Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Årsdag 2023: Tak til alle vores partnere

I fredags hyldede vi entreprenørskaben i Børsens flotte festsal hos Dansk Erhverv i anledning af Fondens Årsdag 2023.
 
Her mødtes samarbejdspartnere, iværksættere, repræsentanter for uddannelsesinstitutionerne, ordførere, ambassadører, tidligere programvindere i Start Up Programme, Company Programme og Projekt Edison samt andre, der har en interesse i at sætte iværksætteri og entreprenørskab på dagsordenen.

- Vi ville gerne samle aktørerne i hele iværksætterøkosystemet og takke dem for det store arbejde, de gør. Hver og en er en lille brik i det puslespil, der gør, at vi kan fostre nye virksomheder og på sigt skabe vækst i Danmark, siger Fondens direktør Christian Vintergaard, der også ønskede at invitere til nye partnerskaber.
 
Mellem oplæg og debatter var der rig mulighed for at netværkke i iværksættermiljøet.
 
Se flere billeder fra dagen her
 

Store legater til kunstigt kød og sygeplejerobot

 
CO2 venligt svinekød fremstillet i et laboratorium uden grynt - og robotter, der kan spare travle sygeplejersker for millioner af skridt. Kan det virkelig passe?

Ja, det kan det, for to fremadstormende virksomheder startet af studerende på Danmarks Tekniske Universitet modtog fredag hver et Youth Startup Investment Potential legat på 100.000 kroner som investeringsparate start ups.
 
Meat Tomorrow, der laver klimavenligt svinekød i laboratorier ved at dyrke stamceller, vil bruge pengene på at skalere produktionen op.
 
Yuman laver robotter, der er en stor hjælp i sygeplejerskers hverdag ved automatisk at transportere udstyr til sygeplejerskerne, så deres tid i stedet kan bruges mere effektivt sammen med patienterne. Stifterne vil bruge pengene på yderligere to robotter, så de på samme tid kan udvikle robotten og teste den i hospitalsverdenen. I øjeblikket har de kun en.
 
Læs om legatmodtagernes reaktion og dommerkomiteens begrundelser her
 

Søg midler til din uddannelsesinstitution

Nu kan du igen søge økonomisk støtte til projekter med entreprenørskab i fokus. 
 
For grundskoler og ungdomsuddannelser kan der søges til innovation og entreprenørskab i undervisningen og til ledelse, organisation og strategi. 
 
For de videregående uddannelser kan der søges til projekter med fokus på bæredygtigt entreprenørskab, diversitet eller intraprenørskab samt til efteruddannelsesforløb og opkvalificering med fokus på entreprenørskab eller strategiudvikling, der kan forankre entreprenørskab på din uddannelsesinstitutionen. 
 
Læs her om mulighederne i grundskolen
Læs her om mulighederne for ungdomsuddannelser
Læs her om mulighederne for videregående uddannelser

Vil du med til netværks- og videndelingsdag i Start Up Programme?

Den 1. marts 2023 åbner vi i selskab med SIMAC i Svendborg dørene til årets første netværks- og vidensdelingsdag i Start Up Programme.  
 
Dagen byder på en introduktion til et spritnyt undervisningsmateriale med fokus på intraprenørskab, et spændende oplæg om SIMACs entreprenørskabsrejse samt ny indsigt i erfaringerne med gamebased learning i en entreprenørskabskontekst. Dertil bliver du introduceret til de nyeste aktiviteter fra Start Up Programme, mens du får mulighed for at udvide dit netværk med entreprenørskabsentusiaster fra hele landet.
 
Vi gentager succes fra sidste år og tyvstarter med en netværksmiddag aftenen før. Du kan blive meget klogere på dagens program og tilmelde dig i linket herunder. 
 
Program og tilmelding
 

Online netværksmøde for undervisere på EUD/EUX

EUD/EUX NEIS er dit netværk, hvis du underviser på en erhvervsuddannelse og har interesse for undervisning, der understøtter innovation, entreprenørskab eller iværksætteri. Den 1. marts holder vi næste online netværksmøde. Vi håber, du vil med!
 
Uanset om du er ny eller erfaren kommer du til at møde ligesindede undervisere fra erhvervsuddannelserne. 
 
Hovedemnet for netværksmødet 1. marts er ”Hvad er næste skridt for eleverne, efter de har fået den gode idé, og når innovationsforløbet er slut”. 
Læs mere om netværket og tilmeld dig her
 
Platinpartnere