Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet

Mød vores 33 nye ambassadører

Alle børn og unge bør møde entreprenørskab som en naturlig del af deres undervisning.
 
For at udbrede interessen for innovation og entreprenørskab i undervisningen, lancerer Fonden nu et ambassadørkorps bestående af kapaciteter indenfor blandt andet erhverv, iværksætteri og undervisningsmiljøer på tværs af landet.
 
Direktør Christian Vintergaard glæder sig til samarbejdet med de 33 nye ambassadører.
 
- Overalt efterspørges kvalificeret, innovativ arbejdskraft, ligesom der er brug for flere virksomheder til at skabe arbejdspladser og løse samfundets store udfordringer. Jeg tror, at ambassadørerne kan hjælpe os med at styrke vores bidrag til den efterspørgsel, siger Christian Vintergaard.  
 
Stort velkommen til de nye ambassadører!
Læs mere og se ambassadørerne her
 

Børnemøbler af plastgranulat vandt årets Kickstart sejr

Rådhushallen i Odense boblede af spænding og gode idéer, da den nationale forårsfinale i Kickstart Programme blev afholdt 17. marts.
 
Eleverne fra erhvervsuddannelserne præsenterede deres idéer for dommerne, og som afslutning blev dagens vindere kåret.
 
RePlastit fra Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier løb med 1. pladsen for deres idé om at lave børnemøbler af plastgranulat.
Læs mere om vinderne her
 
 

Tilmelding til regionale Start Up-mesterskaber er åben

Giv dine studerende en unik mulighed for at få feedback på deres entreprenante idéer, styrke deres netværk og få adgang til nye kontakter.
 
Det kan de få, hvis de deltager i de Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab 2022, som afholdes i Randers 27. april og København 29. april.
 
De Regionale Mesterskaber er for studerende fra alle studieretninger på de korte og mellemlange videregående uddannelser, som er medlem af Start Up Programme, og som har en idé eller arbejder på et projekt, som de gerne vil have feedback på fra erfarne erhvervsfolk og/eller medarbejdere fra den offentlige sektor.
 
Deadline for tilmelding er 1. april.
 
Læs mere og tilmeld jer her
 

Bring intraprenørskab ind i din undervisning

Studerende på videregående uddannelser er en potentiel kilde til organisationers succes med at handle innovativt og entreprenant. Men det kan være udfordrende som studerende at stille spørgsmål ved etablerede strukturer og komme med forslag til nye arbejdsgange.
 
Udfordringen kalder på, at vi på de videregående uddannelser forholder os til, hvordan vi kan styrke vores studerendes intraprenante kompetencer.
 
Fonden for Entreprenørskab inviterer til en workshop om intraprenørskab, hvor du får ny viden om teoretiske forståelser af intraprenørskab og mulighed for at sparre med andre undervisere om undervisningsdesign, din rolle som underviser og samarbejdet med virksomheder.
 
Workshoppen finder sted den 7. april klokken 10-14 i Odense.
Læs mere og tilmeld dig workshoppen her
 
 

Konferencer, webinarer og events

Få et overblik over webinarer, konferencer og kurser i den kommende tid. De fleste tilbud er målrettet lærere, undervisere, skoleledere eller uddannelsesledere. Alle tilbud er med entreprenørskab, innovation eller iværksætteri som fokus. 
 
I den kommende måned kan du bl.a. deltage i: 
 
Netværksdag med diskussion af praksis for hvordan innovation i gymnasiet kan blive en medvirkende faktor til at øge elevernes faglige udbytte.
Foredrag 4. april kl. 11-15.30
 
Workshop og netværk med ny viden om teoretiske forståelser af entreprenørskab og mulighed for at sparre med andre undervisere om undervisningsdesign, din rolle som underviser og samarbejdet med virksomheder.
Workshop 7. april kl. 10-14
 
 
Vidensdelings-konference for undervisere og studievejledere på HF2 og HF enkeltfag. Få fagene til at fremstå tydeligere og få indblik i, hvordan kernefaglige elementer kan tydeliggøre karrierelæring.
Konference 3. maj kl. 10-16
 
Bliv klædt på til at lade eleverne finde en mærkesag, som de kan arbejde med. Avokado-mysteriet handler om verdensmål nummer 12 om ansvarligt forbrug og produktion.
Webinar den 9. maj 14.00-15.30
 
 
Flere webinarer og events er på tegnebrættet. Følg løbende med her.
 

Del dine gode erfaringer

Er du underviser eller arbejder du på anden måde med forløb i bæredygtigt entreprenørskab på de videregående uddannelsesinstitutioner? Og kunne du tænke dig at dele din bedste praksis indenfor bæredygtigt entreprenørskab og inspirere andre fra Norden og Baltikum?

Så vil vi glæde os til at modtage en beskrivelse af din bedste praksis eller initiativ inden for bæredygtigt entreprenørskab på en videregående uddannelse.

Deadline for at indsende dit ”paper” er 25. april.
 
Få mere info her
 
Platinpartnere