Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 

Se alle opkvalificeringstilbud til dig

Er du lærer, underviser, skoleleder, uddannelsesleder, konsulent eller arbejder du i et studentervæksthus? Og vil du gerne have ny viden, praktiske eksempler eller inspiration til entreprenørskab?  
 
Så tjek vores nye event-side ud. Her får du et overblik over alle vores webinarer, konferencer og andre opkvalificeringstilbud. Siden bliver opdateret løbende, så der kommer hele tiden nye tilbud.
 
I den kommende måned kan du bl.a. deltage i: 
 
Innovation og entreprenørskab – i den daglige undervisning
Webinar, for lærere og konsulenter i grundskolen
Den 2. november kl. 14-15
 
Online workshop, for undervisere der ønsker at arbejde med diversitet i undervisningen
Den 5. november kl. 15-16.15 
 
Digital halvdagskonference, målrettet undervisere, konsulenter og ledere på de videregående uddannelser
Den 10. november kl. 13-16 
 
Webinar, for undervisere i historie på STX, men også relevant for historieundervisere på andre gymnasieuddannelser
Den 17. november kl. 14-16 
 
4.000 ECTS i praktik i startups: Hvordan kan man strategisk understøtte co-curriculære entreprenørskabsaktiviteter på universiteterne?
Webinar, for ledere af studentervæksthuse, fakultets- og institutledere og andre aktører, der vil fremme entreprenørskab og employability på universiteterne
Den 18. november kl. 14-15 
 
Webinar, for undervisere i biologi på STX, men også relevant for biologiundervisere på andre gymnasieuddannelser
Den 19. november kl. 14-16 
Find alle opkvalificeringstilbud her
 

Mød værterne til Danish Entrepreneurship Festival!

I år har vi æren af at kunne præsentere tre fantastiske personer, som kommer til at guide os alle gennem Danish Entrepreneurship Festival i år. 
Camilla Ottesen er klar med gejst som vært ved vores store åbningsshow mandag, ved vores brag af en finalefejring om fredagen, og så er hun også vært for jer, der deltager i Idekonkurrencerne for grundskoler og for ungdomsuddannelser, samt Projekt Edison. 
Peter Falktoft kan du møde hele onsdagen, hvor han giver energi til konkurrencerne for studerende. Mød ham ved Idekonkurrencen for videregående uddannelser, Del din idé og på Mikrolegat-scenen, hvor talentfulde student startups pitcher. 
Lisbeth Østergaard tager sig kærligt af alle deltagerne i Da Vinci-konkurrencen for ungdomsuddannelser og den helt nye Kickstart Programme-finaler, hvor de dygtigste erhvervsuddannelseselever deltager. 
Mød også iværksætter og investor Mia Wagner, administrerende direktør for Freeway-koncernen, som holder en iværksætter-peptalk inden finaleshowet om fredagen, med inspiration til alle, der går med drømmen om at starte op selv.
 
Vi ses i uge 47! 
Læs mere om Danish Entrepreneurship Festival her
 

Positiv udvikling af bæredygtigt entreprenørskab på videregående uddannelser

Ny kortlægning viser en positiv udvikling indenfor bæredygtigt entreprenørskab på videregående uddannelser. Kortlægningen er den første større samlede oversigt over uddannelser, sommerskoler, tiltag, initiativer og strategier, der kombinerer entreprenørskab, verdensmålsiværksætteri og grøn omstilling. 
 
Vi har indsamlet 125 tiltag på uddannelsesområdet, 28 tiltag på det strategiske område og 100 øvrige tiltag, hvilket giver et unikt overblik over de mange innovative tiltag indenfor bæredygtigt entreprenørskab og grøn omstilling.  
 
Det er tydeligt, at de videregående uddannelsesinstitutioner er godt i gang med at forankre innovation, den grønne omstilling og FN’s verdensmål som en del af deres entreprenørskabs-indsatser, og kortlægning viser også, at det er en vigtig dagsorden for mange unge studerende, der har iværksætterdrømme 
Dyk ned i den fulde kortlægning og bliv inspireret her
 

Tilmelding åben:

Nyt spændende program for årets entreprenørskabskonference for de videregående uddannelser

I samarbejde med UCN og Aalborg Universitet inviterer vi til digital entreprenørskabs-konference under teamet: Sammenhæng i entreprenørskabsindsatser og nye kompetencer.  
 
Hvordan sikrer vi bedst styrket forankring af en entreprenørskabsindsatser på de enkelte institutioner, hvordan sikrer vi innovative uddannelser, som integrerer båder iværksætterhubs og uddannelser uden om siloer, hvordan får man etableret flere co-curriculære indsatser med ledelsesopbakning, og hvad betyder forankring og sammenhæng for dig som underviser og uddannelsesleder? Få svar på dette og blive klogere på muligheder og innovative indsatser på tværs af sektoren. 
 
Konferencen er digital og byder på digitale workshops med eksempler på innovativ undervisning i praksis, live paneldebat, inspirerende key note oplæg fra bl.a. Aalto University, Finland, og så publicerer vi årets kortlægning af entreprenørskab på alle uddannelsesinstitutioner. Timme Bisgaard Munk er vært på dagen. 
 
Det er den 10. november kl. 12-15.30, og det er gratis. 
Tilmeld dig her
 

Nyt undervisningsforløb sætter skub i iværksætterdrømmene

I løbet af de seneste uger har der været idéudvikling, samfundsansvar, konkurrenceanalyse, økonomi og pitch på skoleskemaet for flere hundrede erhvervsskoleelever i hele landet. De deltog nemlig i Kickstart Programme, der er et helt nyt innovations- og iværksætterforløb for elever på EUD og EUX.
 
Med lige dele spænding, nervøsitet og gåpåmod har eleverne kastet sig hovedkulds ud i både undervisningsforløbet og i de lokale finaler, hvor de pitchede deres gode og gennemarbejdede idéer for hinanden og kompetente dommere fra det danske erhvervsliv.
Læs mere og hør de første reaktioner fra eleverne her
 

Nye tal: Hvordan ser det ud for danske iværksættere?

Vi har taget temperaturen på dansk iværksætteri og samlet vores viden i den nyeste udgave af Iværksætterindblikket. Her kan du igennem væsentlige tal og statistikker få indsigt i, hvordan det står til med det danske iværksættermiljø.  
 
I Iværksætterindblikket kan du bl.a. læse om, hvor mange der starter virksomhed i Danmark, kønsfordelingen af iværksættere, og hvordan det går for dem i de forskellige regioner. Du får også indsigt i hvor udbredt entreprenørskabsundervisning er på forskellige uddannelsesniveauer, danske virksomheders forbedrede evne til at tiltrække kapital, samt hvordan Danmark positionerer sig i forhold til andre europæiske lande.
Find Iværksætterindblikket her
 

Vær med, når vi kårer Årets Innovative Læreplads 2020

På grund af forsamlingsrestriktionerne foregår kåringen af Årets Innovative Læreplads og Årets Læreplads i år online.
 
Elever og lærlinge fra hele landet har i efteråret indstillet deres læreplads, fordi de mener, arbejdspladsen fortjener at blive hædret. De to priser gives til de arbejdspladser, der har formået at give deres elever og lærlinge optimale rammer og opbakning til deres gode idéer under deres læretid.
 
Den 19. november finder vi vinderne af de to lærepladspriser. Det sker online, og det bliver både spændende og festligt!
 
Se programmet for den nationale kåring og tilmeld dig her, så modtager du et link til streaming af kåringen.
 
Platinpartnere