Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Company Programme-finale med ministerbesøg

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) lagde vejen forbi Industriens Hus, da der for en lille måned siden blev afholdt finale i Company Programme. Her hørte han om trusser med indbygget PH-værdimåler, temperaturregulerende hestedækkener og en masse andre gode projekter, som eleverne fra landets ungdomsuddannelser præsenterede i finalen.
 
Opfindelserne gjorde stort indtryk på ministeren, som fik et godt indblik i, hvad entreprenørskab i undervisningen betyder for fremtidens iværksættere og medarbejdere.
 
I sin åbningstale lovede han at gøre en indsats for skabe bedre vilkår for landets helt unge iværksættere under 18 år.
Læs mere om finalen og vinderne her
 

Den fysiske festival er tilbage

Efter to år med onlinefestivaller er årets største iværksætterfest, Danish Entrepreneurship Festival, nu tilbage med konfetti, musik og blod, sved og tårer.
 
Festivallen er i år todelt, så kreative idémagere fra Østdanmark mødes i Øksnehallen i København 15. november 2022, mens iværksætterspirer fra Vestdanmark skal sætte kurs mod Messe C i Fredericia 30. november.
 
Danish Entrepreneurship Festival er årets helt store iværksætterkonkurrence, hvor mere end 2000 elever og studerende fra grundskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser dyster om de bedste idéer og mest af alt bare inspirerer hinanden og dommerne.
 
Læs mere om festivalen her
 

Mangolæder, dødskraver og robotarme – kom med til 'DM i Entreprenørskab'

Idéerne blandt dette års finalister til DM i Entreprenørskab under Start Up Programme spænder vidt fra genbrug af mangoskræl til lyssystem, der skal øge sikkerheden på store containerskibe. Og så en hel masse derimellem.
 
Du har mulighed for at møde alle de studerende, høre om deres idéer og se dem pitche den 2. juni til DM i den gamle børsbygning hos Dansk Erhverv i København.
 
Det bliver en festdag og samtidig en oplagt netværksmulighed.
 
Læs mere, se programmet og tilmeld dig her

Nyt legat til elever på erhvervsuddannelser

Nu er der gode nyheder til elever på erhvervsuddannelserne i Danmark. Tuborgfondet og Fonden for Entreprenørskab har nemlig sat sig for at støtte den grønne og bæredygtige bølge ved at uddele Kickstart mikrolegater til elever på EUD, EUX eller EUV, som har en god idé, der på den ene eller anden måde kan være med til at bidrage til den bæredygtige agenda.  
 
Tidligere udsprang mange idéer fra erhvervsuddannelserne, men i en årrække er der set et markant fald både i unge, der starter på erhvervsuddannelserne, og i antallet af elever, der kaster sig ud i iværksætteri. Det er afgørende, at vi i Danmark får vendt den udvikling.  
 
Kickstart Mikrolegatet adskiller sig fra tidligere Mikrolegater ved, at man ud over beløbet på op til 25.000 kroner får tildelt en mentor.
Læs mere om Kickstart Mikrolegat her
 

Nyt samarbejde med Iværksætterdanmark

I et forsøg på at styrke iværksætterindsatsen på erhvervsuddannelserne og de videregående uddannelser er Fonden for Entreprenørskab og Iværksætterdanmark gået sammen om at udvikle et forløb, der skal give de unge mod og kompetencer til at blive iværksættere.
 
Samarbejdet er sat i verden for at skabe en relevant kobling mellem skolernes iværksætterundervisning og erhvervsfremmesystemet – en kobling hvori grønt iværksætteri og bæredygtighed er tydelige. Projektet har til formål at tilbyde og gennemføre en række moduler om virksomhedsopstart, som skoler og uddannelser, der er med i projektet, kan benytte sig af som supplement til den eksisterende undervisning.
 
Som første skridt i projektet vil en række uddannelsesinstitutioner modtage tilbud om enten at benytte sig gratis af allerede udviklede moduler hos Iværksætterdanmark eller at deltage i behovsafklaring af, om der skal udvikles nye moduler med eksterne undervisere.
Læs mere om vores forsknings- og udviklingsprojekter her
 

Gratis konference for undervisere

Kan entreprenørskab være en løsning på de globale udfordringer? Og hvordan skaber vi - i miljøerne omkring de videregående uddannelser - de bedste betingelser for iværksættere med et fokus på bæredygtighed? Det er blandt emnerne for denne nordisk-baltiske NordSEnt- konference, hvor du sammen med undervisere, forskere og andre interessenter kan diskutere gode undervisningstiltag og tilgange til bæredygtigt entreprenørskab.

NordSEnt – the Nordic Sustainable Entrepreneurship Network – er et samarbejde mellem videregående uddannelsesinstitutioner i fire lande i Norden og Baltikum. NordSEnt arbejder for at skabe flere bæredygtige iværksættere fra de videregående uddannelser, og konferencen er støttet af Nordplus-programmet under Nordisk Ministerråd. Den henvender sig til alle med interesse for bæredygtigt entreprenørskab.
 
Konferencen finder sted i Stockholm den 14.-15. juni 2022. Deltagelse er gratis. Der er deadline for tilmelding 7. juni 2022.
Læs mere og tilmeld dig her
 

Hvordan underviser universiteterne i bæredygtigt entreprenørskab?

I en ny rapport har Fonden for Entreprenørskab undersøgt, hvordan undervisere fortolker og inddrager bæredygtig udvikling i deres undervisning, og hvordan de derefter får overført denne forståelse til de studerende.

Undersøgelsens data er indsamlet på fem kurser i bæredygtigt entreprenørskab på tre danske universiteter. Rapporten giver også indsigt i forskningen bag og i evalueringen af de nye kompetencer.

Rapporten findes både på dansk og engelsk.

Læs den på dansk her
 

Konferencer, webinarer og events

Få et overblik over webinarer, konferencer og kurser i den kommende tid. De fleste tilbud er målrettet lærere, undervisere, skoleledere eller uddannelsesledere. Alle tilbud er med entreprenørskab, innovation eller iværksætteri som fokus. 
 
I den kommende måned kan du bl.a. deltage i: 
 
Webinar for undervisere, der er interesserede i eller nysgerrige på Kickstart Programme. Kurset er både relevant for dig, der overvejer at deltage med elever i efteråret 2022 og dig, der blot er nysgerrig efter lidt mere information om programmet.
Webinar 30. maj 2022 kl. 14.30-15.30
 
 
Med udgangspunkt i materialet "Mærk din sag - Avocado-Mysteriet" sætter vi på dette webinar fokus på, hvordan man kan arbejde med innovation og entreprenørskab i dansk i grundskolen. I "Mærk din sag" skal eleverne finde deres egen mærkesag og skabe fokus på den gennem leg og formidling.
Webinar 8. juni kl. 14-15.30
 
 
Er du uddannelsesleder, lærer eller instruktør på EUD eller EUX? Eller er du erhvervsuddannelseselev, og tænker du på at starte en virksomhed med fokus på "det grønne"? Så deltag i webinaret og bliv klogere på, hvordan det nye Mikrolegat til erhvervsuddannelserne fungerer.
Webinar 20. juni kl. 14-15
 
Webinar målrettet erhvervsuddannelsernes uddannelsesledere, praktikansvarlige og andre der er involveret i skolens deltagelse i kåringen af ”Årets Læreplads" og "Årets innovative læreplads”. På webinaret giver vi en intro til, hvordan du guider elever og lærlinge til at indstille deres lærepladser.
Webinar 21. juni 14.30-15.30
 
 
Flere webinarer og events er på tegnebrættet. Følg løbende med her.
 

Bliv klogere på crowdfunding

Crowdfunding kan være én blandt flere veje til finansiering for studerende med innovative idéer. Men hvordan fungerer det med crowdfunding? Hvilke former findes der? og kan man bruge det til andet end blot at rejse ekstra finansiering?  
 
På et webinar 8. juni 2022 kan du få et hurtigt overblik over de vigtigste ting, der er værd at vide om crowdfunding. Der bliver også rig mulighed for at stille spørgsmål.
 
Webinaret er arrangeret i samarbejde med Dansk Crowdfunding Forening og er målrettet studerende på de videregående uddannelser og ungdomsuddannelserne, herunder erhvervsuddannelserne.
 
Spred gerne budskabet og del linket med dine studerende.
Læs mere om webinaret her
 
Platinpartnere