Nyheder om entreprenørskab i undervisningen, forskning og konkurrencer Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

I dag holder vi DM i Entreprenørskab for studerende - Start Up Programme

Mere end 300 studerende fra de korte og mellemlange videregående uddannelser har været igennem uddannelsesforløb i skoleåret 2018/2019, som har brugt entreprenørskabsmetoder i undervisningen. Flere af de studerende har deltaget i Idekonkurrencen efteråret 2018 og siden har de knoklet videre med deres ideer og præsenteret dem ved de Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab for Start Up Programme. Fra de tre Regionale Mesterskaber blev 21 teams kvalificeret til Danmarksmesterskabet 2019, ved hjælp af flere end 30 dygtige og engagerede iværksættere og erhvervsfolk, som var med som dommere. 
 
I dag skal de 21 teams møde 18 knivskarpe dommere på Børsen i København, og inden dagen er omme, har vi fundet kategorivindere i Greentech, Lifetech, Serviceinnovation og Social Entrepreneurship, modtagere af særpriser, og så har vi fundet årets vinder af Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab 2019, som får 50.000 kr. og en tur til det Europæiske Mesterskab i Oslo 24.-26. juni! 
Følg med på facebook her
 
Vil du høre mere om Start Up Programme, kontakt programleder Carina Hammer, tlf: 2445 7675 carina@ffe-ye.dk 
 

Få 50.000 kr. til at gøre din erhvervsuddannelse attraktiv med iværksætteri

Vil du vise, at en erhvervsuddannelse er attraktiv for potentielle elever og skabe synlighed om iværksætteri som karrierevej for ambitiøse unge, så deltag i ”Iværksætteri for erhvervsuddannelserne”. 
 
Her kan din uddannelse få 50.000 kr. til at udvikle et iværksætterforløb i samarbejde med andre erhvervsuddannelser i Danmark. Muligheden gælder både EUD/EUX, og er støttet af Nordea-fonden, som arbejder for at inspirere, skabe ny viden og støtte initiativer som er alment samfundsnyttige.
 
Lyder det spændende, så læs mere og ansøg herunder. Husk at søge inden den 24. juni. 
Læs mere og ansøg her
 

Mød os på Folkemødet!

Tag med på en rejse i entreprenørskab, innovation, iværksætteri og uddannelse. Igen i år byder Fonden for Entreprenørskab op til Tour d’entreprenørskab på Folkemødet, hvor du bl.a. kan få testet dit iværksætter-gen og møde innovative unge verdensmålsiværksættere. Der er lagt op til debatter om bæredygtigt ungdomsoprør, nye perspektiver til skolen og om teknologi og startups kan være vejen til at opnå FN’s Verdensmål plus meget mere. 
Læs mere
 
Skal du ikke til Folkemødet - så følg med på twitter, hvor vi liveopdaterer under hele Folkemødet.
 

NEIS konference i Svendborg 1.-2. oktober 2019

Vi inviterer lærere og undervisere fra alle uddannelsesniveauer til konference om innovation og entreprenørskab. Programmet indeholder både inspirerende oplæg, spændende eksempler fra dagligdagen på skoler og uddannelser samt masser af workshops.
 
Hurtig tilmelding tilrådes. 
Læs mere og tilmeld dig her
 

Et stærkt nyt samarbejde i grundskolen

Når 7.-10. klasser arbejder med entreprenørskab i Next Level-forløbet, vil det fremover være med en ny partner på programmet. Fonden for Entreprenørskab og Next Level har nemlig indgået et samarbejde med P.S. I Love You, som er en ny satsning fra Hjerteforeningen, som skal gøre hjertesagen mærkbar, levende og inspirerende for de 15-40 årige.
 
Med P.S. I Love You og Next Level-samarbejdet ønsker vi at inspirere til flere værdiskabere blandt Danmarks unge og derigennem styrke det meningsfulde og hjertesunde liv. Fonden for Entreprenørskab har gennem en årrække skabt en levende platform for innovativ læring for folkeskoleelever, og vi er utrolig glade for sammen med så kompetente kræfter at kunne sætte det gode hjerteliv på dagsordenen, så temaet bliver mærkbart og præsenteres i øjenhøjde med de unge”, skriver P.S. I Love You om samarbejdet. 
 
Samarbejdet indebærer blandt andet udviklingen af et helt nyt undervisningsmateriale til 7.–10. klasserne. 
 

Online Masterclass 4. juni kl. 19.00-20.30

Bliv klogere på effekterne af forskelligartet entreprenørskabsundervisning ved vores egen Forskningsleder Kåre Moberg. Webinaret afholdes på engelsk. 
  • Get an overview of various impact studies of entrepreneurship education at different levels of education and how various approaches within the field influence different students.  
  • The focus will be on the role of the educator, educational focus, online-based education and gender. 
Afholdes af vores to uddannelses- og entreprenørskabsprogrammer Company Programme og Start Up Programme.  
 
Alle undervisere, innovationskonsulenter, ledere, uddannelser og institutioner som er en del af programmerne er velkomne – er du i tvivl kontakt Carina Hammer på tlf. 2445 7675.
Tilmeld dig her
 

Ny film om Company Programme

I år deltog 42 hold af innovative unge i Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab - Company Programme. Det er 25. år, at unge fra hele landet deltager i Company Programme. Men hvad får man egentlig ud af at være med i entreprenørskabsforløb som Company Programme?
 
Få svaret fra i videoen ovenfor, hvor både elever, undervisere og erhvervsledere fortæller, hvorfor Company Programme stadig er aktuelt og udviklende for unge.