Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Kronprinsen til finale i Company Programme

 
Nervøsiteten fik et lille nøk opad for fire elevgrupper, der i år skulle pitche for H.K.H. Kronprinsen, da han sammen med direktør Christian Vintergaard, ambassadør Tommy Ahlers og erhvervsminister Morten Bødskov åbnede dette års finale i Company Programme. Her lytter kronprinsen til elever fra Skive College, der deltog i finalen med deres angstdæmpende smykker.
 
Vinder af årets konkurrence blev tre HTX-elever fra Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier med en opfindelse, der kan hjælpe gigtplagede guitarister. Eleverne repræsenterer Danmark ved EM i Istanbul i juli.
Læs mere om alle dagens vindere her
 

Kom med til Danish Entrepreneurship Festival

Vi er nu klar med datoerne for Danish Entrepreneurship Festival 2023, som igen i år vil blive afviklet på to lokationer.
 
Sæt kryds i kalenderen 16. november 2023, hvis du vil møde os i Øksnehallen i København eller 29. november 2023, hvis du vil møde os i Messe C i Fredericia.
 
Vi får brug for en masse dommere på dagen, så kunne du tænke dig at være frivillig, dyrke dit netværk og blive inspireret af en masse innovative unge, så reserver datoen allerede nu. Du hører fra os igen senere på året. 
Læs mere om festivalen her
 

Vores forskerteam på konference

Som videncenter arbejder vi kontinuerligt med at forbedre vores undervisningsaktiviteter og programmer. Hvilke fordele og ulemper findes der ved at afholde konkurrencer i entreprenørskab? Og hvordan kan man som underviser balancere studerendes idealisme omkring bæredygtighed med den pragmatiske tilgang, de møder i iværksætteriets verden?
 
Det har vores forskere Nanne-Katrine Gram Lange og Kåre Moberg undersøgt, og resultaterne er netop blev fremlagt på entreprenørskabskonferencen 3E "Back to the future - Entrepreneurship Education" Conference i Aarhus, hvor mere end 200 forskere i entreprenørskabsundervisning fra bl.a. Australien, USA, Brasilien, Mexico og New Zealand deltog.
Læs om resultaterne her
og her
 

Travl finalemåned

April og maj har være finaleperiode for en række af vores programmer, og vi er blevet blæst bagover af gode, innovative idéer på alle niveauer.
 
Vinderne af Next Level (udskolingen), Company Programme (ungdomsuddannelser) og Kickstart Programme (erhvervsuddannelser) er nu fundet og den 1. juni bliver også vinderen af DM i Entreprenørskab i Start Up Programme (videregående uddannelser) kåret, når finalen finder sted i Børsen i København.
 
Tusind tak til de mange partnere, som bakker vores programmer op og ikke mindst til de mange frivillige dommere, som tager sig tid til at give feedback og sparring til en masse unge mennesker - det vil de helt sikkert huske langt ind i voksenlivet.
Læs mere om alle finalerne her
 

Crowdfunding webinar - former og muligheder

Ved opstart af en ny virksomhed eller idé er der typisk brug for kapital til videreudvikling eller finansiering. Crowdfunding er en blandt flere veje at gå.
 
Vi har lavet et indsigtsfuldt webinar om Crowdfunding målrettet studerende på videregående uddannelser og ungdomsuddannelser, som vi afvikler i dag den 23. maj kl. 14.30-15.30. På webinaret får de studerende et overblik over de vigtigste dos and don'ts, hvis de overvejer crowdfunding. 
 
Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til en række eksperter fra Dansk Crowdfunding forening, som også deler ud af deres erfaringer og store viden på området. 
Læs mere og tilmeld dig her - og del gerne linket med dine studerende
 

Nye undervisningsmaterialer

Skal dine elever lære at balancere udgifter og indtægter, så er vores nye "The T-shop" et godt sted at begynde. Her skal eleverne gennem et digitalt spil se, om de kan gøre en t-shirt butik til en god forretning. Hvis lagerbeholdningen og prissætningen ikke er de rigtige, går det galt, og de går konkurs. Men de kan også lave en god forretning. Prøv selv. Materialet henvender sig til grundskolens udskoling.
 
360 grader billeder, virtual reality og augmented reality er teknikkerne bag et andet materiale om nødhjælpsarbejdet i verdens største flygtningelejr, som kan bruges i udskolingen eller på ungdomsuddannelser. Eleverne kommer med helt ind i lejren i Bangladesh, hvor mere end en million flygtninge lever under primitive forhold. Dine elever kan være med til at løse en række aktuelle problemer.
Se vores nye undervisningsmaterialer her
 

Bedre vejledning til potentielle legatmodtagere

Mikrolegat har fået ny hjemmeside og på den kan du nu finde en side med råd og værktøjer til at vejlede studerende eller elever i at søge et Mikrolegat. Siden henvender sig til lærere, undervisere og forretningsudviklere.
 
Foruden tips og vejledning til vores nye ansøgningssystem, er der mulighed for at downloade PowerPoints til undervisningen og tekster til sociale medier. Du kan også finde svar på en række relevante spørgsmål.
Find siden her
 
Platinpartnere