Nyheder om entreprenørskab i undervisningen, forskning og konkurrencer Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 
Fonden for Entreprenørskab starter 2019 med udgivelse af nye undervisningsmaterialer.
 
Lige nu kan du finde spritnye materialer indenfor grundskolen, erhvervsuddannelserne, handelsgymnasierne og ”kirsebær”- de er alle gratis og kan frit hentes på Fondens hjemmeside. Vi har linket til materialerne nedenfor. Hvis du læser nyhedsbrevet til ende, er du sikker på at få det hele med.
 
Mangler du ikke inspiration til din undervisning, kan du i årets første nyhedsbrev også finde information om Fondens puljemidler eller mikrolegater samt blive klogere på praktik i egen eller andres startup, Arward 2019 og Youth Start Entrepreneurial Challanges.
 
God læselyst!
 

10+1 fortællinger om entreprenørskab i undervisningen

Fonden for Entreprenørskab har samlet 11 eksempler på hvordan innovation og entreprenørskab kan indgå i skolernes almindelige undervisning. 11 skoler fra hele landet har bidraget med fortællingerne, som dækker fra 1. til 9. klasse.
Hent materialet her
 

Søg økonomisk støtte til entreprenørskab på skoler og uddannelser

Der er nu åbent for ansøgning til Fonden for Entreprenørskabs fondsmidler. Har du en god idé til en ny udprøvningsform, et nyt materiale eller et andet udviklingsprojekt på en skole eller uddannelse, kan du nu søge fondsmidler til netop dette.
 
Der er ansøgningsfrist mandag den 25. marts 2019
Søg her
 

Valgfag i iværksætteri på EUD/EUX hovedforløb

Materialet er udarbejdet med det formål at inspirere og understøtte lærere til at arbejde med iværksættervalgfag og give praktiske anvisninger, øvelser og oplæg til at ruste elever til at starte egen virksomhed.
Hent materialet her
 

National Entreprenørskabsmesse 2019

National Entreprenørskabsmesse løber af stablen torsdag den 7. februar og det er igen i år i Rosengårdscenteret i Odense. Konkurrencen har i år fået nye bedømmelseskriterier. Det bliver en spændende dag, hvor eleverne får mulighed for at vise og præsentere deres idéer.
 
Kom endelig forbi og besøg eleverne rundt på deres stande.
Læs mere her
 

Er du en verdensmålsiværksætter?

Iværksættere og nye virksomheder er afgørende for at nå FN’s Verdensmål. Med innovative løsninger skaber iværksættere mulighed og grobund for at løse verdens allerstørste udfordringer. Vi kalder dem verdensmålsiværksættere.
 
Fonden for Entreprenørskab, i samarbejde med Tuborgfondet, vil gerne støtte disse verdensmålsiværksættere, og derfor uddeler Fonden de næste tre år særlige mikrolegater til unge startups, som arbejder med verdensmålene. Studerende kan søge op til 50.000 kr.
 
Første ansøgningsfrist i år er den 20. februar. Der kan som altid også søges mikrolegater til andre typer af virksomheder.
Søg her
 

Nyt undervisningsmateriale til handelsgymnasier

Materialet indeholder en række fag-forløb, der omdanner emnerne digitalisering, innovation og entreprenørskab til konkrete fag-forløb, der tager udgangspunkt i relevante cases og med bestemte fag for øje.
Hent materialet
 

Glæd dig til ”Kirsebæreventyret”!

Dokumentarfilmen ”Kirsebæreventyret” er en ægte iværksætterhistorie filmet gennem to år, og som handler om tre danske iværksætteres trængsler og succeser fra idé til virkeligehed.
 
Filmen har verdenspremiere på dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX i Grand Teatret den 21. marts. Alle skoler og uddannelsesinstitutioner har mulighed for at købe billet til visningen den 22. marts på Bremen i København eller live-visning på skolen - og inden filmen forberede sig gennem det undervisningsforløb, som Fonden for Entreprenørskab har udarbejdet i samarbejde med filmproducenten Danish Documentary.
 
Hold øje med Fondens sociale medier, når billetterne kommer til salg, og undervisningsmaterialet er klar til download!
 

Er ECTS-praktik i egen eller andres startup en overset mulighed på de danske universiteter?

Sammen med universiteterne, sætter Fonden for Entreprenørskab fokus på myter og fakta om emnet igennem projekt StartUp i Praksis. Følg #internFTW - og læs mere om indsatsen her.
 
Er du universitetsstuderende?
Så deltag i en kort undersøgelse om praktik i startups.
Deltag her
 

The YouthStart - Entrepreneurial Challenges

Youth Start Entrepreneurial Challenges er et netop afsluttet Erasmus+ projekt. Fonden for Entreprenørskabs rolle i projektet var at lave effektevaluering. Projektet har udviklet og afprøvet et holistisk læringsprogram på de obligatoriske uddannelsesniveau i forskellige skoler i 4 lande.
 
Læringsprogrammet består af innovative og fleksible undervisningsforløb af forskellig længde og intensivitet, som styrker elevernes entreprenørielle nøglekompetencer og dermed øger deres muligheder for beskæftigelse efter endt skolegang.
 
Undervisningsforløbene kan indlejres i skolens eksisterende curriculum og skaleres efter behov. Dette, sammen med det praksis-orienterede element og elevrettede fokus, gør, at programmet med stor fleksibilitet kan implementeres i undervisningen.
 
 

Har du sat kryds den 21. november?

I 2019 afholder Fonden for Entreprenørskab for 9. gang Danish Entrepreneurship Award, og du kan allerede nu reservere dagen. Det er som altid torsdag i Global Entrepreneurship Week, som i år falder den 21. november.
 
Ses vi i Fredericia? Iværksættere, eksperter og gode historier – hvem vil du gerne høre på Award2019? Vi er allerede i fuld gang med at planlægge dette års Award, og derfor vil vi gerne have dine bud på, hvem vi skal have på scenen i Foredragszonen til at dele ud af iværksættererfaringer og faglig ekspertise. Kender du én, som du mener, entreprenante unge vil have gavn af at møde, så send os et tip på award@ffe-ye.dk.