Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 

Danish Entrepreneurship Festival

– alle kan være med i uddannelsernes entreprenørskabsuge!

Vil du hjælpe unge videre med deres ideer?

Så meld dig som frivillig dommer til Danish Entrepreneurship Festival 2021 i uge 47! 
 
Som frivillig dommer er du med til at inspirere elever og studerende i alle aldre til at udvikle og arbejde videre med deres idéer. Du behøver ikke selv være iværksætter for at være frivillig - vi mener nemlig, at entreprenørskab skal være for alle, og at de unge får et stort udbytte af at få input, sparring, bedømmelse og feedback fra erfarne folk med forskellige baggrunde. Lyder det som noget for dig? 
Tilmeld dig som dommer her

Helt nyt læringsforløb med entreprenørskab

I år kan du og din klasse bruge Festivalen som et forløb i undervisningen. Deltag i Læringsforløbet, og hvor eleverne kan prøve kræfter med alt fra kreativitet, idégenerering og -udvælgelse, markedsundersøgelse, bæredygtighed, målgrupper, netværk og pitch. Forløbet er bygget op med en blanding af øvelser, oplæg og panelinterviews, og din rolle som lærer vil primært være at facilitere øvelserne og støtte og/eller udfordre eleverne under forløbet.
 
Vi hjælper dig hele vejen og tilbyder inspiration, webinarer (i uge 44) og en lærervejledning forud for festivalen, så du og din klasse er fuldstændig klar til uge 47. Læringsforløbet er primært målrettet ungdomuddannelserne og de ældste elever i grundskolen. 
Tilmeld din klasse lige her

Ide- og opfinderkonkurrencer for alle!

Der er masser af spændende programmer og konkurrencer, som elever og studerende kan deltage i! Få overblikket her: 
 

Nye veje for entreprenørskab på de danske universiteter

Gå ikke glip af et spændende blended seminar, hvor vi sammen med SDU, KU, AAU, AU og CBS deler erfaringer fra projektet ”StartUp i Praksis” og dykker ned i en guldgrube af innovations- og entreprenørskabstiltag på de videregående uddannelser.  
 
For innovations- og iværksætterlysten vokser på de danske universiteter! Studerende bidrager til nye løsninger, virksomheder, kulturel, økonomisk og social værdiskabelse og vækst, og er på den måde med til at løse nationale og globale udfordringer.  
 
Gennem seminaret finder du inspiration, ny viden og får mulighed for at dele din viden og erfaringer om innovation og entreprenørskab på de videregående uddannelser i Danmark.  
 
Du kan deltage i online kick off, lokale events og netværksseminar. Vi begynder med kick off-eventet den 14. oktober.
Læs mere og tilmeld dig her
 

Søg økonomisk støtte til entreprenørskabsprojekter

GRUNDSKOLER

Har du et godt entreprenørskabsprojekt, der mangler lidt finansiering, så læs med her. Lige nu kan du nemlig søge støtte til projekter og tiltag på grundskoleområdet. Der er tre fokusområder, du kan søge inden for: 
  • Innovation og entreprenørskab i skolens fag 
  • Ledelse - I&E som en del af skolens udviklingsarbejde 
  • Kommunal ledelse og strategi 
Der er ansøgningsfrist den 11. oktober. 
Læs mere og ansøg her

VIDEREGÅENDE UDDANNELSER

Du kan søge støtte til strategiske og udviklende projekter og indsatser, der fremmer entreprenørskab på de videregående uddannelser og positivt bidrager til en større grad af innovation og iværksætteri i Danmark.  
 
Her i efteråret 2021 kan du søge projektmidler til: 
  • Diversitet 
  • Co-curriculære indsatser 
  • Bæredygtighed, verdensmålsiværksætteri og grøn omstilling 
  • Udvikling af fag, kurser og uddannelser 
  • Efteruddannelsesforløb og opkvalificering med fokus på entreprenørskab 
Ansøgningsfristen er forlænget frem til 11. oktober.   
Læs mere og ansøg her
 

Netværks-og videndeling dag for undervisere i Start Up Programme

Vi lever i en brydningstid med masser af udfordringer at tage fat på, og også Start Up Programme er under forandring – og det er bl.a. fremtiden, vi skal diskutere og videreudvikle på til Netværks- og videndelingsdagen. 
 
Vi skal dele erfaringer og ideer til hvordan, man kan inddrage Start Up Programme og entreprenørskabsdidaktikken i undervisningen. Og så byder dagen på oplæg med Iværksætterdanmark, og indlæg fra Erik Løvgren Brejner fra VIA og Cæcilie Østergaard Knudstorp fra SDU. Du kan også booste din kreativitet i en workshop, hvor kreative idéskabelse- og videreudviklingsproces er omdrejningspunktet. 
 
Vi glæder os til at se alle interesserede fredag den 1. oktober kl. 9.30-15.30. 
Læs mere og tilmeld dig her
 

Dialogkort – en hjælp til samtale om innovation og entreprenørskab i klassen

Nogle gange kan det være nyttigt med en samtale i klassen om, hvordan man arbejder med innovation og entreprenørskab, og hvad der sker, når undervisningen organiseres på en ny måde. Gør det på en sjovere og lettere måde med de nye, gratis dialogkort. 
 
Dialogkortene henvender sig til grundskolen, men kan også bruges på ungdomsuddannelserne.
Find dialogkortene her
 

Hvad får elever ud af at deltage i entreprenørskabsforløb?

Gruppen Bubbles deltog i Fonden for Entreprenørskabs Company Programme i 2020, og vandt ikke blot DM og EM i entreprenørskab, men også The De La Vega Global Entrepreneurship Award. 
 
Mens de deltog i Company Programme udviklede de deres ide og produkt, som er lydtætte læringsbobler til børn med f.eks. ADHD, der har svært ved at bevare fokus i undervisningen. I sommers blev de studenter, og nu helliger de sig iværksætterlivet med Bubbles på fuld tid.
 
Hør dem fortælle deres historie og hvad de har fået ud af at deltage i entreprenørskabsforløb: 
 

Konferencer, webinarer og events

Få et overblik over webinarer, konferencer og kurser i den kommende tid. De fleste tilbud er målrettet lærere, undervisere, skoleledere eller uddannelsesledere. Alle tilbud er med entreprenørskab, innovation eller iværksætteri som fokus. 
 
I den kommende måned kan du bl.a. deltage i: 
 
Hvordan kan man som leder være med til at gøre I&E til en meningsfuld del af skolen? For ledere, afdelingsledere, kommunale konsulenter og skolechefer.  
Onlinewebinar den 30. september kl. 14.00-15.15. 
 
Er I på teknologi-sporet? Lær om Micro:bit, Scratch, Minecraft: Education Edition, Tinkercard mv. For lærere og elever i Projekt Edison. 
Online workshop den 5. oktober kl. 08.30-10.00. 
 
Få viden om opbygning og præsentationsteknikker, samt bud på, hvordan I kan brænde igennem i jeres pitch. For lærere og elever i Projekt Edison. 
Webinar den 7. oktober kl. 09.00-10.15 
 
Hør om resultaterne af projekt StartUp i praksis i en række af events om innovations- og entreprenørskabstiltag på de videregående uddannelser. 
Online kick-off møde den 14. oktober kl. 15.00-17.00 
 
Vi tager udgangspunkt i bogen Det hul af lys, hvor 17 forfattere og bildkunstnere fortolker verdensmålene samt det nye undervisningsmateriale dertil. For undervisere i dansk i gymnasiet.
Webinar den 26. oktober kl. 14.00-16.00 
 
Online masterclass For undervisere på alle uddannelsesniveauer 
Online masterclass den 28. oktober kl. 14.00-15.00
 
Platinpartnere