Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

"Vores by i fremtiden" er årets Edison tema

 
Projekt Edison er Fondens største program og efter sommerferien vil 12-13.000 elever fra landets 6. og 7. klasser tænke kreative tanker om "Vores by i fremtiden", som er årets emne.
 
Undervisningsmaterialerne ligger klar til brug fra 1. august. Her kan du bla. lytte til podcasts og følge Eddie og Elvira på nye eventyr, når de prøver at forstå, hvordan fremtidens by kunne se ud.
 
Vi glæder os til at se og følge elevernes processer og løsninger!
 
Læs mere og tilmeld din klasse her
Se videoen om året tema her
 

Det hele begyndte med en skoleopgave...

Når Tour de France feltet i morgen passerer Holbæk, vil kamerafolkene i helikopteren muligvis fange et stort græsmaleri af den danske cykelrytter Chris Anker Sørensen, der på tragisk vis mistede livet i en trafikulykke under en træningstur sidste år.
 
Bag de intelligente kridtrobotter, der har malet maleriet, står to unge fyre, som udviklede den første prototype under deres deltagelse i Company Programme i 2014. Dengang under navnet Intelligent Marking. Siden solgte de konceptet til tre stærke, nordjyske erhvervsfolk.
 
I dag er Turf Tank, som virksomheden nu hedder, globalt med ansatte og kunder i flere lande. Det viser noget om, hvad selv en lille introduktion til iværksætteri i skoleårene kan føre til.
Se her hvordan robotten har lavet kunstværket
 

To danske iværksætterhold til EM i Tallinn

Ti studerende forsvarer Danmark, når der om godt en uge er EM i entreprenørskab i Estlands hovedstad Tallinn.
 
RoboE er skabt i et samarbejde mellem fire maskinmesterstuderende fra Simac i Svendborg og to innovation og entreprenrøskabstuderende fra Erhvervsakademi Aarhus. De har udviklet en robot, der kan lave gevindskæringer og erstatte manuelt smedearbejde. Gruppen er kvalificeret via deres sejr i DM i Start Up Programme.
 
Gruppen ATLAS består af fire elever fra IBC Fredericia, der har kvalificeret sig ved at vinde danmarksmesterskabet i Company Programme med en garderobe app, der kan erstatte små papirlapper i eksempelvis nattelivet og på teatre.
 
Europamesterskabet bliver afviklet fra 12.-14. juli. Held og lykke til begge hold!
 
Følg konkurrencen online her
 

Kickstart Mikrolegat uddelt for første gang

De to første modtagere af Kickstart Mikrolegat er netop blevet udpeget. Dermed har Minkostplan.com fra EUC Sjælland og Your Word Keeper fra Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier skrevet sig ind i Fondens historie.
 
Kickstart Mikrolegat er et særligt legat, som gives til elever på erhvervsuddannelser. I samarbejde med Tuborgfondet tilgodeser vi unge faglærte, som tænker grønt og bæredygtigt allerede under uddannelsen.
 
Hvis du vil vide mere om Kickstart Mikrolegat og du overvejer om det kan være noget for dine studerende, så bliv klogere på vores webinar 29. august.
Læs mere om de første Kickstart Mikrolegat modtagere her
Læs mere om webinaret her
 

Bliv klogere på STX-programmet Global Goals

Hvordan løser vi fremtidens globale vandring mod byerne uden at se flere slumkvarterer og mere forurening? Og hvordan får vi knækket kurven, så hver tiende unge dansker ikke længere føler sig ensom?
 
De og mange andre udfordringer, der knytter sig til FN’s 17 verdensmål, kan STX-elever arbejde med i Global Goals Programme, der er udviklet i samarbejde med Røde Kors. I programmet lærer eleverne at udtænke innovative løsninger, der kan være med til at løse nogle af verdens virkelige problemer.  
 
Det er gratis at være med, og vi holder kick-off for interesserede undervisere online 6. september 2022. Se i videoen herover, hvad andre undervisere mener om programmet.
 
Læs mere om Global Goals Programme
Tilmeld dig kick-off her
 

Mikrolegater til sunde chips og gode tips

Endnu en runde Mikrolegater er på vej ud til innovative studiestartups. Denne gang kan blandt andre gravide, folk med hjerte-kar-sygdomme og dem, der elsker chips, få glæde af de løsninger, som modtagerne bag de belønnede projekter, er ved at udvikle.
 
26 af de ialt 32 projekter er verdensmålslegater, hvor de unge startups aktivt arbejder med ét eller flere af FNs 17 verdensmål i deres idéer. Projekterne bliver belønnet med legater på op til 50.000 kroner og pengene skal bruges på at udvikle idéen og bringe den tættere på markedet.
 
Kender du studerende med en god idé og en iværksætter i maven? Så har de også mulighed for at ansøge om et Mikrolegat. Næste ansøgningsfrist er 25. september 2022 kl. 23.59.
 
Læs mere og ansøg her
 

Bæredygtigt entreprenørskab i uddannelserne

Undervisere, forskere, studerende og iværksættere var i juni samlet i Stockholm for at diskutere, hvordan bæredygtigt entreprenørskab bedst bringes i spil i undervisningen på videregående uddannelser.
 
Forinden var der udkommet et katalog over forskellige initiativer i Norden og Estland, som kan inspirere andre undervisere.
 
Find rapporten med de inspirerende eksempler her
Se materiale fra konferencen her
 

Pitchtræning og gode tips til rettigheder

Forberedelserne til efterårets undervisning er allerede godt i gang, og derfor er det på sin plads at fortælle, at Start Up Programme har en lang række tilbud til undervisere og studerende på de videregående uddannelser.
 
Du kan blive klogere på, hvordan dine studerende sikrer deres idéer med de rigtige rettigheder i august, der er netværksdag på UCN i Aalborg i starten af oktober, og der er inspirerende workshops og webinarer for dine studerende i løbet af oktober – blandt andet hvor de kan lære at pitche, så det huskes.
 
Se vores tilbud til studerende og undervisere her
 
 
Platinpartnere