Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 

86 STX-hold med i Global Goals Programme finale

Knap 300 elever fra 10 forskellige gymnasier var repræsenteret, da finalen i Global Goals Programme for STX-elever den 13. december blev afviklet fra et opbygget studie hos Røde Kors i København.
 
Dommerne, som mødte de 86 grupper via møder online, sad tilbage med et indtryk af, at eleverne havde arbejdet særligt ambitiøst med deres idéer i år.
 
Eleverne har enten arbejdet med egne cases eller udviklet projekter fra cases, som Røde Kors havde givet på forhånd. Fem elever fra Egå Gymnasium stod bag vinderidéen, som var en informationskampagne og et støttesmykke til at hjælpe voldsramte kvinder.
Læs mere om Global Goals Programme her
 

Festivalen fejrede igen i år fremtidens iværksættere

Igen i år afholdte vi i november Danish Entrepreneurship Festival ad to omgange. En for Østdanmark i København og en for Vestdanmark i Fredericia.
 
Tusinder af elever, studerende, lærere, undervisere, iværksættere og tilskuere hyldede alle entreprenørskaben ved festivalen. Børn og unge fra vores programmer og konkurrencer pitchede deres skarpe idéer over for nogle af landets dygtigste erhvervsfolk, og det var som sædvanlig en fornøjelse at opleve det store engagement. Der blev sammenlagt uddelt 38 præmier til deltagere fordelt på alle vores konkurrencer.
 
Tak til alle de frivillige dommere, til oplægsholdere og til samarbejdspartnere, der bidrog til at skabe nogle af fremtidens iværksættere. Billedet er fra festivalen i København.
 
Læs her om alle vinderne fra København
Læs her om alle vinderne fra Fredericia
 

140 Mikrolegater og Kickstart Mikrolegater uddelt i 2023

Hjemmetest af sexsygdomme, vandmålere, der skal nudge til mindre vandforbrug, en ny form for valnød, der er sundere at spise og en løsning, der kan forbedre livskvaliteten for kvinder med underlivsprolaps. Det er blot nogle af de fantastiske idéer, der er kommet ind i 2023. I år er 140 startups sendt ud i verden med hver et Mikrolegat i ryggen.
 
Bæredygtighed og FN’s verdensmål fylder stadig meget hos de unge på uddannelsesinstitutionerne. Ansøgerne er blevet mere formålsorienterede, og de vil ikke blot skabe en virksomhed men en virksomhed, der har et særligt formål, der kan være med til at gøre en positiv og varig forskel for planeten.
 
Med afrundingen af 2023 er der uddelt over 1000 Mikrolegater siden starten.
 
Næste ansøgningsfrist for at søge et Mikrolegat er 15. februar 2024.
Næste ansøgningsfrist for at søge et Kickstart Mikrolegat 29. februar 2024.
Læs mere og ansøg her
 

Sparringer med Danske Bank

I de kommende måneder modtager 110 Company Programme hold sparring med en lokal frivillig fra Danske Bank med mulighed for efterfølgende at modtage en Danske Bank pris på 4.000 kr. til videreudvikling af deres idé.
 
Sparringerne er en del af det treårige partnerskab, Fonden har indgået med Danske Bank, der også består af et sponsorat af Company Programme danmarksmesterskaberne, de regionale mesterskaber og Danish Entrepreneurship Festival.
Læs mere om partnerskabet her
 

Søg midler til din uddannelsesinstitution

Efter nytår kan der igen søges økonomisk støtte til projekter med entreprenørskab, innovation eller iværksætteri i fokus. Ansøgningsfristen er 13. marts 2024.
 
Hvis du er ansat på en uddannelsesinstitution (grundskole, ungdomsuddannelser eller videregående uddannelse), kan du søge til udvikling af innovation, iværksætteri og entreprenørskab i undervisningen, hvor fokus er på dine elevers entreprenørielle kompetencer, eller du kan søge til ledelse, organisation og strategi med fokus på entreprenørskabsområdet, for eksempel opkvalificering af undervisere.
 
Er du ansat på en videregående uddannelse, kan du yderligere søge til projekter med fokus på bæredygtigt entreprenørskab.
 
Læs mere her
 

Nyt diversitetsprojekt om iværksætteri

Vi har i år igangsat et treårigt forskningsprojekt i samarbejde med Sociologisk Institut på Københavns Universitet og med støtte fra Tietgenfonden. Projektet skal undersøge de store kønsforskelle, der findes i iværksætter-Danmark. Forskellene er ikke medfødte, og der skal undersøges, hvad den egentlige årsag til udfordringen er, hvornår skævvridningen opstår, og hvad der kan gøres ved de strukturer, der medvirker til den manglende lighed.
 
Ved projektets afslutning vil der være klare anbefalinger, en stor mængde viden og en række undervisningsmaterialer, der vil være til fri benyttelse for landets skoler.
 
Billede af Rebecca Helene Hoffmann
 
Læs mere her
 

Deltag i SUP netværksdag på DANIA

Årets lærercamps er godt i gang i kommunerne, men du kan stadig nå at tilmelde din klasse til Projekt Edison.
 
Under årets tema "Vi skaber energi" bliver både lærere og elever guidet gennem en proces, hvor eleverne skal bruge deres kompetencer indenfor entreprenørskab, innovation og teknologi til at skabe nye løsninger på virkelighedens problemer.  
 
Tilmeld dig og din skole til den landsdækkende opfinderkonkurrence for 6. og 7. klasse senest 15. september 2023.
Tilmelding
 

Fonden ønsker alle glædelig jul og godt nytår!