Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 

For grundskoler og videregående uddannelser:

Søg økonomisk støtte til entreprenørskab

Har du et godt entreprenørskabs-projekt, der mangler lidt finansiering, så kig her! I efteråret 2021 kan du søge støtte til projekter og tiltag på grundskoler og videregående uddannelser. 
 
For videregående uddannelser er der fem fokusområder, man kan søge inden for. Ansøgninger inden for de tre øverste vil blive vurderet særligt positivt: 
  • Bæredygtighed, verdensmålsiværksætteri og grøn omstilling 
  • Diversitet 
  • Co-curriculære indsatser 
  • Udvikling af fag, kurser og uddannelser 
  • Efteruddannelsesforløb og opkvalificering med fokus på entreprenørskab 
Der er ansøgningsfrist for videregående uddannelser den 16. september 2021.
 
For grundskoler er der tre fokusområder, man kan søge inden for: 
  • Innovation og entreprenørskab i skolens fag 
  • Ledelse - I&E som en del af skolens udviklingsarbejde 
  • Kommunal ledelse og strategi 
Der er ansøgningsfrist for grundskoler 11. oktober. 
 

Bliv inspireret til NEIS-konference 2021

Er du lærer eller underviser med interesse i entreprenørskab? Så er NEIS for dig!
 
NEIS er vores netværk for entreprenørskabsundervisere, hvor du kan møde og blive inspireret af andre lærere og undervisere, der brænder for entreprenørskab og innovation. Og i år sætter vi fokus på “Entreprenørskab med et formål”.
 
Unge er i stigende grad motiveret af at arbejde med formål, værdi og samfundsrelevans, men hvad betyder det for undervisningen i innovation, entreprenørskab og iværksætteri? Hvilke udfordringer er der, og hvordan skal uddannelserne gribe bolden? 
 
Vi mødes i Svendborg den 5.-6. oktober 2021. Der er et begrænset antal pladser, så book din plads allerede nu. 
Læs mere og tilmeld dig her
 

Nyt program for stx med fokus på verdensmål og innovation – vil du med?

Fonden for Entreprenørskab tilbyder fra skoleåret 2021-2022 i samarbejde med Røde Kors det online entreprenørskabsprogram Global Goals Programme målrettet stx og med verdensmålene i fokus. 
 
Tirsdag den 31. august k. 14-15.10 afholder vi online kick off for alle interesserede stx-undervisere. Her introduceres til forløbet og det nyudviklede undervisningsmateriale, ligesom du kan høre erfaringer fra undervisere, der deltog i pilotprojektet.  
Læs mere og tilmeld dig her
 

Skal dine elever med til Danish Entrepreneurship Festival?

Nu kan I tilmelde jer Da Vinci og de tre Idékonkurrencer! 
 
Da Vinci-konkurrencen skal eleverne præsentere en løsning på en samfundsmæssig problemstilling, og den får de feedback og sparring på mandag i uge 47. 
 
Idékonkurrencerne skal eleverne både indsende en skriftlig idébeskrivelse og mundtligt præsentere deres idé for de frivillige erhvervsfolk. Der er én konkurrence for grundskoler, én for ungdomsuddannelser og én for videregående uddannelser. Det foregår tirsdag og onsdag i uge 47. 
 
Deadline for tilmelding og upload af de skriftlige idébeskrivelser er den 28. oktober kl. 12.00. 
Find tilmeldingen til de 4 konkurrencer lige her 
 

Innovations- og iværksætterlysten vokser på de danske universiteter

Det vil partnerskabet bag projektet Startup i Praksis fortælle mere om ved en række events i løbet af efteråret.
 
Partnerskabet består af fem danske universiteter, som gennem det 3-årige projekt har skabt helt nye muligheder for innovation og entreprenørskab på universiteterne. Dette er bl.a. sket gennem udvikling af projektorienterede forløb i startups - inklusiv studerendes egne startups. Dette initiativ og mange andre aktiviteter styrker entreprenørskab og innovation i undervisningsformer og samarbejder, så de studerende rustes til fremtiden. 
 
Ved et online kick-off, fem lokale events i efteråret og et blended seminar på KU i december deler partnerskabet erfaringer fra Startup i Praksis og dykker ned i en guldgrube af øvrige innovations- og entreprenørskabstiltag på de videregående uddannelser.
 
Kick-off mødet er den 15. oktober kl. 15-17.
Tilmeld dig her
 

Kickstart Programme præsenterer Bæredygtighedsprisen

Bæredygtighed er på dagsordenen mange steder, også på erhvervsuddannelserne. Derfor har vi i Kickstart Programme udviklet Bæredygtighedsprisen. Her sætter vi til den nationale finale fokus på elevernes overvejelser og tiltag inden for bæredygtighed i forhold til den idé, de arbejder med. 
Læs mere om Bæredygtighedsprisen
Vil du også arbejde med iværksætteri på din erhvervsuddannelse? 
Du kan stadig nå at tilmelde din erhvervsuddannelse til Kickstart Programme og få adgang til undervisningsmateriale, webinarer og sparring – helt gratis.
Læs mere og tilmeld dig her
 

Ny iværksætteranalyse giver indblik i iværksættere i Danmark

En ny analyse fra Fonden for Entreprenørskab giver et indblik i, hvem der stifter virksomhed i Danmark. Analysen ser nærmere på hovedstifterne og teamsammensætning for nye virksomheder i Danmark, herunder køn og uddannelsesniveau. Analysen kigger også på, hvor godt de nye virksomheder klarer sig med hensyn til overlevelsesraten, jobgenereringen og omsætning. 
 
Kort fortalt stifter mænd flere virksomheder der overlever, skaber jobs og omsætning – men de højtuddannede kvinder er langsomt ved at ændre billedet. 
Se hele analysen her 
 

Søg Mikrolegat til opstart af virksomhed 

Er du studerende, og drømmer du om at sætte handling bag en god ide og blive iværksætter? Så kan du og dit team søge et Mikrolegat hos Fonden for Entreprenørskab til opstart af virksomhed.
 
Der kan søges op til 50.000 kr. Deadline er den 27. september.
Læs mere og ansøg her
 

Konferencer, webinarer og events

Få et overblik over webinarer, konferencer og kurser i den kommende tid. De fleste tilbud er målrettet lærere, undervisere, skoleledere eller uddannelsesledere. Alle tilbud er med entreprenørskab, innovation eller iværksætteri som fokus. 
 
I den kommende måned kan du bl.a. deltage i: 
 
Bliv klædt godt på til processen, når vi holder virtuel lærercamp for Projekt Edison-lærere, hvor der i kommunen ikke er tilbudt lærercamp. 
Virtuel lærercamp den 31. august kl. 14.15-16.30. 
 
For modtagere af Fonden for Entreprenørskabs fondsmidler med fokus på ledelse, og hvordan man som leder kan arbejde med I&E i skolen. 
Webinar den 2. september kl. 10.30-12.00. 
 
Innovation i fransk- og spanskundervisningen er det centrale fokusområde i dette webinar, som er for gymnasielærere. 
Webinar den 2. september kl. 14-16. 
 
For jer, der gerne vil køre teknologi-sporet i Projekt Edison og har en interesse for at sætte strøm til elevernes opfindelser. Målgruppen lærere og Projekt Edison-koordinatorer. 
Webinar den 8. september kl. 14.00-15.15. 
 
Hvad er  kreativitet, og hvorfor er det vigtigt, at eleverne bruger og udvikler deres kreativtetskompetence. For lærere med interesse i Projekt Edison. 
Webinar den 9. september kl. 14.30-16.00. 
 
Få tips og tricks til opbygning af den lokale finale, så det bliver en god oplevelse. For Projekt Edison-koordinatorer. 
Webinar den 14. september kl. 15.00-16.15. 
 
Er I på teknologi-sporet? Lær om Micro:bit, Scratch, Minecraft: Education Edition, Tinkercard mv. For lærere der er med i Projekt Edison. 
Online Workshop den 23. september kl. 14.00-16.30. 
 
Hvordan kan man som leder være med til at skabe positive forandringer og gøre I&E til en meningsfuld del af skolen? For ledere, viceledere, afdelingsledere, kommunale konsulenter og skolechefer. 
Onlinewebinar den 30. september kl. 14.00-15.15. 
 
Platinpartnere