Nyheder om entreprenørskab i undervisningen, forskning og konkurrencer Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Ny kortlægning:

Se tilbud til studenteriværksættere på de videregående uddannelser

Der er gang i mange spændende entreprenørskabs- og iværksættertilbud på de videregående uddannelser. Men hvor mange tilbud har universitetet, professionshøjskolen eller erhvervsakademiet i nærheden af dig egentlig til studerende med iværksætterambitioner?
 
Få svaret i den nye kortlægning, hvor vi sammen med Tænketanken DEA har kortlagt de ekstracurriculære tilbud til studerende på de videregående uddannelser.
Læs mere og se interaktive oversigter her
 

Konference: Nøglen til succesfuld udvikling af innovation i undervisningen

Fonden for Entreprenørskab inviterer i samarbejde med Akademiet for de Tekniske Videnskaber til konference, som sætter fokus på, hvordan man som uddannelsesinstitution lykkes med at få innovation og entreprenørskab til at blive en del af skole og undervisning.
 
Konferencen er fredag 20. april 2018 kl. 12.00 - 16.00, og der er sidste tilmeldingsfrist den 13. april. 
Læs mere og tilmeld dig her
 

Company Programme – Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab

Onsdag den 18. april 2018 afholder Fonden for Entreprenørskab Company Programme – Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab hos Dansk Industri. Mesterskabet er kulminationen på undervisningsforløbet Company Programme, hvor elevteams fra hele landet lærer at omsætte ideer i praksis.
 
De 43 bedste hold deltager i mesterskabet, hvor deres idéer, der spænder lige fra social innovation til tekniske produkter, bliver bedømt af kompetente erhvervs- og organisationsfolk i kategorierne Rapport, Scenepræsentation, Standinterview og Lukket dommerinterview.
Læs mere
 

Vil du klædes på til at inddrage innovation i din undervisning på de almene gymnasier?

Innovation er ikke længere kun en del af AT-forløb eller særskilte projektuger. Med gymnasiereformen skal innovation integreres i enkeltfag og den enkelte undervisers praksis.
 
Fonden for Entreprenørskab har udgivet en model, der kan være dit sikkerhedsnet, når du skal udvikle lektioner og forløb, der lever op til reformens krav og vurderingskriterier dine elever kan blive mødt med. Samtidig ligger fokus på, at du arbejder med elevernes innovative kompetencer sideløbende med, at du styrker deres faglighed.
 
Publikationen hedder ”Model for arbejdet med innovation og entreprenørskab i fagene på STX og HF”.
Hent publikationen her
 

Folkemødet 2018 - mød vores eksperter

I Fonden for Entreprenørskab er vi i fuld gang med at planlægge Folkemødet 2018, og vi glæder os til at debattere uddannelse, entreprenørskab og iværksætteri med jer på Bornholm.
 
Savner du en dygtig debattør, en oplægsholder eller en ordstyrer til jeres arrangement, så stiller vi også meget gerne op. Du kan læse mere om vores eksperter her.
Læs mere
 

Åbne kurser for EUD/EUX-undervisere

Se de nye kurser den 22/5 og 4/6 - og hvis du er hurtig har vi et par ledige pladser den 3.-4. april: 
 
Er du interesseret i at arbejde med kobling mellem skole og praktik gennem innovation og intraprenørskab? Så har du nu chancen for at deltage i et gratis en-dags arbejdsseminar i København eller Horsens. Se mere herunder:
 
Kursus i København den 22/5. Læs mere her.
 
Kursus i Horsens den 4/6. Læs mere her
 
Og hvis du er hurtig, så kig på kurset den 3.-4. april i Middelfart. Det henvender sig til både grundforløbs- og hovedforløbslærere. Læs mere her
 

Mesterskab i entreprenørskab for studerende

– deadline 4. april

Studerende fra korte og mellemlange videregående uddannelser kan lige nu tilmelde sig deres regionale mesterskab i entreprenørskab. Alle studerende med en ide er velkomne.
 
Så har du og dine studerende arbejdet med produktudvikling, procesoptimering, cases eller noget helt andet, hvor de studerende har skabt og udviklet et produkt, proces eller helt tredje?
 
Giv dem muligheden for at deltage, teste sig selv og deres ide igennem de tre discipliner, konceptbeskrivelse, dommerinterview og pitch til det regionale mesterskab i Start Up Programme.
 
Har du spørgsmål, så kontakt Carina Hammer // carina@ffe-ye.dk // 2445 7676
Deadline den 4. april for upload af konceptbeskrivelse
 
Den 12. april i København hos EY – se programmet her.
Den 23. april i Randers hos Erhverv Randers – se programmet her.
Den 25. april i Odense hos EY – se programmet her.
Læs mere
 

Sidste chance for at søge støtte til entreprenørskabsprojekter

Fonden for Entreprenørskab støtter bl.a. nye fag, forløb eller udviklingsprojekter med fokus på entreprenørskab eller innovation på skoler og uddannelser. Du kan søge støtte til projekter på grundskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser, og der er ansøgningsfrist mandag den 9. april 2018.
Læs mere
 

Nordjyske Company Programme-vinderne deltager i Asiatisk mesterskab

Teamet Salus Nord fra Handelsgymnasiet Aalborg vandt i februar National Entreprenørskabsmesse, og præmien er en tur til Beijing i slutningen af marts, hvor de skal deltage i det asiatiske entreprenørskabsmesterskab.
 
Salus Nord har opfundet en ny måde at sikre, at demente ikke forlader plejehjem på uden at blive genkendt og registreret, og teamet håber at få en masse netværksrelationer, der kan være med til at hjælpe ideen videre, med hjem fra Kina.
Læs mere