Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 

Oplev unge studerende pitche live i morgen

Se med i morgen, når 39 innovative studerende pitcher deres iværksætterideer live til DM i Entreprenørskab for studerende i Start Up Programme.
 
Vi sender live fra Dansk Erhverv og Børsen, hvor 14 hold af studerende er klar med innovative idéer, knivskarpe pitches og veludførte prototyper. De dyster om titlen som Danmarksmester, en billet til EM og flotte præmier sponsoreret af vores eventpartnere Entercard, Bristol Myers Squibb, Bloomberg samt Tønder Energi- og Miljøfond.
 
Se med torsdag den 27. maj kl. 9-15.30 via dette link.
Læs mere om DM i Start Up Programme her
 

Konferencer, webinarer og events

Få et overblik over webinarer, konferencer og kurser i den kommende tid. De fleste tilbud er målrettet lærere, undervisere, skoleledere eller uddannelsesledere. Alle tilbud er med entreprenørskab, innovation eller iværksætteri som fokus. 
 
I den kommende måned kan du bl.a. deltage i: 
 
Få en praksisnær og inspirerende indføring i, hvordan du kan bruge Novel Engineering i danskundervisningen. For dansklærere i grundskolen.
Webinar den 7. juni kl. 14-16 
 
Få ideer, tips og tricks til, hvordan du kan arbejde med innovation og entreprenørskab i det kommende skoleår. Webinaret er for alle, som underviser i grundskolen.
Webinar den 14. juni 14.30-16 
 
Få en introduktion til økonomiundervisningen i Kickstart Programme.
Webinar den 21. juni kl. 15.15-16.15. 
 
Hvordan udvikles interesseskabende STEM-undervisning i gymnasiet?
- fra problemstilling til forskning til praksis.

Et webinar om hvad der skaber interesse og motiverer samt praksisudvikling, rammesætning, samarbejde og kompetenceudviklingen – med det mål at skabe viden om praksis til gavn for praksis.
Webinar den 22. juni, kl. 14-16. 
 
Hør om konkurrencerne Årets læreplads og Årets innovative læreplads og hvordan I kan deltage. Målrettet praktikplads-involverede medarbejdere på erhvervsskolerne.
Webinar den 22. juni kl. 14.30-15.30.
 
Få redskaber og ideer til at afholde en god Projekt Edison-lærercamp. For Projekt Edison koordinatorer, tovholdere og instruktører.
Webinar den 24. juni kl. 13.30-15.
 
Et webinar for erhvervsuddannelserne om entreprenørskabsdidaktik og om at arbejde med iværksætterundervisning i praksis.
Webinar den 24. juni kl. 14-15. 
 
Lær at mestre nogle grundlæggende kognitive kreative kompetencer, og hvordan du giver dem videre til dine elever gennem din undervisning, så eleverne kan forstå og udtrykke fagenes viden på nye måder.
Masterclass i sep./okt – sidste frist for tilmelding er den 25. juni
Mange flere webinarer og events er allerede klar til august og september. Se dem her.
 

NEIS-konference 2021:

"Entreprenørskab med formål"

Unge er i stigende grad motiveret til at arbejde med formål, værdi og samfundsrelevans, og har også et andet syn på sig selv som entreprenører.
 
Hvad betyder det for entreprenørskab og iværksætteri? Hvilke udfordringer er der? Hvordan skal uddannelserne gribe bolden? Hvad kan entreprenørskabsundervisning bidrage med og skal vi have en særlig klima-, omstillings-, bæredygtigheds- og verdensmålskompetence?
 
Alle disse spørgsmål dykker vi ned i på årets NEIS-konference, som er for alle lærere og undervisere med interesse i innovation, entreprenørskab og iværksætteri. Er du medlem af NEIS-netværket er det billigere.
 
Konferencen er den 5.-6. oktober 2021 i Svendborg. 
Læs mere og tilmeld dig her
 

'Mærk din sag' - Nyt materiale i samarbejde med Victoria & Verdensmålene

Til august udkommer materialet 'Mærk din sag' hos Fonden for Entreprenørskab.
 
Det er et undervisningsmateriale, der styrker entreprenørskab i dansk på mellemtrinnet. Når eleverne arbejder kreativt og innovativt med Verdensmål 12 - Ansvarligt forbrug og produktion, så gør de det med udgangspunkt i bogen 'Avocado Mysteriet', der er en del af serien Victoria & Verdensmålene.
 
Bogen lander på alle landets grundskoler til august, samtidig med lanceringen af 'Mærk din Sag'. Så sæt et stort kryds i årsplanen, og glæd jer til at arbejde med formidling omkring bæredygtighed, cirkulær økonomi, genanvendelse, stop madspild og andre vigtige temaer i et danskfagligt lys. 
 

Få penge til at afprøve Kickstart Programme på din erhvervsuddannelse

Kickstart Programme er vores iværksætterkonkurrence, som er skræddersyet til erhvervsuddannelserne. Både grundforløbs- og hovedforløbselever kan deltage, og konkurrencen kan tones til den enkelte erhvervsuddannelses faglighed.
 
Vil I være med i efteråret? Så kan I lige nu søge 50.000 kr. til et pilotforløb med Kickstart Programme.
 
Gennem forløbet skal eleverne i små grupper udvikle en realiserbar virksomhed, og de får styrket deres kompetencer til at skabe deres egen succes – som innovativ medarbejder, leder eller selvstændig. Samtidig tydeliggør det, hvordan erhvervsuddannelserne er en attraktiv karriereveje for unge mennesker, der har ambition om at blive selvstændige eller opnå ledelseskompetencer. 
 
Ansøgningsfrist er den 3. juni. 
Læs mere og ansøg her

Er du interesseret i iværksætteri i erhvervsuddannelserne?

Så tilmeld dig Kickstart Programmes eget nyhedsbrev, hvor du får vigtige datoer og deadlines, tilbud om netværks- og vidensdelingsseminarer og webinarer, program for konkurrencen og meget mere. 
Tilmeld dig nyhedsbrevet her
 

Eventoversigt for Projekt Edison-forløbet 2021

Har du elever i 6.-7. klasse, og skal I være med i projekt Edison? Så har vi en masse spændende webinarer og workhops klar til jer i løbet af efteråret, så I er fuldt klædt på til processen. Og allerede nu kan du få et overblik over mulighederne.
 
Det tæller bl.a. hvordan man afholder en god lærercamp, hvad teknologiforståelse er, og hvordan man styrker elevers kreativitet.
Se hele eventoversigten her
 
Platinpartnere