Nyheder om entreprenørskab i undervisningen, forskning og konkurrencer Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Fem unge fra Grindsted løb med sejren til Company Programme – DM i Entreprenørskab

Et antibakterielt mobilcover, der fjerner 90 procent af bakterierne på mobilen på 24 timer. Med den innovative idé vandt fem elever fra Erhvervsgymnasiet Grindsted onsdag den 18. april Company Programme - Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, og har taget første skridt i retningen mod en karriere som iværksættere.
Læs mere
Se alle billederne fra dagen
 

Fonden for Entreprenørskab skal være sekretariat for Teknologipagten

Ambitionerne og aktørerne i regeringens Teknologipagt blev præsenteret tirsdag den 24. april. Her blev Fonden for Entreprenørskab annonceret som sekretariat for Teknologipagten, og det betyder, at Fonden får en stor og aktiv rolle i arbejdet i forbindelse med Teknologipagten. 
Læs mere
 

DR og Thomas Blachman sætter kreativitet på skemaet

I to tv-programmer sætter DR1 fokus på kreativitet og innovation, når Thomas Blachman besøger en 8. klasse og laver anderledes undervisning. I programmerne udfordrer Blachman eleverne til at blive bedre til at være kreative, men hvordan træner man sin kreativitet?
 
Sammen med kreativitetsforsker fra Aalborg Universitet, ph.d. Christian Byrge, har vi udviklet tre nye kreativitetsspil, som er baseret på den nyeste forskning inden for kreativitetstræning og udvikler deltagernes kreative evner på en engagerende og sjov måde. 
Find kreativitetsspillene her
 

Se de unge iværksættere der har fået et Mikrolegat

Lysterapi til behandling af Alzheimers, en digital synthesizer, en semi-automatiseret håndholdt symaskine til at sy sår sammen på menneskehud, et træningsredskab til motocrosskørere, mobile eSportsfaciliteter, en wireless headphone der hjælper stammere, gastronomiske flødeboller og et digitalt værktøj, som er designet til at hjælpe flygtninge med at komme hurtigere ind på det danske arbejdsmarked.
 
Det er nogen af de 26 idéer, Fonden for Entreprenørskab har uddelt mikrolegater til i april måned. 
 
Vil du vide mere om Mikrolegat-initiativet kan du læse mere her eller kontakte projektleder Tilde Reffstrup.
Se alle legatmodtagere her
 

Innovative fynske elever vandt Next Level og blev danmarksmestre i entreprenørskab

Der var fyldt med innovative ideer og niveauet var højt, da der torsdag den 12. april blev afholdt Next Level - Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for grundskoleelever på Koldingshus.
 
Vinderne blev gruppen Oasen fra Vesterdal Efterskole, som vil lave en fysisk oase, der skal indarbejdes på hospitaler, hvor syge børn kan få et inspirerende frirum fra hverdagen, som stimulerer leg og bevægelse.
Læs mere
 

Få ledige pladser på kurser for EUD/EUX-undervisere

Hvis du er hurtig, har vi endnu et par ledige pladser på kurser for EUD/EUX-undervisere d. 22. maj og 4. juni.
 
Er du interesseret i at arbejde med kobling mellem skole og praktik gennem innovation og intraprenørskab? Så har du nu chancen for at deltage i et gratis en-dags arbejdsseminar i København eller Horsens. Se mere her:
Kursus i København d. 22. maj
Kursus i Horsens d. 4. juni
 

Stolte studerende fra Erhvervsakademi Sjælland vandt regionsmesterskabet i entreprenørskab for Start Up Programme

De regionale mesterskaber i entreprenørskab for studerende på erhvervsakademier, professionshøjskoler og maskinmesterskoler er i fuld gang. 300 studerende fra hele Danmark dyster om 20 pladser til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for studerende d. 31. maj på Børsen i København. Igennem deres uddannelsesforløb som fx datamatiker, pædagog eller serviceøkonom har de studerende arbejdet med ideer, udviklet et koncept og skrevet en konceptbeskrivelse.
 
Til de regionale mesterskaber skal de studerende møde dommere til interview og pitche deres ide foran et publikum og vinderne skal derefter arbejde videre med deres ide og gøre den helt skarp til DM. Vinderen af Danmarksmesterskabet skal deltage i JA Europe Enterprise Challenge i Riga den 25.-27. juni.
 
Vil du vide mere om de regionale mesterskaber? Og vil du gerne vide mere om hvad Start Up Programme tilbyder dig som underviser? 
Læs mere