Nyheder om entreprenørskab i undervisningen, forskning og konkurrencer Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Søg projektstøtte til entreprenørskab på skoler og uddannelser

Har du en god idé til et nyt fag, forløb eller et andet udviklingsprojekt på en skole eller uddannelse med fokus på entreprenørskab eller innovation? Så kan du søge støtte til det hos Fonden for Entreprenørskab.
 
I foråret 2018 kan der søges midler til både grundskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser. Der åbnes for ansøgninger den 1. februar, og der er ansøgningsfrist mandag den 9. april 2018.
Læs mere...
 

Få pladser tilbage til NEIS-konference

Få indblik i nye innovationsmetoder, innovation i sundhedssektoren og afprøv metoder til dine egne undervisningsforløb. Tag med til NEIS-workshop ved Syddansk Sundhedsinnovation i Odense den 27. februar – der er få pladser tilbage! Det er for lærere og undervisere med interesse i entreprenørskabsundervisning.
Læs mere om programmet og tilmeld dig her
 

21 mio. kroner skal skabe mere undervisning i iværksætteri

Erhvervsministeriet, Den Europæiske Socialfond og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling har afsat 21,3 mio. kr. til to nye projekter, der skal styrke iværksætterundervisningen på erhvervsskoler og universiteter. Fonden for Entreprenørskab skal være med i begge projekter.
 
De to projekter ”Undervisning i iværksætteri” og ”Start Up i praksis” skal øge kompetencerne inden for entreprenørskab hos elever og studerende og på den måde bidrage til, at flere bliver motiveret til at arbejde i startups eller faktisk at starte egen virksomhed.
Læs mere
 

Academy for Creativity

Academy for Creativity, et nyt og gratis digitalt træningsprogram i kreativitet, lanceres som den første af sin slags på verdensplan. Undervisningsforløbet skal bidrage til at skærpe europæiske studerendes kreative evner og tilbyder let tilgængelig kreativitetstræning gennem digitale spil.
 
Spillene er designet til at støtte aktiv, innovativ og sjov læring i kreativitets- , innovations- og entreprenørskabsfag, men kan også anvendes som ekstra studieaktivitet til undervisningsdifferentiering. Det er forskere fra Aalborg Universitet, der med støtte fra Erasmus+ og i samarbejde med universiteter fra Malta, Spanien, USA og Kina, har udviklet øvelserne.
Læs mere
 

Søg Mikrolegat til din iværksætteridé

Har du en god iværksætteridé, og er du studerende? Så har vi igen åbnet for, at du kan ansøge om et Mikrolegat til at hjælpe dig i gang med din virksomhed.
 
Du kan søge op til 50.000 kr. og du kan søge en af de tre kategorier Grønt Mikrolegat, Socialt Mikrolegat og Almindeligt Mikrolegat.
Der er ansøgningsfrist den 22. februar.
Læs mere og ansøg her
 

National Entreprenørskabsmesse i Odense

Den 8. februar afholder Company Programme den traditionelle Nationale Entreprenørskabsmesse i Rosengårdscenteret i Odense.
 
148 hold skal konkurrere på ideer i de to forskellige konkurrencer Expo og Bizz Mart. Der kæmpes blandt andet om en rejse til Kina, hvor vinderholdet i Bizz Mart skal deltage til JA Asia Pacific Company of the Year Competition som udstillingshold.
Læs mere
 

EUD inspirations- og arbejdsseminar

Er du underviser på en erhvervsuddannelse og arbejder du med innovation og iværksætteri? Så tag med på arbejdsseminar d. 3-4. april, hvor vi arbejder med valgfag på hovedforløb og erhvervsfaget Innovation på grundforløb. 
Se mere og tilmeld dig her:
 

Nyt 3-årigt samarbejde med Fredericia Kommune

Danish Entrepreneurship Award er siden 2012 blevet afholdt i Fredericia, og vi har nu fået lov at blive tre år mere. Fonden for Entreprenørskab har nemlig indgået en aftale med Fredericia Kommune om at huse Awarden i 2018, 2019 og 2020.
 
Vi ser frem til at kunne byde alle velkommen d. 15. november til Danish Entrepreneurship Award 2018 i kendte omgivelser i Messe C i Fredericia.
Læs mere
 

Få overblik over dansk iværksætteri og entreprenørskab

 
Fonden for Entreprenørskab står bag Iværksætterindblikket, som giver et overblik over iværksætteri set i dansk og international sammenhæng og med fokus på både de etablerede iværksættere samt vækstlaget for nye iværksættere i skoler og uddannelser.
 
Iværksætterindblikket er netop opdateret med helt nye CVR-tal for 2017.
Læs mere
 

Mange nye ansigter til netværksdag i Start Up Programme

I sidste uge holdt Start Up Programme netværks- og videndelingsdag for 40 undervisere fra korte og mellemlange uddannelser. Her kunne underviserne mødes på tværs, høre oplæg fra kollegaer, Fonden for Entreprenørskab og den entreprenante og designrettede uddannelsesinstitution Hyper Island fra Sverige.
 
Der var mange nye ansigter på dagen fra forskellige uddannelser som pædagoguddannelsen, finansøkonom, læreruddannelse m.fl. Det betyder meget, at der kommer nye ansigter til netværks- og videndelingsdagene, da det viser en nysgerrighed og interesse for at arbejde med entreprenørskab i mange forskellige fag. Samtidig kan Start Up Programme være med til at udvide undervisernes kollegiale netværk på tværs af landet indenfor feltet entreprenørskabsundervisning.
 
Start Up Programme håber at kunne byde endnu flere nye undervisere fra korte og mellemlange videregående uddannelser velkommen til netværks- og videndelingsdag, engang i august. Se billeder fra dagen på facebook.
Læs mere