Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 

NEIS-konference 2020 – tilmeld dig nu!

NEIS er netværket for entreprenørskabsundervisere, og i år sætter NEIS-konferencen fokus på “entreprenørskab med et formål”. 
 
Unge er i stigende grad motiveret til at arbejde med formål, værdi og samfundsrelevans og har også et andet syn på sig selv som entreprenører. Hvad betyder det for entreprenørskab og iværksætteri, og hvordan skal uddannelserne gribe bolden?  
 
Vi mødes i Svendborg den 6.-7. oktober 2020. Der er et begrænset antal pladser. 
Se hele programmet og tilmeld dig her
 

Kom til netværks- og videndelingsdag

Vær med fra kl. 09.30-15.30 den 18. august i København, hvor vores program for korte og mellemlange videregående uddannelser byder velkommen til netværks- og videndelingsdag. Alle fra KVMU’erne er velkomne.
 
Dagens program byder på kickstart af uddannelses- og entreprenørskabsprogrammet Start Up Programme, herunder betydning af ny strategi for FFE. Fokus på strategisk forankring af entreprenørskab v. Emilie Normann, Chef for videregående uddannelser hos FFE.
 
Der skal også tales om fremme af innovationskompetencer til den offentlige sektor & entreprenørskab i praksis på de danske KVMU'er. Og så vil der være en engelsk del om Entrepreneurship and Diversity af Kåre Moberg, Forskningsleder hos FFE. Efterfulgt af en skarp debat med Vera Roche, Assistant Professor ved CBS og forsker i the dynamics of new ventures, strategic human capital, and entrepreneurial careers.
Læs mere
 

Webinar for erhvervsuddannelser:

Sådan indstiller elever og lærlinge til

Årets Innovative Læreplads

Er du uddannelsesleder eller praktikansvarlig på en erhvervsuddannelse, og vil du vide mere om, hvordan du guider elever og lærlinge til at indstille deres lærepladser til Årets Innovative Læreplads? 
 
Deltag i et webinar afholdt af Danske Erhvervsskoler og -gymnasier i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab den 5. august kl. 10.00.  
Læs mere og tilmeld dig her
 

Solbeskinnet finale i Iværksætterunge

Elever fra fire skoler i Aarhus har i år haft valgfaget ”Iværksætterunge”. Årets vindere blev to piger fra Ellekærskolen, som har udviklet en oppustelig skraldespand, der kan bruges i parker og byrum i forbindelse med arrangementer.
 
Iværksætterunge skal give elever i 7.-9. klasse iværksætterkompetencer og -erfaringer og et sted, hvor de kan omsætte teori til praksis, så de er med til at skabe en iværksætterkultur i udsatte boligområder. Fonden for Entreprenørskab og Det Boligsociale Fællessekretariat står bag projektet i samarbejde med Aarhus Kommune, og projektet er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond.
 
Iværksætterunge-projektet er nu afsluttet, men er blevet fulgt tæt af forskere, og senere på årets kommer resultatet af forskningsprojektet, som gerne skal vise vej, så projektet kan udbredes til flere områder i Danmark. 
Læs mere her
 

Søg økonomisk støtte til entreprenørskab - fra august!

Har du en god idé til nye tiltag med entreprenørskab i fokus på en skole eller uddannelse, kan du nu søge om økonomisk støtte til projektet hos Fonden for Entreprenørskab. Vi åbner for ansøgninger fra starten af august.
 
Følg med på vores hjemmeside, hvor du kan se, hvad der kan søges til fra starten af august. 
 
Alle vindere på scenen til Danish Entrepreneurship Award

39 nye Mikrolegat-modtagere!

Fonden for Entreprenørskab har støttet 39 startups i denne Mikrolegat-runde. 20 ud af de 39 startups har modtaget et Verdensmålsmikrolegat, som uddeles i samarbejde med Tuborgfondet til startups, der arbejder imod løsningen – eller forbedringen – af ét eller flere af FN’s verdensmål. 
 
Kender du en studerende med en god idé? Så husk at minde dem om Mikrolegat-initiativet.
Næste deadline er 28. september 2020.
Se alle nye og tidligere Mikrolegatmodtagere her
 
Deltag i en eksklusiv online masterclass

Entreprenørskab på læreruddannelsen

Sammen med Professionshøjskolen Absalon har Fonden for Entreprenørskab de seneste tre år været involveret i ERASMUS-projektet ”EIPTE”: Entrepreneurship in Initial Primary Teacher Education. 
 
Projektet har omhandlet en lang række aspekter af entreprenørskab og innovation på læreruddannelsen i forskellige lande, og ud af projektet er bl.a. kommet en lang række artikler om pædagogik, undervisning, læring og organisering. Der er også lavet en toolbox, en grundlæggende forståelsesramme og et selvevalueringsværktøj for lærerstuderende.
Find alt materialet på projektets hjemmeside
 
Platinpartnere