Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 
Alle vindere på scenen til Danish Entrepreneurship Award

Elever på ungdomsuddannelser får oftest entreprenørskabsundervisning

Næsten halvdelen af alle elever på landets ungdomsuddannelser møder entreprenørskab i undervisningen, og dermed er ungdomsuddannelserne klart foran, når det kommer til entreprenørskabsundervisning. I grundskoler og på videregående uddannelser er det færre end hver femte elev eller studerende, der får entreprenørskabsundervisning. Det viser den nye kortlægning af entreprenørskabsundervisning fra Fonden for Entreprenørskab.
Se hele den nye kortlægning her
 
Vindere af Life Science Grant 2018.

Værd at vide for lærere:

Nyt undervisningsmateriale til STX, HF, HHX og EUX

Der er netop kommet nye undervisningsmaterialer. I matematik på STX og HF er der fem konkrete bud på innovative forløb om virkelighedsnære emner, der kan afvikles direkte i undervisningen inden for fagets kernepensum. 
Matematikmaterialet kan du hente her
 
Samtidig er der tilføjet tre cases til Kirsebæreventyret, der gør det lettere at anvende filmen ’A Cherry Tale’ i undervisningen i henholdsvis:
  • Afsætning B på HHX og EUX
  • Kommunikation og IT på HHX
  • Valgfaget Innovation C på de gymnasiale uddannelser og EUX
De tre materialer er alle tilpasset fagmål og kernestof i de forskellige fag og er lige til at gå til for dig som lærer.
Hent materialet til ’A Cherry Tale’ her
 
Deltag i et gratis webseminar om cirkulær økonomi.

Webinar: Hvordan laver man ECTS-givende praktikforløb i studenter-startups?

Praktik i startups kan give ECTS. Både i sin egen og i andres startup. På webinaret bliver du som underviser klædt på med viden om de udfordringer og muligheder, der opstår, når vejledere fra studentervæksthusene skal samarbejde med de akademiske vejledere om at skabe læring i en startup-kontekst. Der er også fokus på, hvordan man kan få bedre matchmaking mellem startups og praktikanter, og hvordan læringsteknologi kan understøtte læringsrejsen for den enkelte studerende. Du får også erfaringer og løsningsforslag fra de første 250 studerende, som indtil videre er startet praktik.
 
Webinaret bliver afholdt af StartUp i Praksis, som er et partnerskab mellem Fonden for Entreprenørskab, Københavns Universitet, Copenhagen Business School, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet. Projektet støttes af EU's Social- og Regionalfond og Erhvervsministeriet.
 
Webinaret er den 14. januar 2020 kl. 15-16 og er målrettet de videregående uddannelser, men alle er velkomne!
Tilmeld dig her senest den 9. januar
 
Deltag i en eksklusiv online masterclass

Netværks- og videndelingsdag for undervisere

Kom til videndelingsdag og få de bedste inputs til undervisningsformer, der fremmer kreativiteten. Vi stiller skarpt på entreprenørskabsmetoder i undervisningen hos korte og mellemlange videregående uddannelser. Vi afmystificerer også entreprenørskabsundervisning med et oplæg fra Anders Rasmussen, der har udviklet Taksonomi i entreprenørskab i Fonden for Entreprenørskab. Derudover får du netværk, inputs fra programmet Start Up Programme og meget mere.
 
Tilmeld dig en dag i entreprenørskabsdidaktikkens verden.
Det er den 28. januar kl. 09.30-15.30 hos VIA i Aarhus.
Læs programmet og tilmeld dig allerede nu
 
Årets iværksætterindblik 2019 er netop udgivet.

Inspirations- og arbejdsseminar om iværksætteri på erhvervsuddannelsernes hovedforløb

Kom med på et todages arbejdsseminar, den 27.-28. februar 2020, hvor vi arbejder med konkrete bud på at tilrettelægge undervisningen.
 
Vi arbejder bl.a. med:
  • den teoretiske indgang til emnet ”iværksætteri”
  • praktiske og erhvervsrelevante opgaver til undervisningen
  • kobling til undervisning i innovation
Seminaret afholdes i Fredericia.
Se programmet for seminariet
 

Snart ny ansøgningsrunde: Projektmidler til alle uddannelsesniveauer

Efter nytår åbner vi for ansøgning til projektmidler for uddannelsesinstitutioner og faglige udvalg. Fra onsdag den 8. januar kan du via linket herunder se hvad du kan søge projektmidler til på grundskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser.
Vil du vide mere om ansøgningsprocessen allerede nu, så læs med her.
Ansøg her fra 8. januar