Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Ny rapport: Mikrolegat bidrager til diversitet

Det går fremad med diversiteten i de helt tidlige investeringsrunder med såkaldte ’micro grants’ til startups. Det viser en ny rapport fra Diversity Commitment. Rapportens tal baserer sig blandt andet på vores Mikrolegat, som støtter studenterstartups i den tidligste fase.
 
Årsagen til den større diversitet i de tidlige faser skyldes blandt andet, at vi i Mikrolegat har arbejdet med en mere divers komité, som udvælger de cases, der skal have støtte. Samtidig har vi arbejdet mere med at fremhæve kvindelige iværksættere. Det er nemlig velkendt, at man har en større tendens til at investere i sit eget køn, ligesom vi også ved fra forskning, at kvindelige rollemodeller er vigtige for at inspirere andre kvinder til at gå iværksættervejen.   
 
Med Mikrolegat er vi første led i fødekæden af investeringer i startups. Så forhåbentlig er vi med til at sende flere kvindelige ansøgere og modtagere af funding videre til de næste led i økosystemet.  
Læs hele rapporten her
 

Vi hylder diversiteten!

Er det jer der skal have Diversitetsprisen 2023? For tredje år i træk uddeler vi en pris til initiativer på de videregående uddannelser, der gør en ekstra indsats for at styrke diversiteten i entreprenørskabsaktiviteterne.
 
Sidste år gik prisen til CBS, Copenhagen School of Entrepreneurship. Hvis I også gør en særlig indsats for diversitet, så indstil jeres projekt, uddannelse eller indsats til prisen senest torsdag den 28. september 2023.
 
Læs mere om prisen her
 

Skal dine elever være med i Projekt Edison?

Er du lærer i 6. eller 7. klasse og skal dine elever være med til at "skabe energi", så skynd dig at tilmelde dem årets Projekt Edison. I år samarbejder vi med Klima-, energi- og forsyningsministeriet om temaet ”Vi skaber energi".
 
Undervisningsmaterialet, som du kan finde på hjemmesiden fra 1. august, giver lærere og elever vejledning og inputs til Projekt Edison processen. Materialet udkommer som en E-bog, hvor du blandt andet an finde læringsmål, lektionsplaner, podcasts, konkrete øvelser og meget andet.
 
Derudover tilbyder vi i løbet af efteråret virtuelle workshops og webinarer til både elever og lærere.  
 
Læs mere og tilmeld jer her - fristen er 15. september
 

Gode råde fra erfarne undervisere i bæredygtigt entreprenørskab

At undervise i bæredygtigt entreprenørskab kræver mange overvejelser – hvordan sørger man f.eks. for, at studerende både beholder deres idealisme og udvikler handlekompetence, så de kan gøre en forskel i verden?
 
I denne guide samler vi op på anbefalinger fra erfarne undervisere i bæredygtigt entreprenørskab, som vi interviewede i forlængelse af et af vores seneste studier. 
 
Vi har samlet fem konkrete fokusområder, som kan være til inspiration for andre undervisere.
Se de fem fokusområder her
og læs rapporten, der gik forud for anbefalingerne, her
 

36 nye modtagere af Mikrolegat

 
36 nye startups har netop fået et Mikrolegat og kan nu udvikle deres produkter, ydelser eller koncepter yderligere.
 
Traditionen tro er der stor spredning på idéerne. Truck Buddy vil lave en platform henvendt til lastbilchauffører og vognmænd, som skal forbedre deres trivsel og arbejdsmiljø. DemensAI er et digitalt værktøj til tidlig opsporing og monitorering af Alzheimer's gennem tale og ReBuild har til mål at gøre det nemmere at bygge grønt i Danmark på en sikker måde. 
 
Tillykke til alle, vi glæder os til at følge jeres erhvervseventyr! Og så glæder os også til at se flere gode ideer i næste runde, som har deadline 15. september 2023.
 
Læs mere her
 

Master class om intraprenørskab

Intraprenørskab er på mange underviseres læber, og vi får ønsker om at dykke ned i emnet med konkrete forslag til undervisningen. Derfor har vi allieret os med forsker i intraprenørskabsundervisning Mette Lindahl Thomassen fra VIA University College. 
 
Den 20. september fra kl. 14.-15.30 stiller Mette sin viden og erfaringer til rådighed i en online Master Class. 
Læs mere og tilmeld dig her - og del gerne linket med dine studerende
 

Formålsdrevet undervisning

Oplever du, at dine studerende drives af et højere formål? Så er du ikke alene. Den feedback vi får fra undervisere og studerende her i Fonden For Entreprenørskab er, at entreprenørskab, projektarbejde og iværksætteri, skal gøre en forskel socialt eller for klimaet, før det vækker interessen. '
 
Hvordan håndterer man som underviser de mange former for værdiskabelse, studerende kan være motiveret af?
 
Master classen "Purpose - det der driver de studerende" giver dig et redskab til, sammen med dine studerende, at italesætte og analysere dét at skabe værdi. Vi forsøger at gøre et bredt begreb håndterbart. Det er 24. august kl. 10.00-11.30 
Læs mere og tilmeld dig her
 

Konferencer, webinarer og events

Få et overblik over gratis webinarer, konferencer og kurser i den kommende tid. De fleste tilbud er målrettet lærere, undervisere, skoleledere eller uddannelsesledere. Enkelte er til eleverne. Alle tilbud er med entreprenørskab, innovation eller iværksætteri som fokus. 
 
I de næste måneder kan du bl.a. deltage i: 
Kom godt i gang med Projekt Edison forløbet og få en introduktion til forløb, proces og undervisningsmateriale.
Webinar 11. august kl. 14.30-16.00
 
På dette kick off-seminar får du sensommeres og efterårets nyheder om Start Up Programme efterår 2023.
Webinar 17. august kl. 14.30-15.15
 
Her får du endnu en chance for at komme godt i gang med Projekt Edison: Forløb, proces og undervisningsmateriale.
Webinar 30. august kl. 8.30-10.00
 
Få inspiration til at variere og eksperimentere med undervisningen i dansk i grundskolen.
Webinar 31. august kl. 14.00-15.00
 
Online informationsmøde for STX-undervisere, der vil høre om mulighederne med Global Goals Programme.
Webinar 5. september kl. 13.00-14.30
 
 
Vi udforsker hvad AI er, hvordan det fungerer, og hvordan det kan bruges. For EUD/EUX-undervisere og andre interesserede.
Webinar 5. september kl. 14.00-15.30
 
Få introduktion til fire nye undervisningsmaterialer og inspiration til at variere undervisningen i grundskolen.
Webinar 7. september kl. 14.00-15.00
 
Vær med, når vi folder kreativitetsbegrebet ud og belyser, hvorfor det er vigtigt, at eleverne udvikler deres kreativitetskompetence.
Webinar 11. september kl. 8.30-10.00
 
Få en grundig præsentation af materialer, forløb og værktøjer til kreativ udvikling - og prøv selv et par af øvelserne.
Webinar 18. september kl. 14.00-15.00
 
Lad dine elever lege med micro:bit, Scratch, Minecraft: Education Edition, Tinkercad og apps i powerpoint/slides
Webinar 19. september kl 8.30-10.00
 
 
Flere webinarer og events er enten på plads eller på tegnebrættet. Følg løbende med her.
 

Gratis konference for undervisere

Tilmeld dig NEIS-netværket for undervisere og få adgang til den årlige konference, der denne gang finder sted i Svendborg 3.-4. oktober 2023.
 
Bliv inspireret gennem workshop om underviserens muligheder i det entreprenørielle læringsrum, besøg et "Makerlab" og netværk med andre undervisere, der interesserer sig for entreprenørskab, innovation og iværksætteri.  
Læs mere og tilmeld dig her
 
Platinpartnere