Nyheder om entreprenørskab i undervisningen, forskning og konkurrencer Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Ny analyse: Nordiske øer mangler iværksætterstrategier

Iværksætterne vrimler frem i de store nordiske byer, og det skaber arbejdspladser og vækst, men udenfor byerne ser det anderledes ud. De mindre lokalsamfund kan dog også tappe ind i udviklingen, hvis børn og unge lærer at omsætte ideer til handling. Det viser et nyt pilotprojekt fra Nordisk Ministerråd og Fonden for Entreprenørskab, der har kortlagt entreprenørskabsundervisningen på syv nordiske øer, bl.a. Bornholm. 
 
- Projektet viser tydeligt, at der er et stort potentiale på øerne, og det kræver relativt få midler at integrere entreprenørskab i undervisningen gennem hele uddannelsessystemet og støtte opstart af studerendes iværksættervirksomheder. På den måde kan man skabe nye arbejdspladser, som vil få en positiv indvirkning på væksten. Det afgørende er dog, at de unge skal møde entreprenørskab allerede, mens de går i skole, hvis øsamfundet skal have gavn af udviklingen, siger Christian Vintergaard, adm. direktør, Fonden for Entreprenørskab.
Læs mere...
 

Mød os på Danmarks Læringsfestival

Igen i år har Fonden for Entreprenørskab en stand på Danmarks Læringsfestival i Bella Center den  1. – 2. marts. Kom og hør om vores nyeste tilbud på stand 24 og deltag i konkurrencen om gratis pladser på E3U-efteruddannelsen.
 

Regionale mesterskaber i Company Programme

I marts måned er der regionale mesterskaber for elever på ungdomsuddannelser i hele landet. Her skal regionernes Company Programme-hold præsentere deres ideer og dyste i disciplinerne ”Rapport”, ”Scenepræsentation”, ”Standinterview” og ”Dommerinterview”. De bedste hold fra de regionale mesterskaber kvalificerer sig til Company Programme – Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, der finder sted i Industriens Hus den 26. april. 
Find oplysninger om de regionale mesterskaber på regionernes hjemmeside.
Læs mere...
 

Innovationskonference for undervisere

Den 6. april inviterer NEIS til endagskonference på Nærum Gymnasium, hvor du kan få inspiration til arbejdet med innovation i fagene og blive introduceret til, hvordan du arbejder med fremtiden i din undervisning. Konferencen er for undervisere på ungdomsuddannelserne.
 
Hvordan integrerer vi innovation? Undervisere om at arbejde med innovation i fagene
Kolleger giver inspiration og praktiske værktøjer til arbejdet med innovation i fagene. Du kan vælge dig ind på fire forskellige spor, der er tilpasset gymnasieskolen: Humaniora, Samfundsvidenskab, Naturvidenskab og Merkantilt/Company Programme. Det endelige program bliver annonceret i de kommende uger, men du kan allerede nu melde dig til konferencen her.
 
Fremtidsforsker om trends, en verden i forandring og hvordan man arbejder metodisk med fremtiden
Fremtidsforsker Birthe Linddal introducerer de væsentligste fremtidige trends i en verden i forandring, og hvordan du kan arbejde metodisk med fremtiden i undervisningen. Læs mere om fremtidsforskeren her.
 
Hvis du vil være sikker på at holde dig opdateret på konferencen i Nærum og fremtidige arrangementer, så meld dig ind i NEIS-netværket
 

Tilmeldingen er nu åben til de regionale mesterskaber i entreprenørskab

Start Up Programme afholder hele tre regionale mesterskaber i entreprenørskab i dette forår - Odense d. 2. maj, Aarhus d. 4. og i København d. 9. maj. Studerende fra hele landet vil dyste om titlen som regional mester i entreprenørskab, samt modtage en pris på 10.000 kr. Derudover vil de teams, der klarer sig bedst til de regionale mesterskaber, kvalificere sig til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab d. 1 juni på Børsen i København. Alle studerende med en idé er velkomne.
 
Se nærmere om krav for deltagelse her og tilmeld jer via min side.
 

Ny forskning om entreprenørskabsundervisning i erhvervsuddannelserne

Efteruddannelsen Fagligt Entreprenørskab har været i gang et års tid, og 87 lærere fra erhvervsuddannelser i hele Danmark har indtil videre gennemført. Det svarer til ca. 20.000 timers efteruddannelse samlet set. 
 
Der har været forskere tilknyttet forløbet, og vi afventer nu spændt resultaterne. Den 4. april præsenteres forskningen på Forsker-Praktiker Netværksmødet i København. Fonden har 20 gratis pladser til mødet, så skriv til jesper@ffe-ye.dk, hvis du ønsker at deltage. Læs mere her.
 
Der er stadig ledige pladser til de næste forløb af efteruddannelsen, som udbydes i Aarhus og København i midten af marts. Læs mere om efteruddannelsen her.
 

Søg støtte til udvikling af projekter

Har du en god idé til et nyt fag, materiale eller et andet udviklingsprojekt på en skole eller uddannelse? Så kan du søge om fondsmidler hos Fonden for Entreprenørskab. Der er åbent for ansøgninger frem til mandag den 20. marts 2017, og både grundskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser kan søge. 
Læs mere...
 

Sejr til nordjyske og københavnske unge

575 elever fra ungdomsuddannelser i hele Danmark var torsdag den 9. februar samlet til National Entreprenørskabsmesse i Odense. Der var mange nytænkende ideer, men tendenser som bæredygtighed og miljøbevidsthed gik igen blandt mange af de unges præsentationer - også hos vinderne.
 
Vinderne af BizzMart-konkurrencen blev Norden fra EUC Nord, som har designet bæredygtige designmøbler af lokale naturmaterialer og uden brug af animalske produkter, så stolene så også kan bruges af veganere.
 
Vinderne af Expo-konkurrencen blev teamet Hemmingglas fra Niels Brock, som har designet smykker, der er lavet af halsene på flasker, som ikke kan genanvendes. Og dermed taler de også ind i samme trend, som de andre vindere på dagen med fokus på miljø og bæredygtighed.
 
Læs hele historien her og se billeder fra dagen på facebook.