Nyheder om entreprenørskab i undervisningen, forskning og konkurrencer Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

22-årig studerende designer visuel identitet til Danish Entrepreneurship Award 2017

Da dommerne i foråret skulle vurdere de 127 indsendte bud til årets Plakatkonkurrence, blev de hurtigt enige om en vinder. Clara Maj Pinholt, der til daglig læser visuel Kommunikation på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, havde leveret et skarpt bud på årets Award-plakat, og hun løb derfor med sejren og præmien på 10.000 kr.
 
Ud af drømme kommer de gode ideer, og ud af gode ideer kommer kreativitet, nytænkning og innovation. En plakat målrettet iværksættere skal derfor i mit univers give plads til og ikke mindst opfordre til at drømme,” siger Clara Maj Pinholt om sit design.
Læs mere...
 

 Til EM med terrorsikring og en græsslåmaskine

I næste uge rejser de to bedste teams fra Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, Start Up Programme, til Finland for at deltage i Europamesterskabet, Enterprise Challenge. Her skal de to teams NiceDefence og FirstMower, som begge kommer fra Svendborg International Maritime Academy, SIMAC, dyste mod 17 andre lande. Du kan læse mere om det europæiske mesterskab EEC her.
 
NiceDefence, som vandt DM, deltager med deres ide om en terrorsikringsforanstaltning og FirstMower, som blev nummer 2 ved DM, deltager med deres ide om en autonom græsslåmaskine. Du kan læse mere om vinderne ved DM her.
 
Vi ønsker dem alt mulig held og lykke til EM i Helsinki d. 28.-30. juni.
Læs mere...
 

Trænings-app til demente til Bruxelles

Den 11.-13. juli 2017 tager fire elever fra Company Programme-teamet Demenish til Europamesterskabet Company of the Year Competition, der finder sted i Bruxelles. Her skal de med deres trænings-app til demente, som de i april vandt Danmarksmesterskabet med, dyste mod mere end 200 andre Company Programme-elever fra hele Europa.
Læs mere...
 

Spændende events fyldte Folkemødet

Folkemødet 2017 blev nogle spændende og begivenhedsrige dage fyldt med debatter og events med fokus på entreprenørskab og iværksætteri. Tour d’entreprenørskab tiltrak en masse gæster, og Fondens arrangementer var særdeles velbesøgte.
 
Særlig stor opmærksomhed fik de to innovationskonkurrencer, som elever fra Paradisbakkeskolen og Campus Bornholm deltog i, og hvor fokus var på henholdsvis ensomhed og globalisering og bæredygtighed.
 
Se indslag fra TV2 Bornholm om de to konkurrencer herunder:   
 

Danish Entrepreneurship Award 2017 – hvornår er det nu...?

Igen i år ligger Danish Entrepreneurship Award torsdag i uge 46, altså torsdag d. 16. november. Har du elever eller studerende, er det også en god idé at sætte kryds tirsdag d. 24. oktober kl. 12.00 - her er nemlig deadline for Idékonkurrencen. Og nu vi taler om Idékonkurrencen, har vi lavet lidt om, så der i år er to runder pitch. Deltagerne skal altså præsentere deres idé to gange til Awarden, og får så selvfølgelig også feedback fra to forskellige dommere.
 
Læs mere om Idékonkurrencen, program og deadlines på www.award2017.dk og på facebook.