Nyheder om entreprenørskab i undervisningen, forskning og konkurrencer Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Vidensalon: Er entreprenørskab vejen til mere motiverede elever på erhvervsskolerne?

Fonden for Entreprenørskab sætter sammen med Tænketanken DEA fokus på erhvervsuddannelserne, og hvordan entreprenørskabsundervisning kan bidrage positivt til at øge elevernes læring, motivation og lyst til uddannelse.
 
Tag med til vidensalonen og bliv klogere entreprenørskab og erhvervsuddannelserne, når vi præsenterer ny forskning og internationale erfaringer. Det er torsdag d. 7. dec. kl. 8.30-11.
Tilmeld dig her
 

Næsten 50% på en ungdomsuddannelse får entreprenørskabsundevisning

Ny kortlægning: Flere elever end tidligere møder innovation og entreprenørskab som en del af deres undervisning på ungdomsuddannelserne. Særligt på erhvervsuddannelserne og det almene gymnasium er der markante ændringer.
Læs mere
 

Online Masterclass for alle undervisere i Start Up Programme – få inputs derhjemme!

Deltag i vores online masterclass med Peter Josef Wick, specialpædagogisk konsulent fra Københavns Universitet, og bliv klogere på evaluerings- og feedbackprocesser i entreprenørskabsundervisning. Du får konkrete redskaber og ny viden, som du kan bruge til din undervisning og indlægge i din lektorkvalificering.  
 
Masterclassen foregår online. Du skal blot tilmelde dig for at få adgang.
Tilmeld dig her
 

Nyt undervisningsmateriale kombinerer matematik og entreprenørskab

”Den skøre kugle” er et matematikforløb for skolens ældste klasser, hvor eleverne gennem en virksomhedssimulering arbejder med geometri og de elementer, som er i en produktionsvirksomhed: indkøb, salg, produktion, økonomi mv.
 
Materialet er gratis og kan hentes via hjemmesiden Orcapress.ffe-ye.dk eller via app’en Orcapress til iOS eller Android.
Find materialet her
 

EUD-inspirations- og arbejdsseminar i januar 2018 i Middelfart

Underviser du på erhvervsuddannelsernes hoved- eller grundforløb og har du brug for at få inspiration til din undervisning i innovation eller iværksætteri - så er du kommet til det rette sted.
 
Fonden for Entreprenørskab og Undervisningsministeriet afholder sammen med VIA og Metropol et inspirations- og arbejdsseminar, hvor vi tilbyder et konkret bud på, hvordan undervisningen kan tilrettelægges – alt efter om du underviser på GF1, GF2 eller et hovedforløb - og hvor du kan sparre om udvikling af forløb med andre undervisere. 
  • Hvornår: Seminaret varer to sammenhængende dage og afholdes d. 24.-25. januar 2018.
  • Hvor: Konferencecenteret Middelfart Park Hotel, Viaduktvej 28, Middelfart
  • Pris: Pris for deltagelse inkl. forplejning og overnatning er kr. 2.000,-. Ved tilmelding skal man oplyse skolens EAN-nummer til elektronisk fakturering. 
  • Tilmeldingsfrist: 20.12.2017 (ved afbud senere end 4. januar betaler man fuld pris)
Tilmeld dig her
 

7000 unge kæmpede om den bedste idé til Danish Entrepreneurship Award 2017

Tusindvis af unge iværksætterspirer fra 6. klasse og op til universitetsniveau var torsdag d. 16 november samlet til Danish Entrepreneurship Award 2017. Her skulle de fremlægge deres idéer foran erfarne erhvervsfolk, så der var derfor masser af erfaring at hente for deltagerne til Danmarks største idéfest, hvor værdier som mod, kreativitet og innovation endnu en gang stod på menuen.
 
Danish Entrepreneurship Award 2017 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Trekantområdet Danmark, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark. 
Se alle vinderne her
 

Nordea Iværksætterfond støtter Mikrolegat-initiativet

En løsning til hurtig diagnosticering af ofre for slangebid, smart home apparater der gøres tilgængelige for mennesker med bevægelseshandicap via øjenstyrring, innovative digitale undervisningsmidler til brug i grundskolens samfundsfag, vegansk tekstilfiber med samme egenskaber som uld, et “elektronisk plaster”, en app der giver indblik i brugerens helbredstilstand, og en app og platform der gør publikum til anmeldere af koncerter.
 
Seks lovende idéer, der har fået et skub mod markedet med et Mikrolegat støttet af Nordea Iværksætterfond. Læs mere om de knapt 350 student startups, som Fonden for Entreprenørskab har støttet siden 2011.
Læs mere
 

Videndeling og netværksdag i Start Up Programme

Sæt kryds i kalenderen nu! Den 25. januar kl. 9.30-15.00 afholder Start Up Programme Start Up Day på CphBusiness Lyngby. Alle undervisere fra korte og mellemlange videregående uddannelser er velkomne. Mød bl.a. Sveinung Skaalnes, Head of Collaborator Network and part-owner Hyper Island, og hør konsulent og underviser Jesper Nørskov fortælle om et nyt undervisningsmateriale med mere. 
 
Er din uddannelse endnu ikke med i Start Up Programme, kontakt Carina Hammer på carina@ffe-ye.dk for deltagelse i Start Up Day.
Se program og tilmeld dig her
 

Er du interesseret i entreprenørskab på hovedforløb på Sosu-uddannelserne?

Så tag et kig på vores nye undervisningsmateriale, der er udviklet af Birgitte Helbæk Marcussen & Christina Højlund fra VIA med faglig sparring fra Brian Sångren & Birthe Schøtt Hansen fra SOSU Østjylland.
 
Materialet er et undervisningsforløb om integration af entreprenørskabsmetoder og -didaktik på hovedforløbene for SOSU-hjælper- og SOSUassistentuddannelserne. Materialet er en guide til underviseren på – gennem 6 læringsfaser - at igangsætte en udvikling af elevernes entreprenørielle mindset og klæde dem på til at agere som potentielle forandringsagenter på deres praktiksteder og fremtidige arbejdspladser.
 
Materialet er gratis og kan hentes via hjemmesiden Orcapress.ffe-ye.dk eller via app’en Orcapress til iOS eller Android.
Find materialet her