Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 

Iværksætteri som valgfag i skolen styrker udsatte unge

Det viser den forskning som igennem flere år har fulgt projektet Iværksætterunge, hvor elever i udsatte boligområder i Aarhus har haft iværksætteri som valgfag i skolen. Gennem konkret erfaring med iværksætteri og entreprenørskab er eleverne blevet bedre til at tænke kreativt, håndtere usikkerhed, planlægge og præsentere foran andre.
 
Iværksætterunge er gennemført i et samarbejde mellem Fonden for Entreprenørskab og Det Boligsociale Fællessekretariat, og projektet blev støttet økonomisk af Den A. P. Møllerske Støttefond.
 
Find undervisningsmateriale og meget mere på Iværksætterunges egen hjemmeside.
Læs mere her
 

Hvor meget arbejder erhvervsuddannelserne egentlig med iværksætteri?

Hver tredje iværksætter er faglært, men er iværksætteri egentlig en del af erhvervsuddannelserne? Det skal et nyt analyseprojekt kaste lys over. Bag projektet står Fonden for Entreprenørskab, Tænketanken DEA og Industriens Fond. 
 
Det nye projekt skal bl.a. opsamle viden og praksis om arbejdet med iværksætteri på erhvervsuddannelserne og undersøge, hvor mange faglærte der åbner egen virksomhed, og hvor godt de klarer sig på længere sigt. 
Læs mere her
 

Det entreprenante universitet

- kortlægning og 360 graders overblik

Bliv klogere på det entreprenante universitet - få data og viden om entreprenørskabsindsatser og uddannelser på universiteterne.
 
På dette webinar giver vi i samarbejde med Venture Cup et holistisk indblik i entreprenørskabsaktiviteter på universiteter, viden om hvordan der arbejdes med data i Fonden samt eksklusiv præsentation af ny viden. Så kom med, når vi dykker ned i vores arbejde omkring kortlægning af entreprenørskabsaktiviteter på universiteterne.
 
Webinaret er målrettet uddannelsesledere, personer der arbejder med kortlægning af entreprenørskab på universiteterne, hub-ledere, samt alle personer og organisationer der er interesseret i at opnå viden omkring entreprenørskab på universiteter.  
 
Det er torsdag den 29. april kl. 14-16. 
Læs mere og tilmeld dig her
 

For studerende: Tilmeld jer de regionale mesterskaber i entreprenørskab!

Giv dine studerende mulighed for at dyste i gode idéer - I kan stadig nå at tilmelde jer! Hvert år afholder Fonden for Entreprenørskab regionale mesterskaber i entreprenørskab. Her kan studerende fra alle landets korte og mellemlange videregående uddannelser fremvise og pitche deres idéer for hinanden og en dommergruppe bestående af erfarne erhvervsfolk og iværksættere. Det er altid en brag af en iværksætterfest - og vi glæder os allerede!  
 
Deadline for tilmelding for de studerende er den 8. april. 
 
Regionale mesterskaber afholdes online: 
  • Den 20. april: Region Nord- og Midtjylland.  
  • Den 4. maj: Region Syddanmark, Hovedstaden og Sjælland 
Læs mere og tilmed jer her
 

Se med til Next Level-finalen 2021

24 hold af elever fra de ældste klasser i grundskolen har kvalificeret sig til Next Level - DM i Entreprenørskab for grundskolen. Der er deltagere fra både Danmark, Grønland og Færøerne og fælles for dem er, at de til finalen den 15. april har knoklet for at finpudse deres præsentationer.  
 
Finalen livestreames den 15. april, hvor alle kan være med til åbning og vinderkåring, samt bliver inspireret af iværksætter Casper Blom der som 12-årig startede sin første iværksætteride. Camilla Ottesen er vært og musiker Patrick Dorgan forkæler øregangene. 
DM i Entreprenørskab for Next Level støttes af Hempel Fonden.  
Find mere information her
 

Se med til Company Programme - DM i Entreprenørskab

Her skal 44 hold fra hele landet præsentere deres innovative ideer i både rapport, videopræsentation, pitch og til lukkede dommerinterviews, når Fonden for Entreprenørskab torsdag den 22. april afholder DM i Entreprenørskab for elever på ungdomsuddannelserne.
 
Mesterskabet afholdes online i samarbejde med Dansk Industri, og åbning og prisoverrækkelse sendes fra studie i Industriens Hus. Gæster er velkomne til at overvære holdenes pitch og læse om dem på eventplatformen, ligesom åbning og prisoverrækkelser er åbne for alle.  
Læs mere og tilmeld dig som gæst, når vi kommer tættere på eventet, her
 

Ny mikrolegatanalyse: Godt nyt til kønsdiversiteten blandt iværksættere

Flere unge kvinder søger og modtager nu de Mikrolegater, som vi uddeler til studerende med en god forretningsidé. Det viser en ny analyse af Mikrolegatinitiativet. 
 
Kvinderne er særligt interesserede i de legater, hvor Verdensmål og bæredygtighed går hånd i hånd med at tjene penge, som vi uddeler med støtte fra Tuborgfondet. 
 
”Det gavner os alle, at vi får mere diversitet blandt dem, der skal skabe fremtidens virksomheder,” siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab. 
Se hele analysen her
 

Danish Entrepreneurship Festival i ny version

Danish Entrepreneurship Festival skal være uddannelsernes entreprenørskabsuge, hvor alle kan være med.
 
Oplev talks og interviews med spændende iværksættere og erhvervsfolk, deltag i workshops eller konkurrencer, og få undervisningsmateriale og -forløb målrettet hvert enkelt uddannelsesniveau. Hele ugen foregår online, og hver dag er dedikeret sit eget entreprenørielle tema. På den måde kan ugen bruges som et samlet entreprenørielt forløb, eller man kan fordybe sig i det emne, man er mest interesseret i.  
 
Sæt kryds i kalenderen i hele uge 47!  
Følg med på Festivalens hjemmeside eller på festivalens egne sociale kanaler, hvor du får nye opdateringer ugentligt:
 

Digital konference om undervisning i iværksætteri

Vil du være med til at udvikle fremtidens iværksættere? Så sæt kryds i kalenderen den 20. maj, hvor Projekt Undervisning i iværksætteri afholder en gratis digital konference målrettet erhvervsuddannelser og erhvervsgymnasiale uddannelser. 
 
Her kan du møde inspirerende videnspersoner indenfor undervisning, forskning og ledelse, samt blive ført sikkert igennem konferencen af moderator og fremtidsforsker Anne Skare Nielsen.
 
Konferencen er torsdag den 20. maj kl. 14.30-17. 
 
Projekt Undervisning I Iværksætteri er et EU-Socialfondsprojekt, som skal udvikle og implementere undervisningsforløb, der giver elever fra erhvervsuddannelser og erhvervsgymnasier iværksætterkompetencer til at starte egen virksomhed. Læs mere om projektet her
Læs mere og tilmeld dig her
 

Kreativitet i Gymnasiet – masterclass

På den nye masterclass om kreativitet i gymnasiet lærer du at mestre kognitive kreative kompetencer og at give dem videre til dine elever gennem din undervisning. Det er kompetencer, der vil gøre dine elever i stand til at forstå og udtrykke fagenes viden på nye måder, der gør læreprocessen både lettere og mere interessant. 
 
Masterclassen er udviklet og afholdes af Professor Christian Byrge og konsulent og underviser Søren Hansen. Forløbet igangsættes med en workshop den 1. september, og masterclassen er gratis for gymnasieundervisere. Der er et begrænset antal pladser.
 
Læs mere og tilmeld dig her
 

Effekterne af online-baseret entreprenørskabsundervisning

Hvilke effekter har online-baseret entreprenørskab? Det har Fonden for Entreprenørskab lige publiceret en forskningsartikel om.
 
Resultaterne viser, at det har en positiv påvirkning på elevernes viden om og attituder til entreprenørskab, og at disse effekter stadig kan ses et år efter deltagelse i undervisningen. Analysen viser dog, at hvis vi vil påvirke elevers selvtillid til entreprenørielle kompetencer, så som kreativitet, håndtere usikkerhed og mobilisere ressourcer, så skal det være gennem lærerstyret undervisning. 
Læs mere her
 
Platinpartnere