Nyheder om entreprenørskab i undervisningen, forskning og konkurrencer Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Rekordmange elever møder entreprenørskab i undervisningen

Hver femte elev i 0.-10. klasse møder nu innovation og entreprenørskab som en del af undervisningen i skolen, og det er rekordmange. En ny kortlægning fra Fonden for Entreprenørskab viser, at 19,4 procent af alle elever i grundskolen fik entreprenørskabsundervisning i skoleåret 2016/2017.
 
Der er fremgang over hele landet, men Region Syddanmark og Region Midtjylland ligger klart i front, og her får markant flere elever entreprenørskabsundervisning.
 
Tryk på kortet og se hvor mange elever der får entreprenørskabsundervisning i din kommune.
 

Meet & Match – ideer på tværs

Start Up Programme afholder Meet & Match for studerende på videregående uddannelser. Meet & Match giver studerende med interesse for iværksætteri og nye projekter mulighed for at mødes på tværs af faglighed og passion og sammensætte nye projekter og start ups. Læs mere her
 
Alle studerende er velkomne - fra universitet eller kort og mellemlang videregående uddannelser, studerende med en spæd idé, studerende der er CVR-registreret eller studerende der ingen idé har, men blot er nysgerrig.
 
Start Up Programme afholder eventet i samarbejde med undervisere. Der faciliteres netværksproces, serveres forplejning og der er inspiration udefra. Meet & Match afholdes i Næstved på EASJ d. 9 oktober, og i København på CPHbusiness d. 12 oktober.
 
Få flyer tilsendt til at markedsføre Meet & Match, kontakt carina@ffe-ye.dk.   
 

Vil du hjælpe unge videre med deres iværksætterdrømme?

Tilmeld dig som dommer til #Award2017

Til Danish Entrepreneurship Award d. 16. november kan du som dommer hjælpe elever og studerende med at få deres ideer ud over rampen ved at give dem feedback og sparring. Har du lyst til at give de unge et skub i den rigtige retning, så tilmeld dig som dommer.
Læs mere og tilmeld dig
 

Leder for en dag styrker fremtidens talenter

Leder for en dag matcher 30 ambitiøse unge med 30 af Danmarks dygtigste ledere. Den 12. oktober får 30 dygtige Company Programme-elever mulighed for at være føl hos en leder en hel arbejdsdag med alt hvad det indebærer. Det skal styrke elevernes tilknytning til og forståelse for erhvervslivet.
 
Det er Fonden for Entreprenørskab og vores alumneforening JA Alumni Denmark der samarbejder om Leder for en dag. Følg med ledere og aspiranter rundt på dagen via twitter og facebook.
Læs mere
 

To Mikrolegatmodtagere vinder priser til Nordic Startup Awards

Nordic Startup Awards er netop blevet afholdt i Øksnehallen og her var der mere end 50 nominerede i 14 kategorier. Mikrolegatmodtagere Too Good To Go og KUBO Robotics løb med fire af priserne.
 
KUBO Robotics, der har skabt en lille robot der skal give børn digital dannelse, vandt prisen ’Best Newcomer’. Too Good To Go, der er en madspilds app, var aftenens helt store vinder og kunne gå hjem med hele tre priser – ’Startup of the Year’, ’Best Food Startup’ og ’Best Social Impact Startup.
 
Mikrolegat ansøgning
Kender du nogle studerende som har en god idé? Så kan de søge et Mikrolegat i forbindelse med Danish Entrepreneurship Award. Deadline den 24. oktober. 
Læs mere og ansøg her
 

Hvad er entreprenørskabsundervisning?

Det giver Anders Rasmussen et bud på her. Anders Rasmussen er teamleder i Fonden for Entreprenørskab, han er uddannet lærer og cand. pæd. soc. og arbejder med udvikling og formidling af pædagogisk og didaktisk viden på entreprenørskabsområdet.