Nyheder om entreprenørskab i undervisningen, forskning og konkurrencer Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Nyt undervisningsmateriale: Innovation rykker ind i de humanistiske fag på gymnasierne

Lise Wich og Helene Thomsen fra Marselisborg Gymnasium giver dig en grundig indføring i arbejdet med innovation i de humanistiske fag.
 
Med deres nye undervisningsmateriale får du blandt andet et omfattende katalog over relevante øvelser til de humanistiske fag og plug-and-play undervisningsforløb, der har et tydeligt fokus på samspillet mellem faglige mål og innovationskompetencer.
Hent materiale
 

Praktik i en startup

Hvad får man ud af at være i praktik i en startup?
 
Det skal være mere almindeligt at tænke, at man også kan komme i praktik i en startup. Både for studerende, for studiestederne og for virksomhederne.
 
Over de næste tre år sætter Fonden for Entreprenørskab, Københavns Universitet, Copenhagen Business School, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet nu fokus på praktik i startups i en ny stor national satsning kaldet ”Projekt StartUp i Praksis”. Indsatsen er støttet af EU’s socialfond og regionalfond.
Læs mere ...
 

Tour d’entreprenørskab på Folkemødet

Igen i år var Fonden for Entreprenørskab med til årets Folkemøde på Bornholm. Med Tour d’entreprenørskab havde vi sammen med en række samarbejdspartnere programsat events og debatter, der satte fokus på vigtigheden af entreprenørskab i uddannelsessystemet. Vi delte også et Mikrolegat ud på 25.000 kr. Læs om vinderne her.   
 
Vi siger mange tak til alle der havde lyst til at deltage i vores arrangementer samt elever, undervisere, meddebattører og samarbejdspartnere, som gjorde Folkemødet til en fest – vi glæder os til næste år.
 

Netværks- og videndelingsdag for undervisere

Er du nysgerrig på hvordan du kan bruge entreprenørskab i dit fag? Til netværks- og vidensdelingsdag sætter vi fokus på fag-faglighed i entreprenørskabsundervisning og netværk.  
 
Få også indblik i et nyt undervisningsmateriale i entreprenørskab og bliv inspireret af to undervisere fra pædagoguddannelsen, som har arbejdet med entreprenørskab.
 
Det er den 15. august og for alle undervisere på korte og mellemlange videregående uddannelser. 
 
Tilmeld
 

45 projekter har fået økonomisk støtte

Hvert år uddeler Fonden for Entreprenørskab projektmidler til støtte af udvikling af ny undervisning, nye fag eller materialer på uddannelsesinstitutioner over hele Danmark.
 
Der har været stor interesse for Fonden for Entreprenørskabs fondsmidler i foråret 2018, og der er blevet uddelt midler til sammenlagt 45 projekter fordelt på grundskolen, ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser.
 
 

5 piger til EM i Beograd

Danmarksmestrene i Company Programme, Clean Cover fra Erhvervsgymnasiet i Grindsted, skal den 16.-19. juli forsvare de danske farver til Europamesterskabet i Entreprenørskab for elever på ungdomsuddannelser, kaldet JA Company of the Year Competition.
 
Til EM, der i år finder sted i Beograd i Serbien, deltager mere end 30 europæiske Company Programme-hold. Holdene er de bedste af de mere end 300.000 elever, der årligt tager del i Company Programme i Europa.
 

Teknologipagten opretter sekretariat hos Fonden for Entreprenørskab

6. juni 2018 underskrev direktør for Fonden for Entreprenørskab, Christian Vintergaard den formelle samarbejdsaftale mellem Fonden for Entreprenørskab og de fire ministerier, der har taget initiativ til Teknologipagten.
 
Sekretariatet kommer til at bestå af en kommunikationschef, en projektleder, en analytiker, en relations-manager og en kommunikationsmedarbejder.
 
Du kan følge Teknologipagten på Twitter @teknologipagtdk, Facebook og LinkedIn. Hvis du har spørgsmål om Teknologipagten, så kan du skrive til vores kommunikationsmedarbejder Mira Borggreen på mira@ffe-ye.dk.
 
Du kan også læse mere på hjemmesiden www.teknologipagten.dk    
Læs mere ...
 

Fokus på skriftlig formidling i Idékonkurrencen

Hvis dine elever eller studerende skal være med i Idékonkurrencen på Danish Entrepreneurship Award 2018, kan det være en god idé at lægge noget energi i den skriftlige idébeskrivelse.
 
Vi har på baggrund af feedback fra dommerne justeret bedømmelseskriterierne, så der er helt op til 100 point at hente for den gennemarbejdede og fængende idébeskrivelse.  
 
Deadline for den skriftlige del af Idékonkurrencen er tirsdag den 23. oktober kl. 12.00
Læs mere ...