Nyheder om entreprenørskab i undervisningen, forskning og konkurrencer Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Er du klar til Danish Entrepreneurship Award den 16. november?

Danish Entrepreneurship Award nærmer sig, og vi har et spændende program klart til jer.
 
I Foredragszonen kan du blandt andet møde Sune Alstrup Johansen, som står bag The EyeTribe, der i 2016 blev opkøbt af Facebook. Du kan også møde Alexander Gram Jensen fra SubReader, der i 2016 vandt både DM og EM i entreprenørskab. Ilse Jacobsen og Tommy Ahlers kommer også og fortæller om samarbejdsaftalerne i ”Løvens hule”. Læs mere om foredragsholderne her.
 
I Rådgivningszonen er en række virksomheder og organisationer klar til at hjælpe unge videre med deres idéer, bl.a. Dansk Industri, GF Forsikring og Nordea. Læs mere om alle rådgiverne her.
 
Vi glæder os til at se jer til Danmarks største idéfest!
 

Særligt spor for skoleledere på Danish Entrepreneurship Award

Vi vil gerne invitere skoleledere fra hele landet til et særligt arrangement, hvor vi fokuserer på innovation og entreprenørskab i skolen, og særligt på de muligheder og udfordringer det giver for ledelsen.
Læs mere...
 

Vidensalon: Er entreprenørskab vejen til mere motiverede elever på erhvervsskolerne?

Er der positive effekter for motivation og læring ved at indføre entreprenørskabsundervisning på erhvervsskolerne? Og kan entreprenørskabsundervisning bidrage til at fastholde flere frafaldstruede elever, som ikke har mange andre uddannelsesveje?
 
Kom til vidensalon med Fonden for Entreprenørskab og Tænketanken DEA den 7. december kl. 8.30-10, hvor du kan blive klogere på internationale erfaringer og hør om ny forskning, der viser, at entreprenørskabsundervisning øger erhvervsskoleelevers læring, motivation og lyst til uddannelse.
Læs mere og tilmeld dig her
 

Vil du også med på efteruddannelse i 2018?

Der er stadig ledige pladser til E3U-efteruddannelsen (åben for alle) og efteruddannelsen Fagligt Entreprenørskab (kun for EUD), som nu er en del af den Erhvervspædagogiske Diplomuddannelse. Begge efteruddannelser er meget praksisnære og giver ECTS point.
Læs mere og tilmeld dig her
Brug 3 minutter på at deltage i vores undersøgelse her. Deltagerne er med i lodtrækningen om 2 gratis pladser på E3U-efteruddannelsen.
I denne infografik kan du løbende se de samlede resultater fra undersøgelsen.
 

Growthwheel certificering – ansøg nu

Start Up Programme har indgået nyt samarbejde med Growthwheel. Som deltagende uddannelsesinstitution og underviser kan man ansøge om at komme med på et 2-dags certificeringskursus. Første certificeringskursus er d. 20.-21. december 2017 i København. Se mere her.
 
Er du underviser og med i Start Up Programme, kan du ansøge nu. Du skriver en motiveret ansøgning: hvorfor netop dig, og hvordan vil du anvende kompetencerne efterfølgende i din undervisning? Ansøgningsfrist er d. 6. november kl. 12.00 til carina@ffe-ye.dk.
Læs mere...
 

Iværksætterundervisning skal styrke unge i udsatte boligområder

Der kommer snart iværksætterundervisning på skemaet for elever på otte skoler i Aarhus. De skal være en del af projektet Iværksætterunge, hvor målet er at give elever i 7.-9. klasse iværksætterkompetencer og -erfaringer, så de kan være med til at skabe en iværksætterkultur i de udsatte boligområder, hvor de bor.
 
De unge i projektet følges også af forskere, for at se på hvordan iværksætterundervisningen påvirker eleverne, og samle erfaringer, så projektet på sigt kan udbredes til flere områder.
 
Fonden for Entreprenørskab har sammen med Det Boligsociale Fællessekretariat i Aarhus modtaget støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond til projektet Iværksætterunge, og projektet foregår i tæt samarbejde med Aarhus Kommune.
Læs mere...
 

Videndeling og netværksdag i Start Up Programme

Sæt kryds i kalenderen allerede nu, for den 25. januar afholder Start Up Programme, Start Up Day i København. Alle undervisere fra korte og mellemlange videregående uddannelser er velkomne. Dagen vil bl.a. handle om den nyeste forskning ved ph.d. og seniorforsker Kåre Moberg og Octoskills, som er et redskab til måling af entreprenørskabskompetencer.
 
Er din uddannelse endnu ikke med i Start Up Programme, så kontakt Carina Hammer på carina@ffe-ye.dk for deltagelse i Start Up Day. 
Læs mere...