Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 

Ny kortlægning:

Så mange elever og studerende får entreprenørskabsundervisning i Danmark

Entreprenørskab er mest udbredt på ungdomsuddannelserne, men både på grundskoler og videregående uddannelser har der været en positiv udvikling det seneste år. Samlet set er det 24 % af alle elever og studerende, som i skoleåret 2019/2020 mødte entreprenørskab som en del af undervisningen i skoler og på uddannelser.
Se hele kortlægningen her

Videregående uddannelser

For første gang har vi kortlagt kønsfordelingen på de videregående uddannelser, hvis man ser på uddannelser med eller uden entreprenørskabskurser. Fordelingen kan ses helt ned i hovedområderne på de forskellige institutionstyper.
 
18 % af alle studerende fik entreprenørskabsundervisning sidste år – flest på de maritime uddannelser og færrest på universiteterne. 
Se de nye tal for videregående uddannelser her

Ungdomsuddannelser

Over halvdelen af alle elever på en ungdomsuddannelse møder nu entreprenørskab som en del af undervisningen. Det cementerer, at entreprenørskab er suverænt mest udbredt på ungdomsuddannelserne.
 
Helt præcist fik 51% af eleverne på ungdomsuddannelser entreprenørskabsundervisning sidste skoleår.
Se alle tallene for ungdomsuddannelser her

Grundskoler

At tænke innovativt, kunne få gode ideer og lære at handle på dem – det er en del af skoledagen for flere elever i landets grundskoler end tidligere.
 
16,4 % af landets grundskoleelever fik entreprenørskabsundervisning sidste skoleår, men der er store regionale og lokale forskelle.
Se udviklingen for alle kommuner her
 

Masterclass i Female Entrepreneurship med Babson College

Underviser du i entreprenørskab på en videregående uddannelse, og vil du gerne blive bedre til at arbejde med diversitet?
 
Så tag med til Fonden for Entreprenørskab og Innovation Centre Denmark’s masterclass i Female Entrepreneurship med Babson College, som er verdens ledende institution for undervisning i entreprenørskab.
 
Til webinaret vil Susan Duffy, Excecutive Director af Centre for Womens’ Entrepreneurial Leadership (CEWEL), dele sine erfaringer med at engagere studerende i ’female entrepreneurial leadership’ og præsentere pædagogiske metoder til at skabe et psykologisk læringsmiljø, som kvindelige studerende trives i.
 
Det foregår d. 26. januar kl. 15-17.30 online på engelsk
OBS: Vær opmærksom på at der er et begrænset antal pladser.
Læs mere her og tilmeld dig her
 

Har du eud- eller eux-elever, der skal med til Kickstart-finalen i foråret?

Er du underviser og skal du eller en af dine kolleger have et iværksætterforløb i januar eller februar, så har du mulighed for at få elever med i forårsfinalen d. 17. marts i den nye iværksætterkonkurrence for eud og eux, der hedder Kickstart Programme.
 
Vi holder finalen digitalt – og det bliver godt!
 
Tilmeld dig vores webinar d. 7. januar for at høre mere – eller kontakt os direkte for en snak på beate@ffefonden.dk eller 40330014. 
Tilmeld dig her
 

Life science-mikrolegater til to imponerende startups

Det er vigtigt at støtte studerende med innovative ideer, og i brancher, som er udviklings- eller omkostningstunge at være startup i, kan en lille økonomisk håndsrækning gøre forskellen for, om et produkt bliver udviklet eller ej.
 
Derfor er vi glade for vores samarbejde med Bristol Myers Squibb, hvor vi hvert år sammen støtter studerende inden for life science-uddannelser med Mikrolegater.
 
Mød modtagerne af 2020 life science-mikrolegaterne: 
  • NGeneR fra Copenhagen Business School vil tilbyde gentests til folk, som kan hjælpe med at belyse hvilke genetiske sygdomme, de er disponeret for at udvikle. Mød dem her
  • Quantech Biosystems fra Aalborg Universitet Kbh. har udviklet en maskine, der sparer laboratorietid for forskere og dermed kan bringe nye bioteknologiske løsninger hurtigere ud i samfundet. Mød dem her.
Hvorfor er life science en vigtig branche for Danmark at investere i?
 

Konferencer, webinarer og events

Få et overblik over webinarer, konferencer og andre opkvalificeringstilbud til dig som lærer, underviser, skoleleder eller uddannelsesleder. Alle med entreprenørskab, innovation eller iværksætteri som fokus. 
 
I den kommende måned kan du bl.a. deltage i:   
 
Intro til et nyudviklet forløb, der let tilpasses både A og B niveau samfundsfag, og som er bygget op om aktiviteter, fagmateriale og simulationer, og med klart fokus på karrierelæring og innovative kompetencer.
Målrettet undervisere i samfundsfag i gymnasiet.
Den 25. januar kl. 14.30-16.00.
 
Hør om Køge Gymnasiums erfaringer med at udvikle et stillads for, hvad der kendetegner en god besvarelse af en matematikopgave og hvordan peerfeedback kan anvendes i processen.
Webinar for gymnasielærere.
Den 28. januar kl. 14-16.
 
Gratis innovationsforløb for gymnasielærere i et blended learning-format, hvor der arbejdes didaktisk i forhold til egen undervisningspraksis og gives eksempler fra fag, så du forlader kurset med et planlagt undervisningsforløb i eget fag.
Kursus-opstart: Den 18. januar kl. 16-17 eller den 26. januar kl. 16-17 
Se alle mulighederne her
 

Netværks- og videndelingsdag for undervisere i Start Up Programme

Mød Josefine Jack Eiby, ekspert indenfor Digital Kreativitet, Louise Esko, Lektor, Business uddannelser, UCN og Henrik Thise, ekspert i entreprenørskabsdidaktik og programleder for Fonden for Entreprenørskabs største entreprenørskabsprogram Projekt Edison.
 
Du vil I samråd med undervisere fra hele landet blive klar over, hvor du som underviser i din egen praksis kan inkorporere elementer af entreprenørskabsdidaktik eller forbedre din entreprenørskabsdidaktik. Derudover sørger vi for, at du får redskaber til den online undervisning, og hvordan du særligt kan skabe motivation gennem skærmen. 
 
For alle undervisere på de korte og mellemlange videregående uddannelser, som er medlem af Start Up Programme. Programmet bliver indrettet så både nye og erfarne undervisere indenfor entreprenørskabsfeltet kan deltage.  
 
Den 28. januar 2021, kl. 09-13, online  
For spørgsmål kontakt programleder Carina Hammer, carina@ffefonden.dk.
Læs mere og tilmeld dig her
 

Ny bog: Hvordan man går fra startup til leder for andre?

Hvad gør man som iværksætter, når virksomheden vokser, og man pludselig skal til at ansætte de første praktikanter eller medarbejdere?
 
Karina Rothoff Brix er iværksætterguru og har sammen med os skrevet bogen ”Klar til Praktikanter? Klar til ledelse?”
 
E-bogen er skabt som en del af vores projekt Startup i Praksis, så man som grundlægger eller leder i en startup kan føle sig klædt på til det ansvar, man får som leder, når man vælger at få praktikanter med ombord. 
Læs e-bogen her
 

Farmaceutstuderende og iværksættere:

”Vi elsker fleksibiliteten i at arbejde med vores eget projekt”

Når det nye år begynder, er Clara Hemmingsen og Ann-Katrine Birkelund Mogensen næsten ved vejs ende med deres farmaceutstudier. De to studerende står bag en app til rejsende og håber på, at kunne arbejde fuld tid med deres startup, når specialet er afleveret.
 
At være iværksætter er meget anderledes end at have et fast fuldtidsarbejde. Det er Clara og Ann-Katrine meget bevidste om, men de ser flere fordele end ulemper ved det mere usikre iværksætterliv. PharmaGo modtog et Mikrolegat i november 2020.
Læs om de to studerendes tanker om iværksætteri her
 
Platinpartnere