Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 

Online masterclass I DAG:

Lær at undervise i grønt iværksætteri

Spark din undervisning i grønne løsninger og bæredygtig entreprenørskab i gang med Start Up Programme og lær dine studerende, hvordan klimakrisen er deres største trussel – og største forretningsmulighed.
 
Onsdag den 24. februar kl. 15.30-16.30 fortæller Thomas Høgenhaven om hans nye udgivelse Grønt Iværksætteri, og hvordan du kan støtte dine studerende i at skabe grønne forretningsmodeller.
 
For undervisere på videregående uddannelser tilmeldt Start Up Programme.
Læs mere og tilmeld dig her
 

Søg projektmidler til entreprenørskab

Har du en god idé til nye tiltag med entreprenørskab i fokus på en skole eller uddannelse, kan du søge om økonomisk støtte til projektet hos Fonden for Entreprenørskab.
 
Vi støtter både grundskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser. Det er dog forskelligt, hvad du kan søge støtte til. 
 
Du kan lige nå at søge endnu. Der er ansøgningsfrist for alle onsdag den 11. marts 2021.
Søg til grundskoler her
Søg til ungdomsuddannelser her
Søg til videregående uddannelser her
 

Kun hver tredje kommune har en strategi for entreprenørskab i skolerne

Får dine børn entreprenørskabsundervisning i skolen? Det er i høj grad kommunegrænsen, der afgør det.
 
Kun en tredjedel af landets kommuner har en politik eller strategi for entreprenørskab i skolerne, og det afspejler sig tydeligt, når man ser på, hvor mange elever der deltager i entreprenørskabsundervisning. Det viser en ny analyse, som Fonden for Entreprenørskab står bag.
 
- Det er tydeligt og overraskende, at entreprenørskabsundervisning er så skævt fordelt. Det betyder, at nogle elever får rigtig meget I&E, og andre slet ikke møder det i deres skoleforløb, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab.
Læs mere her
 

Mød os til online læringsfestival

Danmarks læringsfestival og Skolemessen er i år slået sammen og kommer i en digital udgave.
 
Fondens grundskoleteam er naturligvis med, og sidder klar fra 1. marts til den 4. marts – alle dage fra 11.00 til 17.00 – til at snakke med jer om innovation og entreprenørskab i skolen.
Find alt om festivalen her
 

Aktivitetscentreret undervisning

- lettere for dig og mere effektivt og motiverende for eleverne

Med øget fjernundervisning er balancen mellem arbejde og privatliv forringet, elevernes motivation og koncentration er påvirket negativt, og eleverne oplever, at have fået et lavere udbytte. Det viser en undersøgelse blandt gymnasier og erhvervsskoler, lavet af Tænketanken DEA.  
 
Kan du genkende det? Så tilmeld dig vores webinar Aktivitetscentreret undervisning - lettere for dig og mere effektivt og motiverende for eleverne målrettet undervisere på ungdomsuddannelserne og underbygget med videosekvenser og aktivitetsforslag.  
 
Her kan du møde Morten Winther Bülow, ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet og underviser ved Århus Katedralskole. Han undersøger netop, hvordan lærernes samarbejde og interaktion med læremidler kan udgøre et afsæt for løbende forbedringer af undervisning og undervisningsmaterialer og oplægget bygger også på egne erfaringer med hybrid og virtuel foretagsomheds-didaktik fra skoleåret 2020-21. 
 
Det er den 9. marts kl. 14.15 -16.00.
Læs mere og tilmeld dig her
 

Ingeniørstuderende modtager mikrolegat til at gøre malerbranchen grønnere

I disse år arbejder mange virksomheder på at skabe mere miljøvenlige alternativer til gængse plastikprodukter. Seks diplomingeniørstuderende fra DTU har kastet deres opmærksomhed på malerspanden af plastik, som der hver måned smides mere end en million ud af i Danmark.
 
Løsningen, som de gennem virksomheden Paint´R har udviklet, er en genanvendelig papkasse med to specialdesignede malingposer på hver fem liter, frem for den nuværende ti liters malerspand i plast.
 
- Vi lærer en masse om ledelse og at drive virksomhed, som vi ikke ville i et almindeligt studiejob. Vi har et kreativt miljø, hvor vi kan udvikle produkter og ideer, uden en masse bureaukrati. Vi gør tingene på vores egen måde og opfinder selv vores interne arbejdsprocesser, siger Sofie Winge-Petersen.
 
Paint´R modtog i november et verdensmålsmikrolegat til at videreudvikle deres virksomhed. Den 15. februar havde vi deadline på endnu en runde af mikrolegatansøgninger, hvor vi modtog over 100 ansøgninger. Heraf var en tredjedel mikrolegatansøgninger til idéer, som medtænker FN’s 17 Verdensmål. I midten af marts uddeler vi legater til de udvalgte modtagere. 
Læs meget mere om Paint´R her
 

Unge iværksætterspirer fra Nordjylland vandt National Entreprenørskabsmesse

Hele tre hold af nordjyske unge sluttede med en pris, da knap 500 unge fra hele landet dystede på gode ideer til National Entreprenørskabsmesse torsdag den 11. februar. Her fik iværksætterdrømmene frit løb, da deltagerne pitchede deres ideer online for en række dommere fra erhvervslivet.
 
Holdet WO-drones fra Morsø Handelsgymnasium slog dog alle de andre og løb med førstepladsen og den store præmiecheck, men der var også præmier til elever fra andre dele af landet.
Læs mere her
 
Platinpartnere