Nyheder om entreprenørskab i undervisningen, forskning og konkurrencer Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Søg økonomisk støtte til udviklingsprojekter

Skulle sommervarmen inspirere til nye udviklingsprojekter indenfor entreprenørskab, så hav den kommende udbudsrunde for videregående uddannelser in mente.
 
Deadline er den 16. september 2019 og det er, som altid, muligt at søge om udviklingsmidler til nye entreprenørskabsforløb, udvikling af eksisterende uddannelsesforløb, så de omhandler entreprenørskab og opkvalificering af undervisere, f.eks. studieture. Udbuddet er for videregående uddannelser.
 
Kontakt Pernille Berg for yderligere information frem til den 15. juli og igen fra den 14. august.
Læs mere og ansøg her
 

Træn entreprenørskab derhjemme via leg og sjove øvelser

Dan nye spor i hjernen, skab ind- og udsigt i dit lokalområde, planlæg en weekendtur eller lav din egen is-produktion! Vi har fire nye sommeraktiviteter og -udfordringer klar, hvor du og dit barn kan lege og træne entreprenørskab samtidig.
 
Gennem aktiviteterne skal dit barn bruge sin kreativitet, afprøve sine ideer og være med til at skabe værdi for andre. Alle øvelserne er gratis, og der er også masser af andre ideer til sjove aktiviteter og udfordringer, som styrker dit barns innovative og entreprenørielle kompetencer gennem leg. De nye sommerøvelser er nederst i dokumentet.
Find øvelserne her
 

Redskaber og plug&play til din undervisning!

Bliv klædt på til at arbejde med entreprenørskabsmetoder i dit fag!
Netværks- og videndelingsdag tirsdag d. 20. august på KEA i København.
 
Læs mere
 

Konference: Innovation og entreprenørskab i skole og læreruddannelse

Bliv opdateret og få sat perspektiv på udviklingen af innovation og entreprenørskab som en del af skolen og læreruddannelsen.
 
På konferencen vil vi kigge kritisk og kærligt på innovation og entreprenørskab i skolen. Skal eleverne virkelig dannes til innovatorer og iværksættere, eller er det mere relevant at uddanne til kreativitet og kritisk tænkning i grundskolen? Mød bl.a. Fonden for Entreprenørskab på konferencen, som er arrangeret af Professionshøjskolen Absalon. Konferencen er den 26. september 2019 kl. 9.30 – 15.15 i Roskilde.
Læs mere og tilmeld dig her
 

Award-mulighederne åbner i august

Mulighederne for at være med på Danish Entrepreneurship Award 2019 er mange, men uanset om dine elever eller studerende skal være med i konkurrencerne, om du vil være frivillig dommer, eller du bare vil suge til dig af inspiration, så kan du tilmelde dig, når du kommer tilbage fra sommerferie i august. Det sker alt sammen på Awardens hjemmeside, hvor du også kan følge med i programmet, som løbende vil blive opdateret. 

Nyt materiale til Idékonkurrencen

Som noget nyt har vi udviklet et materiale til Idékonkurrencen, der kan bruges som inspiration til processen frem mod konkurrencen i november. Materialet er inddelt i faser og indeholder forslag til øvelser og aktiviteter, som sikrer, at elever og studerende bliver klædt godt på til at være med i Idékonkurrencen. Materialet ligger klar i august, og du kan finde det under ”Konkurrencer” på Awardens hjemmeside.
Besøg Awardens hjemmeside
 

UNIEN-samling den 28. august i Odense

UNIEN beskæftiger sig med innovation og entreprenørskab i universitetsuddannelser. Netværket har særligt fokus på de pædagogiske og didaktiske dimensioner i arbejdet med innovation og entreprenørskab. UNIEN omfatter VIP, D-VIP, TAP, universitetspædagoger samt studie- og universitetsledere med interesse for forskningsbaseret undervisning og uddannelser, som integrerer innovation og entreprenørskab.
 
Temaerne for UNIEN i 2019 er progression og innovation og entreprenørskab.
 
Programmet for 28. august omhandler begreberne innovation og entreprenørskab og disses indbyrdes forhold. Tilmelding til Helle Færgemann på hmf@tdm.au.dk. Deadline for tilmelding er 20. august 2019.
 

26 mikrolegater uddelt til nye startups

Fonden for Entreprenørskab har netop uddelt 26 mikrolegater til spændende nye student startups. Halvdelen af de uddelte mikrolegater er verdensmålsmikrolegater. Fonden for Entreprenørskab uddeler, i samarbejde med Tuborgfondet, særlige legater til studerende, som arbejder med de 17 verdensmål i deres startup.
 
Blandt de talentfulde #verdensmålsiværksættere finder man blandt andet MicroChange fra Svendborg International Maritime Academy, der arbejder med filtrering af mikroplast fra ballastvand, ÖDN fra Glasir Business College (Færøerne), der laver vinterjakker ud af gamle festivalstelte og Incept Sustainability fra Danmarks Tekniske Universitet, som sætter fokus på verdensmålene med online undervisning i bæredygtighed.
Læs mere
 
Næste mikrolegatansøgningsdeadline er den 26. september 2019.
Læs mere
 

Flot 3. plads til MicroChange ved EM i entreprenørskab

Det danske team Microchange blev tirsdag den 25. juni kåret som nummer 3 ved JA Europe Enterprise Challenge, som er EM i Entreprenørskab for studerende. 
 
Microchange har fået en idé til, hvordan skibe via ballastvandtanke kan oprense mikroplast i havene, og i maj vandt de Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab med den innovative idé. De har været med i entreprenørskabsforløbet Start Up Programme ligesom 17.000 andre studerende fra hele Europa. 15 teams var nået finalen, og her blev det altså til en flot tredjeplads til Microchange, som til dagligt studerer på SIMAC i Svendborg. 
 
Stort tillykke til Microchange!