Nyheder om entreprenørskab i undervisningen, forskning og konkurrencer Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Nye tal: Hver fjerde elev eller studerende får nu entreprenørskabsundervisning

Langt flere elever og studerende prøver i dag kræfter med entreprenørskab og iværksætteri i undervisningen end for bare få år siden. En ny kortlægning fra Fonden for Entreprenørskab viser, at 25 % af alle elever og studerende i Danmark fik entreprenørskabsundervisning sidste år. Det er en tredobling i forhold til første kortlægning for otte år siden.
Læs mere
 

Få inspiration til din forretningsmodel fra serieiværksætter og investor Tommy Ahlers i nyt undervisningsmateriale

Med materialet Forretningsmodel og Business Model Canvas kan elever få tips til forretningsmodeller, og de kan analysere cases Tommy Ahlers præsenterer.
 
Der er introduktionsvideoer til alle felter i Business Model Canvas, og skabeloner eleverne kan arbejde ud fra. 
Hent materialet her
 

Kom med til Fondens nytårskur 2018

Vær med til Fonden for Entreprenørskabs nytårskur den 1. februar 2018, hvor vi ud over bobler og højt humør vil byde på en palette af Fondens aktiviteter. Nytårskuren er vores måde at takke vores samarbejdspartnere for det store engagement og bidrag til entreprenørskabsdagsordenen.

Nytårskuren henvender sig primært til lærere, undervisere, ledere og andre med interesse i entreprenørskab og innovation i en skole- og uddannelsessammenhæng.

Tilmeld dig her
 

Lær nye innovationsmetoder hos Syddansk Sundhedsinnovation

I samarbejde med Syddansk Sundhedsinnovation i Odense tilbyder NEIS en eksklusiv workshop for 25 deltagere på deres User Lab. Du får oplæg om deres metoder til innovativ udvikling, indsigt i cases fra sundhedssektoren og en workshop med afprøvning af innovationsmetoder til din egen undervisning. 
Læs mere om programmet og tilmeld dig her
 

Er du interesseret i EUD-uddannelserne og kobling mellem skole og praktik?

Så tag et kig på vores nye materialesæt, der tydeliggør mulighederne i kobling mellem skole og praktik gennem entreprenørskab, og som omfatter:
  • En introduktion til skoleledelser
  • En lærervejledning
  • En elevvejledning
  • En vejledning til praktikstedet
Materialet guider alle parter gennem entreprenørielle forløb og har som formål:
  • At eleven oplever en yderligere faglig kobling mellem skole og praktiksted.
  • At elevens motivation og læring øges.
  • At praktikstedet får fremlagt en innovativ ide, som skaber værdi.
  • At eleven udvikler entreprenørielle kompetencer (uddybet i lærervejledningen).
Find materialet her
 

Bristol-Myers Squibb støtter Mikrolegat-initiativet

I samarbejde med Bristol-Myers Squibb og Københavns Universitet (SUND) uddeler Fonden for Entreprenørskab to Life Science Mikrolegater á 50.000 kr. til studerende med en god Life Science virksomhedsidé. De to legater overrækkes ved en reception den 21. december kl. 14.00 i Københavns Universitets Maersk Tower, Lecture Hall. Her vil man også kunne høre de to legatmodtagere pitche deres idé.
 
Læs mere om de knapt 350 student startups, som Fonden for Entreprenørskab har støttet siden 2011.
Læs mere
 

Videndeling og netværksdag i Start Up Programme

Sæt kryds i kalenderen nu, for den 25. januar kl. 9.30-15.00 afholder Start Up Programme Start Up Day på CphBusiness Lyngby. Alle undervisere fra korte og mellemlange videregående uddannelser er velkomne. Mød bl.a. Sveinung Skaalnes, Head of Collaborator Network and part-owner Hyper Island, og hør konsulent og underviser Jesper Nørskov fortælle om et nyt undervisningsmateriale med mere. 
 
Er din uddannelse endnu ikke med i Start Up Programme, kontakt Carina Hammer på carina@ffe-ye.dk for deltagelse i Start Up Day.
Se program og tilmeld dig her
 

EUD-inspirations- og arbejdsseminar i januar

Du kan nå det endnu! Underviser du på erhvervsuddannelsernes hoved- eller grundforløb, og har du brug for at få inspiration til din undervisning i innovation eller iværksætteri - så tag med til inspirations- og arbejdsseminar, hvor vi tilbyder et konkret bud på, hvordan undervisningen kan tilrettelægges, og hvor du kan sparre om udvikling af forløb med andre undervisere.
 
Det er den 24.-25. januar 2018 i Middelfart. Pris for deltagelse inkl. forplejning og overnatning er 2.000 kr. Tilmeld dig senest den 3. januar kl. 12.
Tilmeld dig her
 

Kursus i Væksthjulet til undervisere i Start Up Programme

Nyt kursus i Væksthjulet den 5.-6. februar 2018 i Aarhus. Væksthjulet tilbyder undervisere, der igennem deres uddannelse eller uddannelsesinstitution er tilmeldt Start Up Programme, certificering i Væksthjulet.
 
Med et certifikat får du adgang til Growthwheel toolbox online samt en licens, som du kan anvende i din undervisning. For at komme i betragtning til et certificeringskursus, skal man sende en motiveret skriftlig ansøgning til Start Up Programmes carina@ffe-ye.dk. Deadline den 24. januar 2018. Læs mere om kriterierne her.
 
For hvem? Alle undervisere fra KEA, SIMAC, EAAA, VIA, EAL, UCL, UCN, EASJ, EAMV, IBA, CPHbusiness, Absalon Leisure management og pædagoguddannelsen, UCC pædagoguddannelsen.  
 

Mikrolegater til studerende har stor effekt

Hvis vi ønsker flere iværksættere i Danmark, så er det en god idé at investere i studerende, der ønsker at starte egen virksomhed. For en lille økonomisk støtte i opstartsfasen har store positive effekter på netop denne gruppe af unge iværksættere. Det viser en ny analyse af Mikrolegat-initiativet.
Læs mere
 

Stor interesse for økonomisk støtte til udviklingsprojekter

Der har været stor interesse for Fonden for Entreprenørskabs fondsmidler i efteråret 2017. Der er blevet uddelt midler til seks projekter på ungdomsuddannelserne og ni projekter på de videregående uddannelser. 
Se alle projekterne her