Nyheder om entreprenørskab i undervisningen, forskning og konkurrencer Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Projektstøtte til videregående uddannelser

15 innovative projekter, der alle sætter entreprenørskab og innovation på dagsordenen på landets videregående uddannelser, er blevet tildelt fondsmidler fra Fonden for Entreprenørskab.
Læs mere...
 

Nyt undervisningsmateriale til Company Programme

Materialet er udviklet med henblik på at forberede elever i innovation C og teknologi B til at deltage i Company Programme. Det er lavet som et sammenhængende og længerevarende problembaseret projektforløb med udgangspunkt i autentiske problemstillinger, brugerbehov eller elevernes egne visioner og drømme. Materialet lægger sig tæt op ad de faglige mål for fagene og er dermed eksamensforberedende.
Hent materialet her
 

Er du klar til Danish Entrepreneurship Award den 15. november?

Danish Entrepreneurship Award nærmer sig, og vi har et spændende program klart til jer. I Foredragszonen kan du blandt andet møde Maria Herholdt fra MANND, som har lavet VR-oplevelser for en række store virksomheder.
 
Du kan også møde Lars Anton Christensen fra PlusIce som fortæller om, hvordan man lever af at sælge frossent vand. Louise Ertman kommer og fortæller om, hvordan hun grundlagde sin første virksomhed, LETZ SUSHI, som i 2017 voksede til 16 forretninger og mere end 150 ansatte.
Læs mere...
 

Rygende travlt op til deadline for Awarden!

Det væltede ind med tilmeldinger indtil tirsdag den 23. oktober, hvor der var deadline for tilmelding til de to konkurrencer, Da Vinci og Idékonkurrencen.
 
Næsten 2200 elever og studerende tilmeldt med tæt på 600 hold til Idékonkurrencen. Mens der til Da Vinci-konkurrencen er tilmeldt over 500 elever på mere end 130 hold! Derudover bliver omkring 175 hold tilmeldt fra landsfinalerne i opfinderkonkurrencen, Projekt Edison.
 

Online masterclass for undervisere i Start Up Programme

Er dine undervisningsmetoder involverende for alle dine studerende? Deltag i Start Up Programmes online masterclass med Jenifer Clausell-Tormos, Ph.D & CEO på Develop Diverse, om kønsdiskurs i entreprenørskabsundervisning den 11. december.
 
Under webinaret vil du få værktøjer og tips til at forstå, hvad kønsspecifik diskurs er, og hvordan du kan undgå det i din undervisning. Under webinaret vil Jenifer hjælpe dig med at forstå, hvordan ord kan påvirke de studerendes engagement. Og hvordan din undervisning kan appellere til alle køns- og minoritetsstuderende.
 
Hvor: Online hjemme hos dig selv, når børnene er puttet! Hosted af Wecademy og Start Up Programme.
 
Hvornår: 11. december kl. 19.00 - 20.30.
 
Hvordan: Du tilmelder dig via nedenstående link. Omkring den 11. december modtager du link og kode til webinaret.
 
*Webinaret er for undervisere tilmeldt Start Up Programme.
Tilmeld dig her
 

Nye publikationer om entreprenørskab

I samarbejde med Center for Pædagogik, Fonden for Entreprenørskab og et entreprenørskabsprojekt i Start Up Programme, har Mikkel Snorre Wilms Boysen, Lene Højgaard Jansen og Matilde Knage udviklet og skrevet to nye forskningsartikler:
 
Boysen, M. S. W., Jansen, L. & Knage, M. (2018). To share or not to share: A study of educational dilemmas regarding the promotion of entrepreneurship and entrepreneur competence. Scandinavian Journal of Educational Research.
 
 

Godt gang i Projekt Edison-lokalfinaler

Kan tang fungere som madpakkepapir, og kan gulerødder og rødbeder bruges som bæredygtig tøjfarve?
 
De kreative og innovative Projekt Edison-elever har gode idéer til fremtidens grønne omstilling. Der er lige nu godt gang i lokalfinalerne i Projekt Edison rundt omkring i landet. De konkurrerer alle om at finde de finalister der skal gå videre til den store landsfinale, som er en del af Danish Entrepreneurship Award den 15. november i Fredericia.
 
Temaet i år er grøn omstilling og årets samarbejdspartner er Energi,- Forsynings- og Klimaministeriet. Har du lyst til at se og opleve Projekt Edison-eleverne, så mød op til Danish Entrepreneurship Award i MESSE C, Fredericia den 15 november 2018.
Tilmeld dig her

Europæisk projekt vil inkludere praktisk iværksættererfaring i universitetsuddannelser

”Entrepreneurship education for University students” er et netop afsluttet Erasmus+ pilotprojekt, som Fonden for Entreprenørskab deltog i sammen med et tjekkisk universitet, JA Europe samt JA organisationen i Tjekkiet.
 
Projektets mål var at skabe en undervisningsmetodologi for entreprenørskab på universitetsniveau. Ved at tilbyde universitetsuddannelser praktisk erfaring med iværksætteri, er formålet at give de studerende andre perspektiver på fremtidige karrieremuligheder og dermed forberede dem på livet efter studierne. Metodologien blev udviklet og testet på Thomas Bata University i Tjekkiet. Fondens selv-evalueringsværktøjet OctoSkills blev anvendt i projektet. Du kan også anvende OctoSkills i din entreprenørskabsundervisning. Læs mere her!
 

Hvordan engageres pædagogstuderende i en entreprenørskabskonkurrence?

Pædagogstuderende har svært ved at se sig selv deltage entreprenørskabsforløb- og konkurrencer – og det er en skam, mener to lektorer. For da pædagogstuderende deltog i entreprenørskabskonkurrencen, Start Up Programme, gik det rigtig godt. 

Læs mere...