Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 

NEIS-konference og netværksmøde om fondsprojekter

Årets NEIS-konference er kombineret med et netværksmøde om fondsprojekter. Det sker den 1. og 2. oktober i Svendborg. Du får god mulighed for at netværke med dedikerede lærere og undervisere om didaktik. Desuden kan du:
  • høre nyt fra forskere og uddannelsesansvarlige om emner inden for skole- og uddannelsesudvikling
  • præsentere egne forløb og udviklingstiltag
  • blive klogere på igangværende udviklingsprojekter rundt om i landet
  • få viden om udformning af gode udviklingsprojekter.
Vil du med? Vi har skaffet ekstra værelser til konferencen, og hvis du vil være sikker på at komme med, skal du tilmelde dig inden 1. september.
Se program og tilmeld dig
 

Idékonkurrencen: Sådan kommer I fra start

Mangler du inspiration til at lede dine elever og studerende gennem processen frem mod Idékonkurrencen? Vi har udviklet materiale, der hjælper dig både før og efter konkurrencen. Du kan blandt andet få forslag til øvelser og aktiviteter, uanset, hvordan jeres forløb skal struktureres. Se materialet og lad dig inspirere.

Tilmeldingen til Idékonkurrencen er åben - tilmeld dine elever her
 

Verdensmålsmikrolegater til startups

Fonden for Entreprenørskab og Tuborgfondet uddeler verdensmålsmikrolegater til studerende, der arbejder med verdensmål i deres startup. 

Flacon fik i februar et legat til deres arbejde med at gøre bæredygtig turisme lettere ved at gentænke hotellers brug af shampoo- og sæbebeholdere. Helt konkret havde de udviklet et cirkulært og bæredygtigt genbrugssystem, der nemt kan implementeres.

Siden har Flacon tilføjet to nye teammedlemmer og er netop i gang med en prototype- og udviklingsproces, så de i 2020 kan vise en færdig løsning til investorer og mulige kunder.

Bliv inspireret af Flacons historie

Arbejder du og din startup med verdensmålene, så er det nu, I skal søge et verdensmålsmikrolegat. Der er ansøgningsfrist den 26. september

Ansøg om et legat her
 

Søg støtte til udviklingsprojekter på videregående uddannelser

Nu er der mulighed for at søge om økonomisk støtte til gode idéer til entreprenørskab på videregående uddannelser. 

Der er mulighed for at søge om midler til nye entreprenørskabsforløb, udvikling af eksisterende forløb samt opkvalificering af undervisere. Udbuddet er kun for videregående uddannelser.

Der er ansøgningsfrist den 16. september 2019.

Se mere og søg om støtte
 

Kursus: Iværksætterunge

Hvordan kan man give unge i udsatte områder en ny oplevelse af at gå i skole gennem entreprenørskab? Iværksætterunge er et treårigt udviklingsforløb, som forløber på fem skoler i Aarhus.

Den 10. oktober inviterer vi til kursus i Aarhus, hvor vi deler erfaringer og præsenterer værktøjer og forløb, som du kan omsætte og bruge i din egen undervisning. 

Seneste tilmelding er den 1. oktober 2019.

Se programmet og tilmeld dig kurset
 

Vil du være dommer til Danish Entrepreneurship Award?

Den 21. november 2019 er der Danish Entrepreneurship Award, og derfor søger vi igen frivillige dommere.

Som dommer ved Danish Entrepreneurship Award er du klar til at hjælpe de unge til at få en bedre forståelse for deres idé og er med til at give dem et skub i den rigtige retning.

Vi skal bruge ca. 230 dommere fordelt på fem forskellige konkurrencer, så hvis du har lyst til at hjælpe med rådgivning og sparring - så er det dig, vi mangler!

Læs mere og tilmeld dig som dommer
 

Konference: Innovation og entreprenørskab i skole og læreruddannelse

Professionshøjskolen Absalon inviterer til konference om udviklingen af innovation og entreprenørskab som en del af skolen og læreruddannelsen.

I skolen og på de fleste uddannelser indgår innovation, entreprenørskab eller iværksætteri i forskellige former. På konferencen vil vi kigge kritisk og kærligt på den udvikling. 

På konferencen vil du få præsenteret og diskuteret de forskellige vinkler og perspektiver på innovation og entreprenørskab og blive klogere på implementeringen i skolen og på læreruddannelserne.

Konferencen bliver afholdt den 26. september 2019 på Campus Roskilde.

Se programmet og tilmeld dig konferencen
 

Nyt fra bloggen: Innovation i den virkelige verden

Skal en ide være banebrydende og helt ny, før den kan kaldes innovativ?

Svaret er nej. Ofte føler studerende sig demotiveret og giver op, når de finder ud af, at deres ide allerede findes. Men det burde de ikke!

Docent og ph.d. Mikkel Snorre Wilms Boysen og pædagogstuderende Hege Luitgarde Winther Griffel har skrevet en artikel om, hvordan en udviklingsproces kan se ud, når en ide fødes.

Læs bloggen