Nyheder om entreprenørskab i undervisningen, forskning og konkurrencer Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Nyt undervisningsmateriale til videregående uddannelser

Nyt undervisningsmateriale til fag med entreprenørskabsdidaktik og metoder. Materialet er udviklet til alle undervisere på korte og mellemlange videregående uddannelser, og kan anvendes i alle fag.
 
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af konsulent og lektor Jesper Nørskov, fra Erhvervsakademi Aarhus i samarbejde med Start Up Programme - Fondens entreprenørskabsprogram for undervisere og studerende på korte og mellemlange videregående uddannelser. 
Hent materialet
 

6700 unge kæmpede om den bedste idé til Danish Entrepreneurship Award 2018

Torsdag den 15. november var tusindvis af unge iværksættere fra 6. klasse og op til de videregående uddannelser samlet til Danish Entrepreneurship Award 2018. Her skulle de pitche deres idéer foran erfarne erhvervsfolk, så der var derfor masser af erfaring og gode råd at hente for deltagerne til Danmarks største idéfest, hvor værdier som engagement, kreativitet og innovation endnu en gang var på plakaten.  
 
Vil du gerne vide, hvem der vandt de forskellige konkurrencer til Awarden? Du kan læse om alle vinderne og deres idéer her!
 
Vil du med til næste år? Sæt kryds i kalenderen den 21. november 2019, hvor vi endnu en gang afholder Danmarks største idéfest!
 

Online masterclass for undervisere i Start Up Programme

Få værktøjer og tips til at forstå, hvad kønsspecifik diskurs er og hvordan du undgår det i din undervisning.  
 
Mød Jenifer Clausell-Tormos, ph.d og direktør i Develop Diverse, som vil fortælle om kønsdiskurs i entreprenørskabsundervisning, og hvordan det påvirker de studerendes engagement samt hvordan din undervisning kan appellere til alle.  
 
Hvornår: Den 11. december kl. 19.00 - 20.30.
Hvem: For undervisere i Start Up Programme
Tilmeld dig her
 

Nyt på bloggen: Entreprenørskab og innovation i børnehaven

Mangler du inspiration til hvordan du kan arbejde med entreprenørskab og innovation i børnehaven? Og giver det overhovedet mening? Pædagogstuderende har udviklet en række øvelser, der sætter gang i de smås kreativitet og idéudvikling.
Læs mere...
 

Netværks-og videndelingsdag i Start Up Programme

Få praktiske eksempler på entreprenørskab i undervisningen! 4 undervisere åbner op for deres undervisningsmetoder den 30. januar 2019 på Erhvervsakademi Sjælland i Roskilde, når Start Up Programme inviterer til Netværks- og videndelingsdag. 
Tilmeld dig her
 

Fonden 27 Mikrolegater uddelt i november

En platform til udfærdigelse af flytterapporter, en studiegruppe-app til universitetsstuderende, automatisk vuggende bevægelse til barnevogne, VR til forebyggelse af højresvingsulykker og ’tinder’ for boligindretning.
 
Dette er blot et lille udsnit af alle de lovende idéer, som har fået et skub mod markedet med et af Fonden for Entreprenørskabs Mikrolegater her i årets sidste ansøgningsrunde.
 
Næste ansøgningsfrist er den 20. februar 2019.
 
 

Københavnsk uddannelsesinstitution vinder international entreprenørskabspris

Tidligere på måneden modtog den københavnske uddannelsesinstitution Niels Brock prisen, ”The Entrepreneurial School of the Year 2018”. Prisen gik til en ungdomsuddannelse med et særligt fokus på entreprenørskab i undervisningen, og blev overrakt i Wien.
Læs mere ...