Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Fonden har fået nyt udseende

 
Måske har du allerede opdaget, at den lille grønne geometriske figur med den gule trappe er væk. Fra i dag har Fonden nemlig fået nyt look.
 
- Efter mere end 15 år med det samme logo har vi nu fået et mere nutidigt og moderne udtryk, siger kommunikationschef Sigurd Schou Madsen.
 
Den nye visuelle identitet er udviklet i samarbejde med vores partner Kindly og du vil møde det nye logo i mange forskellige farver.
 
- Fleksibiliteten i farvekombinationerne gør, at vi kan optræde relevant i forskellige sammenhænge som eksempelvis grøn omstilling og diversitet, siger kommunikationschefen. 
 
Det gamle logo vil nu blive udfaset, men i en overgangsperiode vil du stadig kunne møde det på fortrykte undervisningsmaterialer og lignende.
 

Programmet for Danish Entrepreneurship Festival er klar

Pernille Lotus, der er direktør for CUBE Denmark og topleder i Syncro Group, er blandt talerne til Danish Entrepreneurship Festival. Sammen med en lang række andre oplægsholdere vil hun inspirere kommende og nuværende iværksættere og alle andre, der lægger vejen forbi.
 
Programmet for de to events - 15. november i København og 30. november i Fredericia - er nu klar.
 
Vores rutinerede husvært Camilla Ottesen vil guide os alle gennem dagen.
 
Se programmet herunder og bemærk at ikke alle konkurrencer er at finde på begge lokationer. Der er deadline 31. oktober for deltagelse i konkurrencerne.
Læs alt om festivalen her
 

Fondsmidler til videregående uddannelser

Drømmer du om at tilbyde innovation og entreprenørskabsundervisning til dine studerende, så er der nu midler at søge for videregående uddannelser, der ønsker en strategi for netop den type undervisning på tværs af årgange og studieretninger.
 
Midlerne kan søges af universiteter, professionshøjskoler, erhvervsakademier samt maritime, kunstneriske og kulturelle uddannelser. Strategiarbejdet støttes med op til 300.000 kroner.
 
Ansøgningsfristen er torsdag den 13. oktober 2022.
Læs mere om mulighederne her
 

CBS vinder Diversitetsprisen 2022

Det blev Copenhagen Business School, der løb med Diversitetsprisen 2022, da den blev uddelt på iværksættermessen TechBBQ i København i september.
 
Juryen, som bestod af vores tre ambassadører Rolf Kjærgaard, Anja C. Jensen og Le Gammeltoft, begrundede anerkendelsen med, at uddannelsesinstitutionens Startup internship på Copenhagen School of Entrepreneurship har skabt et miljø, der tilgodeser kvinder og motiverer dem til at prøve kræfter med entreprenørskab og i sidste ende til at skabe egen virksomhed.
 
Men også mange andre uddannelsesinstitutioner har lavet tiltag, der skal fremme ligestilling i iværksætterbranchen. Vi har samlet deres erfaringer i et flot katalog.
Læs om de 11 konkrete tiltag her

Inspirations- og arbejdsseminar for EUD/EUX-lærere

Til EUD og EUX lærere på grundforløbet - og andre med interesse for innovation og iværksætteri i undervisningen - åbner vi nu i samarbejde med Børne- og undervisningsministeriet for deltagelse i et to-dages arbejdsseminar med introduktion til de nye elementer og fagmål i erhvervsfaget 'Innovation og iværksætteri'.
 
Her kan du blandt andet blive inspireret til at arbejde med grønne vinkler i undervisningen og få konkrete aktiviteter og digitale værktøjer, som du kan bruge, når du skal tilrettelægge din undervisning.  
 
Seminaret finder sted 9.-10. marts 2023.
 
Se mere og tilmeld dig her
 

Master Class: Styrk din undervisning – drop fokus på den succesfulde iværksætter

Vi bliver draget af historier om succesfulde iværksættere, men faktisk er det at være iværksætter langt mere nuanceret end det ensidige billede, som ofte hyldes i medierne.
 
Den turbosnakkende, skævtsmilende multimillionær-iværksætter-type er en sjælden art og mange studerende bliver afskrækket af det økonomisk funderede succesbegreb. Den almindelige iværksætter er langt mere mangfoldig, og derfor giver det god mening at inddrage et mere alsidigt perspektiv på iværksætteri i din undervisning.
 
Professor Kim Klyver og lektor Mette Søgaard Nielsen fra Syddansk Universitet vil i denne Master Class give dig metoder til at bringe den nyeste viden om iværksætteri i spil i din undervisning.    
 
Master Class’en foregår online fredag 18. november kl. 10.00-11.30 
Tilmeld dig her
 

Mulighed for at modtage ekstra legat

Studerende over 18 år på gymnasiale uddannelser, videregående uddannelser og erhvervsuddannelser kan nu igen søge et Mikrolegat på op til 50.000 kroner eller et Kickstart Mikrolegat på op til 25.000 kroner.
 
Når ansøgningen indsendes i denne runde, er der en unik mulighed for at komme i betragtning til et legat hele to steder. Denne chance fås ved at sige ja til at deltage i Mikrolegats event til Danish Entrepreneurship Festival.
 
Udvalgte teams får mulighed for at pitche på scenen om et Mikrolegat eller et Kickstart Mikrolegat og få live feedback fra vores kompetente evalueringskomité. Det eneste krav er, at ansøgeren krydser af, om teamet ønsker at komme i betragtning til at pitche i København 15. november eller Fredericia 30. november.
 
Ansøgningen vil derved gælde til både det almindelige Mikrolegat og til konkurrencen ved Danish Entrepreneurship Festival. Fristen er 15. oktober.
Læs mere og ansøg her
 

Kære lærer – vi har brug for din hjælp

Vi gennemfører netop nu en større undersøgelse om brugen af vores gratis undervisningsmaterialer og vil derfor gerne invitere alle lærere fra grundskolen, som på et eller andet tidspunkt har brugt et materiale fra Fonden i deres undervisning, til at besvare et spørgeskema.
 
Vi håber, du vil hjælpe!
 
Der er mulighed for at kommentere de enkelte materialer og komme med ideer til nye. Besvarelserne er anonyme.  
Du finder spørgeskemaet her
 
Platinpartnere