Nyheder om entreprenørskab i undervisningen, forskning og konkurrencer Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Børn skal finde deres indre iværksætter frem, når de skal løse sociale samfundsproblemer

NYT TEMA I PROJEKT EDISON: Børn skal finde på gode ideer, der løser og sætter fokus på socialt udsatte og sårbare grupper i samfundet. Fonden for Entreprenørskab og Børne- og Socialministeriet er gået sammen i et samarbejde om dette års tema i opfinderkonkurrencen Projekt Edison, som vil gå under titlen ”Værdifulde fællesskaber”.
Læs mere ...
 

Du kan stadig nå det: Søg økonomisk støtte til entreprenørskab på skoler og uddannelser

Der er stadig åbent for ansøgning til Fonden for Entreprenørskabs fondsmidler. Har du en god idé til en ny udprøvningsform, et nyt materiale eller et andet udviklingsprojekt på en skole eller uddannelse, kan du nu søge fondsmidler til netop dette.
 
Der er ansøgningsfrist mandag den 25. marts 2019
Søg her ...
 

Iværksætterfilm med undervisningsmateriale

Du og din klasse har nu mulighed for at opleve iværksætteri tæt på!
 
Den danske iværksætterfilm ”KIRSEBÆREVENTYRET - DEN MODIGE BONDE OG DE SURE BÆR” har verdenspremiere den 22. marts kl. 12.00-14.15. Alle iværksætterinteresserede uddannelser kan se filmen i biografen Bremen i København eller få en live visning PÅ SIN EGEN SKOLE!
 
 
Filmen er en oplagt mulighed til at arbejde med iværksætteri i undervisningen. Kig på undervisningsmaterialet, der lægger op til filmen og vær forberedt, når I ser filmen.
 
 

Deltag i regionalt mesterskab i entreprenørskab 2019 - Start Up Programme!

Arbejder du og dine studerende med et projekt og nye idéer? Tag dine studerende med under armen til de regionale mesterskaber i entreprenørskab 2019.
 
• 10. april Odense, EY.
• 24. april Randers, Erhverv Randers
• 29. april København, EY Frederiksberg   
 
Alt I skal gøre er at uploade en 3-siders konceptbeskrivelse. Deadline 1. april. På dagen skal dine studerende møde dommere til interview og til pitch.
 
 
Og du og dine studerende kan finde videoer med udtalelser fra tidligere studerende her.
 
Alle studerende og undervisere fra uddannelser og uddannelsesinstitutioner, der er tilmeldt Start Up Programme, kan deltage.
Læs mere her
 

Over 500 elever dystede på gode idéer

Torsdag den 7. februar var over 500 elever fra hele landet samlet til en dyst om den bedste idé, da de deltog i National Entreprenørskabsmesse i Odense. Vinderteamet tog derfra 5.000 kr. rigere, og med en rejse til Litauen.
Læs mere ...
 

Mikrolegater gør stadig en forskel

Tendens bekræftet: Ny analyse viser, at Fonden for Entreprenørskabs Mikrolegat-initiativ fortsat skaber jobs, øger virksomheders overlevelseschancer samt giver iværksættere på skolebænken nemmere ved at skaffe vækstkapital.
Læs analysen ...
 

To Mikrolegater uddelt til nytårskur

PorcoVision og VIOBAC vandt begge en Youth Startup Investment Potential-pris og 100.000 kroner til at drive deres virksomhed til næste stadie, da Fonden for Entreprenørskab holdt nytårskur den 31. januar.
 
PorcoVision har lavet et overvågningssystem, der via kameraer registrerer, hvornår søers faring starter. Og da der ofte er problemer under faringen, og millionvis af pattegrise dør, er overvågningen smart, da staldarbejderen får overblik over igangværende faringer, og bliver alarmeret ved problemer.
 
VIOBAC har fundet på en løsning til at forhindre urinvejsinfektioner forbundet med brug af kateter. Det betyder blandt andet mindre ubehag, færre indlæggelsesdage samt unødvendige dødsfald.
 
H.K.H. Kronprinsen deltog i Fondens nytårskur og overrakte priserne til de studerende.
Læs mere...