Nyheder om entreprenørskab i undervisningen, forskning og konkurrencer Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Landsdækkende undersøgelse sætter spot på entreprenørskabsundervisning

Fonden for Entreprenørskab har skudt gang i en landsdækkende undersøgelse af entreprenørskabsundervisning. Formålet er at samle viden om og tilpasse entreprenørskabsaktiviteter på landets skoler og uddannelsesinstitutioner.
 
Fonden for Entreprenørskab vil gerne sikre, at de aktiviteter, Fonden arrangerer, understøtter lærere og undervisere, skoler og institutioner så godt som muligt. Og derfor har Fonden for Entreprenørskab igangsat en stor undersøgelse, der skal skabe viden og forståelse for virket som lærer og underviser, der arbejder med entreprenørskab i undervisningen.
 
Du kan deltage ved at klikke på linket i højre side - og du er mere end velkommen til at sende linket videre til din kollega. 
Deltag i undersøgelsen her ...
 

Når entreprenørskabsundervisning batter

Giv dine studerende mulighed for at afprøve deres entreprenante kompetencer - deltag i de Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab 2019 for studerende.
 
- Alle studerende, fagligheder og ideer er velkomne
- Deadline 1. april
 
Har du spørgsmål, kan du kontakte programleder på Start Up Programme, Carina Hammer carina@ffe-ye.dk eller tlf. 2445 7675
Læs mere her ...
 

Inspirations- og arbejdsseminar for lærere på erhvervsuddannelser

Nyt inspirations- og arbejdsseminar på erhvervsuddannelserne.
 
Skal du arbejde med iværksætteri i din undervisning, så har du nu muligheden for at deltage i et to-dages arbejdsseminar, hvor vi arbejder med et konkret bud på, hvordan undervisningen kan tilrettelægges.

Seminariet henvender sig til undervisere på både GF1 og GF2 med ingen eller lille erfaring med undervisning i iværksætteri.

På seminariet vil vi blandt andet komme ind på: 

  • Den teoretiske indgang til emnet ”iværksætteri”
  • Praktiske og erhvervsrelevante opgaver til undervisningen
  • Koblingen til undervisningen i erhvervsfaget innovation og andre erhvervsfag på grundforløbets første del samt til det uddannelsesspecifikke fag på grundforløbets anden del. 
Seminariet afholdes af Undervisningsministeriet og Fonden for Entreprenørksab
den 3.-4. juni 2019
 
Læs mere og tilmeld dig her ...
 

Gratis deltagelse i Company Programme for undervisere fra STX og HF?

Den 24. april kan undervisere fra STX og HF deltage i et kursus, der giver mulighed for et års gratis deltagelse i Company Programme og introduktion til et helt nyt undervisningsmateriale specifikt rettet mod fag på STX og HF.
 
På kurset får du introduktion til Company Programme, ser finalen i Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab og får færdigpakkede forløbsbeskrivelser til fag og talentspor til de gymnasiale uddannelser.
Læs mere og tilmeld dig her ...
 

25-års jubilæum til DM i Entreprenørskab

Onsdag den 24. april fejrer vi 25-året for Company Programme i Danmark ved DM i Entreprenørskab. Danmarksmesterskabet er kulminationen på iværksætterforløbet Company Programme – gennem tiden af mange kendt som ”Young Enterprise” - hvor elever fra ungdomsuddannelserne i løbet af skoleåret har arbejdet entreprenant med egne idéer.
 
For 25 år siden vandt det fynske hold, Young Ceramics, mesterskabet med en virksomhed bygget op omkring keramik-hårspænder, de selv havde designet og produceret. I år dyster i alt 42 hold i mesterskabet – udvalgt blandt godt 3500 elever på landsplan, der i dette skoleår har deltaget i Company Programme.
 
I løbet af konkurrencedagen bedømmes elevholdenes idéer af dommere fra erhvervslivet, og dagen afsluttes med en festmiddag på toppen af Industriens Hus, hvor Danmarks mest entreprenante elevhold kåres som Danmarksmester i Company Programme 2019. Holdet repræsenterer efterfølgende Danmark ved Europamesterskabet i Frankrig i juli måned.
Læs mere...
 

Nyt på bloggen: Få mest ud af det gode skole-virksomhedssamarbejde

Skole-virksomhedssamarbejde er populært – men er det spild af ressourcer, eller kan det skabe værdi for skolerne, elever, lærere og virksomheder? Ja, lyder det fra Fonden for Entreprenørskab. Men det kræver tid, planlægning og viden, hvis samarbejdet skal give værdi.
Læs mere ...
 

Første konkurrence i Iværksætterunge

Den 11. april 2019 kl.10.00 afholdes den første konkurrence i projektet Iværksætterunge. Det finder sted på Godsbanen i Aarhus, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
 
De ca. 70 elever der deltager i konkurrencen, kommer fra 7. - 9. klasse fra 6 aarhusianske skoler. De har i løbet af skoleåret arbejdet med iværksætteri i et helt specielt valgfag – Iværksætterunge. Her har de arbejdet med at organisere nye spændende og innovative arrangementer i deres lokalområde til glæde for både klassekammerater og beboere.
 
Det er nu tid til, at hvert hold viser deres fedeste idé frem i en dyst mod holdene fra de andre skoler.
 
 

Verdensmålsmikrolegater til verdensmålsiværksættere

En hurtigere, nemmere og mere sikker måde at sy sår sammen på, et bæredygtigt og 100% bionedbrydeligt materiale baseret på tang, der vil kunne erstatte visse plastikformer, en videoapp med konkrete best practice råd til small-scale farmers i Afrika, brancherådgivning i innovative metoder til at mindske CO2-udledning og ressourcespild på film- og tv-produktioner, en toilet-tablet der kan opdage tyktarmskræft og engangsfiltre til brystpumper som kan filtrere antibiotika fra modermælk.
 
Dette er blot et udpluk at de unge verdensmålsiværksættere, som Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Tuborgfondet har valgt at støtte i den allerførste uddelingsrunde af de særlige verdensmålsmikrolegater.
 
I alt er 9 verdensmålsmikrolegater og 19 ’almindelige’ mikrolegater uddelt i årets første ansøgningsrunde.  
 
Vil du vide mere om Fonden for Entreprenørskabs Mikrolegat-initiativ, kan du læse mere her, eller kontakte Tilde Reffstrup, tilde@ffe-ye.dk tlf: 2326 9675  
 

Hvem passer på skolens sparegris?

Flere og flere skoler og forældre samler penge ind i forbindelse med lejrskoler, udflugter og andre aktiviteter. Men hvordan organiseres pengene bedst muligt – og på lovlig vis?
 
Tidligere var det i ”klassekassen”, man opbevarede midlerne. Men i takt med at midlerne bliver større, stiller det også større krav til ordentlig og lovlig administration af pengene.
 
Flere skoler og uddannelsesinstitutioner etablerer derfor fonde og foreninger, for at undgå at det økonomiske ansvar ligger på en enkelt lærer eller forælder.
 
I Fonden for Entreprenørskab vil vi gerne lave en guide til hvordan skoler kan administrere pengene. Men vi har brug for jeres erfaringer.
 
Hvad gør I på din skole? Hvis du har lyst til at dele dine erfaringer, har indspark eller ideer så er du velkommen til at skrive til Christian Vintergaard på christian@ffe-ye.dk 
 

Mød Fonden på Skolemessen i Aarhus

Vi er netop hjemvendt fra Danmarks Læringsfestival i Bella Center, og der var stor interesse for Fondens stand. Der var rift om nye materialer og stor glæde ved genopdagelsen af de ældre materialer, der rammer ned i fagene.
 
Der var mange af de besøgende, der kender Fondens arbejde i forvejen, men lige så mange engagerede lærere og skolefolk, der ikke gjorde men som har stor interesse for innovation og entreprenørskab.
 
Du kan finde os på Skolemessen i Aarhus den 10. og 11. april, hvor vi i samarbejde med CFU har udviklet et helt nyt standområde i Musikhuset med fokus på innovation og entreprenørskab i skolen og de mange aktiviteter, der foregår på skoler rundt omkring i landet.
 
 

Hvad vil du gerne høre om på Awarden?

Inspiration, rådgivning og sparring er i højsædet på Danish Entrepreneurship Award, og derfor vil vi gerne have dine bud på emner, trends og tendenser, som er vigtige at vide noget om for unge med en iværksætter i maven. Det kan handle om konkrete værktøjer eller kompetencer, men det kan også være inspirerende mennesker med en spændende iværksætterhistorie.
 
Har du gode bud, så send os en mail på award@ffe-ye.dk
 
Har du og din virksomhed eller organisation lyst til at rådgive de unge og give dem sparring i Rådgivningszonen, så læs mere her.