Nyheder om entreprenørskab i undervisningen, forskning og konkurrencer Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Tre unge fra Herning er danmarksmestre i entreprenørskab 2019

I går fandt vi vinderne til DM i Entreprenørskab - Company Programme. Det blev tre elever fra Herningsholm Gymnasium, der løb med sejren. Deres idé Hush-Hush Underwear er en soft bra med lommer, hvori piger kan opbevare hygiejnebind. 
 
Det er sindssygt vildt at vinde! Det havde vi slet ikke regnet med. Vi ryster helt. Men nu skal vi bare videre og sælge noget mere og videreudvikle vores produkt, lød det fra de tre vindere, som allerede sælger deres innovative BH på Instagram.

Med titlen som Danmarksmestre i Entreprenørskab fulgte også en check på 10.000 kroner sponsoreret af Nordea. Til juli skal Hush-Hush Underwear desuden repræsentere Danmark ved det prestigefyldte Europamesterskab, Company of the Year Competition, som holdes i Lille, Frankrig.

Til danmarksmesterskabet deltog blandt andre uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers og H.K.H. Kronprinsen. 

Læs mere ...
 

Ny næstformand i Fondens repræsentantskab

Mette Lykke er tiltrådt som ny næstformand i Fonden for Entreprenørskabs repræsentantskab. Mette Lykke har flere iværksættersucceser i bagagen – blandt andre To Good To Go og Endomondo.  
 
- Det er afgørende for væksten i Danmark, at vi har en stærk iværksætterkultur, hvor vi ikke er bange for at tage chancer og prøve nye ting af. Vi skal have fat i de unge mennesker tidligt, så de ikke – som jeg – går 19 år i skole uden at opdage, at man kan vælge iværksætteri som en levevej, lyder det fra Mette Lykke, direktør i To Good To Go.
 
Vi byder Mette Lykke hjertelig velkommen, og vi glæder os til samarbejdet. 
Læs mere...
 

Regionale Mesterskaber – Start Up Programme

Mere end 200 studerende fra korte og mellemlange videregående uddannelser har dystet med gode ideer og stort engagement til Regionalt Mesterskab i Entreprenørskab for studerende 10. april i Odense og 24. april i Randers!
 
I alt er 8 vindere i kategorierne GreenTech, LifeTech, Serviceinnovation og Socialt Entrepreneurship samt 7 wildcard nu gået videre til Danmarksmesterskabet den 29. maj på Børsen i København.
 
Følg de Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab på Start Up Programmes Facebookside.
 
Vil du gerne med som gæst til det næste Regionale Mesterskab i København den 29. april, kan du tilmelde dig her.
 
Kontaktperson: Programleder Carina Hammer, 2445 7675, carina@ffe-ye.dk 
 

Nye øvelser i ”Hjælp – mit barn har fået entreprenørskab”

Opgavehæftet ”Hjælp – mit barn har fået entreprenørskab” er blevet udvidet med 4 nye øvelser, der sætter gang i børnenes entreprenørielle kompetencer.
Hent materialet her ...
 

Deadline for Mikrolegater

Næste deadline for at søge et Mikrolegat er den 13. maj 2019. Her kan studerende søge et legat til deres startup og man kan både søge med og uden CVR-nummer.
 
I samarbejde med Tuborgfondet støtter Mikrolegat de 17 verdensmål ved at uddele særlige verdensmålslegater. Studerende har derfor mulighed for at søge et almindeligt Mikrolegat eller et verdensmålsmikrolegat.
 
Læs mere om ansøgningen til Mikrolegat her og mere om verdensmålsmikrolegater her.
 

Søg støtte til studenterorganisationer

Studenterorganisationer kan søge midler fra Fonden for Entreprenørskab til at forbedre rammerne for opbygning af entreprenørskabskompetencer og en mere entreprenant studenterkultur på deres uddannelsesinstitution.
 
Se hvilke studenterorganisationer vi har støttet i 2018. Næste ansøgningsrunde har deadline den 5. september 2019
 
 
For spørgsmål til ordningen kan projektleder og udviklingskonsulent Tilde Reffstrup kontaktes på tilde@ffe-ye.dk eller tlf.: 2326 9675
 

Elever fra Gellerup vinder iværksætterkonkurrence

Før påske blev den første konkurrence i projektet Iværksætterunge afholdt. Konkurrencen var kulminationen på valgfaget Iværksætterunge, hvor 7.-9. klasseselever fra seks forskellige skoler har arbejdet med iværksætteri.
 
Til konkurrencen skulle elever præsentere deres projekter for dommere fra erhvervslivet. Formålet med faget er at give eleverne positive erfaringer med iværksætteri, så eleverne efterfølgende kan være med til at skabe en iværksætterkultur i udsatte boligområder i Aarhus.
Læs mere ...
 

Elever fra Nordborg blev danmarksmestre i entreprenørskab

Ideen om en UV-indikator, der kan bedømme, hvornår der er behov for et nyt lag solcreme, var så god og gennemtænkt, at tre elever fra Nordborg Slots Efterskole i Nordborg løb med sejren til Next Level - Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for grundskoleelever.
Læs mere...
 

Uforløst potentiale i ECTS-praktik i startups på universiteterne

En ny undersøgelse kaster nyt lys over problemstillingen med praktik i startups. Undersøgelsen ”Praktik i studenter-startups på de danske universiteter - en antropologisk behovsafdækning” og projektet ”StartUp i Praksis” er et nationalt EU-støttet partnerskab mellem Fonden for Entreprenørskab, Københavns Universitet, Copenhagen Business School, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet.
 
 
 
Hent undersøgelsen ...
 

Nyt på bloggen: Når entreprenørskab ikke længere er et fyord

Er vi kommet dertil, hvor entreprenørskabsmetoder kan udbredes til alle studerende, og ikke kun dem, der selv kan og vil? Carina Hammer og Pernille Berg fra Fonden for Entreprenørskab reflekterer i et blogindlæg, og konkluderer at entreprenørskabsmetoder er for de mange.
Læs mere...
 

Landsdækkende undersøgelse sætter spot på entreprenørskabsundervisning

Fonden for Entreprenørskab er stadig i gang med en landsdækkende undersøgelse af entreprenørskabsundervisning. Formålet er at samle viden om og tilpasse entreprenørskabsaktiviteter på landets skoler og uddannelsesinstitutioner.  
 
Fonden for Entreprenørskab vil gerne sikre, at de aktiviteter, Fonden arrangerer, understøtter lærere og undervisere, skoler og institutioner så godt som muligt. Og derfor har Fonden for Entreprenørskab igangsat en stor undersøgelse, der skal skabe viden og forståelse for virket som lærer og underviser, der arbejder med entreprenørskab i undervisningen.  
 
Du kan deltage ved at klikke på linket i højre side - og du er mere end velkommen til at sende linket videre til din kollega: https://da.research.net/r/ffe2020