Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 

Kickstart Programmes nyhedsbrev

I Kickstart Programmes nyhedsbrev kan du læse om det, der sker i programmet - både det praktiske om forløb, lærerseminarer, datoer og deadlines i forbindelse med konkurrencerne - og alt det andet.
 
Denne gang kan du læse om:
  • Webinarer i juni
  • Den nationale finale – hvor mange hold kan man få med?
  • Online, fysisk, hybridevent..?
  • Bæredygtighedsprisen
Tak fordi du læser med! 
 

Webinarer i juni - har du tilmeldt dig?

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du stadig nå at tilmelde dig vores gratis webinarer, som er målrettet dig som Kickstart Programme-lærer. Her i juni byder vi på to webinarer:
 
  • Kickstart Programme og økonomiundervisning, d. 21. juni kl. 15.15-16.15
    Her er fokus på afklaring af økonomibegreber og Kom-i-gang-øvelser til økonomistyring – en rigtigt god mulighed, hvis du ikke har økonomi som faglighed, men har brug for at få styr på det basale for at give det videre til dine elever.
  • Kickstart Programme og entreprenørskabsdidaktik, d. 24. juni kl. 14-15
    Fokus er på de fire entreprenørielle dimensioner (handling, kreativitet, omverdensrelation og personlig indstilling) og på, hvordan lærerrollen ser ud i en entreprenørskabsproces.
 
På Fonden for Entreprenørskabs hjemmeside kan du læse mere om de enkelte webinarer og tilmelde dig.
Læs mere og tilmeld dig her
 

Den nationale finale – hvor mange hold kan man få med?

Efter mange overvejelser og forskellige scenarier er vi nu landet på en måde at fordele pladserne til den nationale finale. I år arbejder vi med en fordelingsnøgle, hvor hver hovedskole kan sende 3 hold pr. de første 30 elever, der deltager i den lokale finale. Herefter kan man sende yderligere 1 hold pr. påbegyndt 15 elever.
 
Det ser altså sådan her ud:
 
1-30 elever = 3 hold
31-45 elever = 4 hold
46-60 elever = 5 hold osv.
 
Vi evaluerer, hvordan denne fordeling har fungeret efter den nationale finale i efteråret, og vi vil selvfølgelig meget gerne have dine input til den tid.
 

Online, fysisk, hybridevent…?

Der er ingen tvivl om, at vi allerhelst ville mødes ”face-to-face” til den nationale finale, men da vi på nuværende tidspunkt ikke ved, hvad vi må til den tid, arbejder vi med flere muligheder. Vi er også klar over, at et fysisk event betyder rejsetid og -omkostninger, som for nogle skoler kan give udfordringer.
 
En mulighed er at afholde finalen som et hybridevent. Når vi siger hybridevent, taler vi om muligheden for, at nogle elever sidder hjemme og taler med dommerne online, mens andre møder op og taler med dommerne ansigt til ansigt. Åbning og præmieoverrækkelse vil blive streamet online, men med de tilstedeværende elever som publikum.
 
Før vi graver os ned i detaljeplanlægningen af et eventuelt hybridevent, vil vi gerne høre din mening, så hvis du vil bruge 1 minut på at svare på et par spørgsmål, er det en stor hjælp for os.
Se og svar på spørgsmålene her
 

Bæredygtighedsprisen – nu er den her!

Som lovet i det foregående nyhedsbrev, har vi nu kriterierne til den nationale pris for bæredygtighed klar.
 
Bæredygtighedsprisen er en ekstra mulighed for dig som lærer, hvis du vil arbejde med bæredygtighed eller grøn omstilling med dine elever. Du kan inddrage prisens kriterier i undervisningen og på den måde forberede eleverne på at deltage i bedømmelsen til den nationale finale. Her vil fokus være på, hvorfor eleverne har valgt at arbejde med en bestemt bæredygtighedsvinkel, men også på relevansen af den valgte vinkel for netop deres service, produkt eller koncept.
 
Du kan se bedømmelseskriterierne og læse mere om Bæredygtighedsprisen på Kickstart Programmes hjemmeside.
Læs mere om Bæredygtighedsprisen her
 
Kickstart Programme er støttet af