Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 

Vær med, når Årets Innovative Læreplads bliver kåret!

I år har du muligheden for at opleve, hvorfor en række elever har indstillet deres lærepladser, når vi sammen med Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier præsenterer finalisterne og kårer vinderen af Årets Innovative Læreplads i en live-streaming.
 
Det er den 2. november kl. 11–12.
Se program og tilmeld dig her
 

Fonden lancerer ny hjemmeside

- følg med i næste uge!

Onsdag den 3. november lancerer Fonden for Entreprenørskab ny hjemmeside!
 
Den nye hjemmeside vil give endnu flere indgange til at arbejde med entreprenørskab i undervisningen, byde på inspiration til undervisninge og en søgbar vidensbank. Samtidig er der bedre muligheder for at finde relevante kurser og events og meget mere. Følg med den 3. november ved frokosttid.
 

Ny mulighed for at søge projektstøtte for grundskoler og ungdomsuddannelser

Ansøgningsfristen for at søge projektstøtte til innovation og entreprenørskab på grundskoler er udskudt til 14. november 2021, og samtidig er nyt udbud for ungdomsuddannelser klar. Fristen er kort, til gengæld hjælper vi gerne med at sætte gode ting i gang, og med sparring i forbindelse med ansøgninger.
 
For grundskolen er der tre fokusområder, man kan søge inden for:
  • Innovation og entreprenørskab i skolens fag
  • Ledelse - I&E som en del af skolens udviklingsarbejde
  • Kommunal ledelse og strategi
Læs mere og ansøg om projektstøtte for grundskolen her
For ungdomsuddannelser er de to områder, man kan søge inden for:
  • Udvikling af innovations- eller iværksætterundervisning i fagene på ungdomsuddannelserne
  • Innovation og entreprenørskab: Ledelse, organisation & forankring 
Læs mere og ansøg om projektstøtte for ungdomsuddannelser her
 

Danish Entrepreneurship Festival

- ses vi i uge 47?

Vær med i læringsforløbet og styrk dine elevers innovative evner.
 
Læringsforløbet er en introduktion til entreprenørskab for elever på ungdomsuddannelser, og træner de unges innovative og kreative kompetencer. Dygtige Josefine Jack Eiby og Aslak Gottlieb er værter på læringsforløbet, hvor I kan få et lynkursus i alt fra idegenerering til pitch og præsentation.
 
Masser af spændende gæster kommer forbi studiet, og I kan være med hele ugen eller blot hoppe med en enkelt dag. Alt sammen i uge 47.  
Læs mere og tilmeld jer her

Særligt webinar for deltagere i læringsforløbet

Vil du blive klogere på, hvordan et entreprenørskabsforløb kan bygges op i din undervisning?
 
Deltag i et webinar fyldt med værktøjer til, hvordan du og din klasse kan arbejde med innovation og entreprenørskab. Josefine Jack Eiby - Edu21 er vores vært på webinaret, og vi glæder os til at hun guider os igennem. Webinaret er et tilbud som en del af forberedelsen til vores Læringsforløb, der udbydes under Danish Entrepreneurship Festival i uge 47. 
 
Webinaret udbydes af to omgange:
  • Torsdag d. 4. november fra kl. 15-16
  • Tirsdag d. 9. november fra kl. 14-15
Læs mere og tilmeld dig her
 

Masterclasses for lærere og undervisere

Underviserens rolle i entreprenørskabsprocesser

Der findes ikke DEN rigtige måde at være underviser på – men der findes nogle principper og håndgreb, som undervisere kan benytte sig af i entreprenørskabsforløb. Lektor Lilian Rohde fokuserer i masterclassen på, hvordan man som underviser understøtter elevers og studerendes processer, så de får plads til at blive undersøgende, kreative og handlende.'
 
Masterclassen er for undervisere på alle uddannelsesniveauer. Det er den 28. oktober kl. 14.00-15.00.
Læs mere og tilmeld dig her

Power Pitches der huskes

På denne workshop kommer deltagerne til at lære at formidle sig selv og deres idéer gennem korte, konkrete og fangende pitches, der sikrer, at andre forstår og lytter til deres idéer. Der vil blive benyttet en Train the trainer tilgang, så du som deltager bliver klar til at videreformidle din viden om pitching til dine elever - f.eks. som forberedelse til konkurrencerne ved Danish Entrepreneurship Festival. 
 
For undervisere på ungdoms-uddannelserne. Den 4. november kl. 14.00-15.30.
Læs mere og tilmeld dig her
 

Nye kræfter til teamet for de videregående uddannelser

Den 1. oktober kunne vi byde vores nye udviklingskonsulent, Anne Gramtorp, velkommen. Anne har en ph.d. i entreprenørskab, innovation og arbejdsmotivation og skal være med til at udvikle på Fonden for Entreprenørskabs aktiviteter for de videregående uddannelser.  
 
Den 1. november får Start Up Programme ny programleder, Sidsel Dyrholm Holst. Sidsel har de seneste 19 år arbejdet i Dansk Industri, senest som branchedirektør for DI Handel. 
 
Vi glæder os til at styrke teamet for videregående uddannelser. Tag endelig fat i Anne og Sidsel ved ønske om samarbejde. 
 

 Innovations- og iværksætterlysten vokser på de danske universiteter

Fem danske universiteter har gennem 3 år skabt helt nye muligheder for innovation og entreprenørskab via det nationale partnerskab Startup i Praksis, som har udviklet projektorienterede forløb i startups - inklusive studerendes egne startups. Partnerskabet deler i løbet af efteråret erfaringer fra projektet og dykker ned i en guldgrube af øvrige innovations- og entreprenørskabstiltag på de videregående uddannelser. De første fire af fem lokale events finder sted i november.  
 
Ved arrangementerne vil universiteterne give forskellige perspektiver på arbejdet med at udvikle projektorienterede forløb i startups. Læs mere her.
Tilmeld dig de enkelte arrangementer her:
 

H.K.H. Kronprinsen besøgte iderige Projekt Edison-elever

I oktober besøgte H.K.H. Kronprinsen Skolen på Islands Brygge, hvor eleverne i 7. klasse er med i vores opfinderkonkurrence Projekt Edison. Her hørte H.K.H. Kronprinsen om elevernes ideer til klimaløsninger og blev også introduceret til teknologien Scratch.
 
I Projekt Edison arbejder flere end 10.000 elever i år med temaet "Klima - hvordan kan du gøre en forskel?" som vi har udviklet sammen med Klima,- Energi,- og Forsyningsministeriet. Oveni det kan eleverne i år også opfinde med teknologi, som vores venner i Teknologipagten hjælper med. Tak til alle elever, lærere, skoleledere og andre, som var med til at vise H.K.H. Kronprinsen, hvor iderige og entreprenante elever kan være!
 

Ny grøn iværksætterpulje på 30 mio. kr. ungdomsuddannelserne

Børne- og Undervisningsministeriet har åbnet en ny pulje, som skal styrke ungdomsuddannelsernes arbejde med grønt iværksætteri. Puljen skal understøtte, at ungdomsuddannelserne er på forkant med den grønne dagsorden, og at eleverne opnår øget indsigt i og erfaring med grønt iværksætteri. 
 
Tag fat i os hos Fonden for Entreprenørskab, hvis du gerne vil have sparring om en indsats, eller hvis du er interesseret i os som partner i projekter.  
 
Der er ansøgningsfrist den 18. november. 
Se hvad vi i Fonden for Entreprenørskab kan hjælpe med her
 

Konferencer, webinarer og events

Få et overblik over webinarer, konferencer og kurser i den kommende tid. De fleste tilbud er målrettet lærere, undervisere, skoleledere eller uddannelsesledere. Alle tilbud er med entreprenørskab, innovation eller iværksætteri som fokus. 
 
I den kommende måned kan du bl.a. deltage i: 
 
Online masterclass for undervisere på alle uddannelsesniveauer. 
Den 28. oktober kl. 14.00-15.00 
 
Online Workshop for lærere der er med i Projekt Edison 
Den 1. november kl. 14.00 - 16.30    
 
Online workshop for undervisere på ungdomsuddannelser 
Den 4. november 14.00-15.30    
 
Webinar for deltagere i læringsforløbet under Danish Entrepreneurship Festival 
Torsdag d. 4 november, kl. 15-16 og tirsdag d. 9. november 14-15 
 
Dette webinar giver konkrete tips til at rammesætte entreprenørskabsundervisning i og på tværs af fag i grundskolen og gymnasiet.  
Den 10. november, kl. 14.30 - 16.00.  
 
Lokalt event af Partnerskabet bag projekt Startup i Praksis. Sted: The Kitchen, Aarhus Universitet
Den 11. november kl. 15-16.30 
 
Webinar For finalister, finalisters lærere, samt Projekt Edison-koordinatorer. 
Den 16. november kl. 14.30 - 15.30 
 
Webinar for lærere, skoleledelse og kommunale pædagogiske konsulenter 
Den 7. december kl. 15-16 
 
Platinpartnere