Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 

Projekt Edison 2021

– i år kan eleverne opfinde med teknologi!

Projekt Edison og Teksperimentet har slået sig sammen, hvilket betyder at elever nu også kan opfinde med og dyste i teknologi som en del af Projekt Edison opfinderkonkurrencen.  
 
I den kommende tid vil vi tilbyde grundskolelærere faglig inspiration og online opkvalificeringsaktiviteter. Det vil både gælde de nuværende 52 kommuner i Projekt Edison, de 7 deltagerkommuner i Teksperimentet og ALLE andre interesserede lærere og kommuner. Årets Projekt Edison-tema er ”Klima – hvordan kan du gøre en forskel?”, hvor Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og Energistyrelsen er partnere.
 
Skal I med ombord?
Det vil være fantastisk, hvis I vil følge og dele vores nyligt udkomne Facebookside.   
 
Kom med til vores webinar! 
Vi inviterer til webinar d. 4. maj, kl. 14 - 15, hvor I kan høre mere om tema og teknologi i Projekt Edison i 2021. Tilmeld dig her
Tilmeld jer Projekt Edison 2021
 

Konferencer, webinarer og events

Få et overblik over webinarer, konferencer og kurser i den kommende tid. De fleste tilbud er målrettet lærere, undervisere, skoleledere eller uddannelsesledere. Alle tilbud er med entreprenørskab, innovation eller iværksætteri som fokus. 
 
I den kommende måned kan du bl.a. deltage i: 
 
Kortlægning og 360 graders overblik over det entreprenante universitet. Få data og viden om entreprenørskabsindsatser og uddannelser på de videregående uddannelsesinstitutioner.
Webinar den 29. april kl. 14-16
 
Hvordan motiverer og aktiverer man skærmtrætte elever? Få konkrete tips og undervisningssekvenser med innovation, der vækker eleverne. For undervisere på ungdomsuddannelser.
Webinar den 6. maj 14-15  
 
Skal du undervise i de praksisfaglige valgfag i 7. og 8. klasse? Se med når vi præsenterer fire nye prøveforberedende undervisningsmaterialer med fokus på innovation og entreprenørskab.
Webinar den 6. maj 15-16.30  
 
 
Her søger vi at udfolde en faglig relevant innovationsforståelse, adskilt fra særlige innovative processer og uden at innovation bliver et tillæg til faget. For undervisere på STX, HF, HTX og HHX.
Webinar den 12. maj kl. 14-16  
 
Få en introduktion til Kickstart Programme - iværksætterkonkurrencen for erhvervsuddannelser. For undervisere, konsulenter og ledere på grund- og hovedforløb med interesse i innovation og iværksætteri.
Webinar den 25. maj kl. 14-15  
 
Lær at mestre nogle grundlæggende kognitive kreative kompetencer og hvordan du giver dem videre til dine elever gennem din undervisning.
Masterclass i sep./okt – sidste frist for tilmelding er den 25. juni
 

Konference om undervisning i iværksætteri på ungdomsuddannelser

Vil du være med til at udvikle fremtidens iværksættere, og synes du iværksætteri er spændende? Så vær med, når Projekt Undervisning I Iværksætteri den afholder gratis digital konference med fokus på erhvervsuddannelser og erhvervsgymnasiale uddannelser.
 
På konferencen vil du møde inspirerende videnspersoner indenfor undervisning, forskning og ledelse, samt blive ført sikkert igennem konferencen af moderator og fremtidsforsker Anne Skare Nielsen. Det er den 20. maj kl. 14.30-17, og det er gratis at deltage. 
Se hele programmet og tilmeld dig her
 

Studerende klar til at teste innovative ideer til

Start Up Programme Mesterskab 2021

Iværksætterideerne er ved at blive finpudset inden 39 hold af studerende fra korte og mellemlange uddannelser deltager i Regionalt Mesterskab i Entreprenørskab for Start Up Programme den 4. maj. Her skal de præsentere deres ideer for frivillige dommere, som er erfarne erhvervsledere eller iværksættere.
 
Det regionale mesterskab afholdes online i samarbejde med EY. De bedste hold går videre til DM i Entreprenørskab for Start Up Programme, som afvikles live fra Børsen hos Dansk Erhverv den 27. maj.
 
Følg med på Start Up Programmes facebookside for nyt om RM og DM 2021. 
 
Ny diversitetspris 
Fonden for Entreprenørskab har i år indstiftet en helt ny pris: Diversitetsprisen i Entreprenørskab.
Prisen uddeles i regi af Start Up Programme. Den vil gå til en videregående institution, der har igangsat innovative og inspirerende tiltag for diversitet og kvindeligt entreprenørskab, og har mange kvindelige studerende indskrevet på sine entreprenørskabsuddannelser.
 
Vinderen bliver offentliggjort til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab den 27. maj på Børsen. Institutioner i Start Up Programme kan være med til at indstille sig selv frem til 12. maj.
 

 Kender du en studerende med en god idé?

Fonden for Entreprenørskab uddeler årligt ca. 100 Mikrolegater til elever og studerende med iværksætterdrømme. Er man elev eller studerende over 18 år og med en god idé, kan man søge et Mikrolegat op til 50.000 kr. Arbejder man specifikt med et eller flere verdensmål i sit projekt/startup kan man søge det særlige Verdensmålsmikrolegat, som Fonden for Entreprenørskab uddeler i samarbejde med Tuborgfondet.
 
Vil du vide mere om Fonden for Entreprenørskabs fondsmidler til studerende er du velkommen til at kontakte projektleder og udviklingskonsulent Tilde Reffstrup på tilde@ffefonden.dk.
Næste deadline er den 9. maj 2021.
Læs mere og ansøg her
 

Hjælp os: Hvordan kan vi klæde unge faglærte på til at starte egen virksomhed?

Fonden for Entreprenørskab er sammen med Industriens Fond og Tænketanken DEA i gang med en stor undersøgelse på erhvervsuddannelser med fokus på undervisning i opstart af virksomhed. 
 
Derfor søger vi interviewpersoner og gode eksempler på, hvordan der arbejdes med opstart af virksomhed i undervisningen. Helt specifikt søger vi:
  • Interviewpersoner: Virksomheder startet af elever
  • Gode eksempler på, hvordan der arbejdes med opstart af virksomhed i undervisningen på erhvervsuddannelserne
  • Internationale undersøgelser og analyser på området, som du måske kender til
Hvis du har lyst til at blive interviewet, eller kan hjælpe til med nogle af de andre punkter, må du meget gerne sende en mail til analytiker Signe Stevnhoved Rasmussen på signe@ffefonden.dk.  
Læs mere her
 

NEIS-konference 2021

Vil du med på årets fedeste konference for lærere og undervisere med interesse i innovation og entreprenørskab? Så sæt kryds i kalenderen den 5.-6. oktober!
 
Årets tema til NEIS-konferencen er: Entreprenørskab med formål og programmet indeholder gode muligheder for workshopaktiviteter og networking. Tilmelding og program kommer snart på hjemmesiden.
 

Herningelever vinder DM i Entreprenørskab for Company Programme

En ide til at gøre livet bedre for landets ældste, masser af hårdt arbejde og et knivskarpt pitch. Den opskrift sikrede torsdag den 22. april holdet Wilma Care titlen som Danmarksmestre i Entreprenørskab.
 
Wilma Care er en kommunikations- og koordineringsplatform til ældres pårørende som er udviklet til plejehjem. Platformen skal sikre større inddragelse af pårørende, lette presset blandt personalet og skabe et samfund omkring de ældre. Wilma Cares mission er at sørge for, at ingen i den danske ældrepleje oplever omsorgssvigt.
 
Mesterskabet blev sendt direkte fra vores partner Dansk Industri og priserne til alle dagens vindere var sponsoreret af vores partnere Nordea og Bloomberg.
Læs mere og se alle vinderne her
 

Elever fra Færøerne vinder Next Level 2021

Bæredygtige cremer som udnytter egenskaberne i lokale ingredienser fra Færøerne. Den ide var så god og gennemført, at to elever fra skolen Eysturskúlin, Nám X på Færøerne torsdag den 15. april løb med 1. pladsen til Next Level - Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for grundskoleelever.
 
De to piger bag vindergruppen DUEL har udviklet tre bæredygtige cremer baseret på tang, lakseolie og agurk. I marts vandt de det Færøske mesterskab, og de har allerede produceret cremerne og skal nu til at overveje, om de skal sætte en reel produktion i gang.
Læs mere og se alle vinderne her
 
Platinpartnere