Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 

Elever fra Vesterdal Efterskole har Danmarks bedste idé!

En legetøjsserie der skal skabe grønne vaner fra barnsben. Den ide var så god, gennemtænkt og gennemført, at fire elever fra Vesterdal Efterskole løb med sejren til Next Level - Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for grundskoleelever tirsdag den 26. maj. Men de var ikke de eneste, der løb med præmier på dagen.
Læs hele historien og se alle vinderne her
 

Maskinmestre vinder DM i Entreprenørskab for studerende

Hvordan kan vi gøre verden bedre? Det gav 20 teams af studerende hvert deres bud på, da de onsdag den 27. maj pitchede deres iværksætterideer online til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for studerende.
 
Tre studerende fra SIMAC i Svendborg med hjælp fra en studerende på SDU løb med sejren for deres udvikling af en særlig gummimanchet, der kan sammenkoble maskiner, helt uden at støv og snavs kommer med.
Læs hele historien og se alle vinderne her
 

Online-kurser for lærere på ungdomsuddannelser

Innovation i matematik

Få viden, vejledning og værktøjer til hvordan du bruger innovation i din matematikundervisning på vores 2-timers webinar. Du får en introduktion til, hvordan innovation kan forstås i matematik, og eksempler på hvordan man kan undervise i praksis. 
 
Webinaret er målrettet matematikundervisere på STX, men er relevant for matematikundervisere på alle gymnasieuddannelser. 
 
Det er mandag den 22. juni kl. 9.00-11.00, og det er gratis.  
Læs mere og tilmeld dig her

Innovation i humaniora

Hvordan underviser man i innovation i de humanistiske fag? Og hvad får eleverne ud af det? 
 
Tilmeld dig vores gratis webinar målrettet gymnasielærere, der underviser i humanistiske fag. Her får du både inspiration og værktøjer til din undervisning, og viden om værdi og effekt. 
 
Det er mandag den 8. juni, kl. 9.30-11.30.
Læs mere og tilmeld dig her

Blended learning kursus om innovation og entreprenørskab

Tilmeld dig vores nye gratis innovationskursus i et blended learning-format, hvor du arbejder ud fra din egen undervisningspraksis og forlader kurset med et planlagt undervisningsforløb i eget fag. 
 
Blended learning-kurset foregår online, men der er mulighed for workshops i egen region med Fondens undervisningskonsulent og eventuel aftale om supervisonsforløb. Alt materialet på kurset er gratis og frit tilgængeligt, og du bestemmer selv, hvor lang tid du bruger på de enkelte moduler. Kurserne oprettes løbende hele året.
Læs mere og tilmeld dig her
 

Ny fokuseret iværksætterkonkurrence målrettet elever på erhvervsuddannelserne

Fra august 2020 kan undervisere på EUD og EUX grund- og hovedforløb tilmelde deres elever til Fondens nye iværksætterforløb Kickstart Programme. 
 
I et kort og målrettet forløb skal eleverne omsætte deres iværksætterdrømme og gode idéer til realiserbare virksomheder baseret på egen faglighed – og afslutte forløbet med at møde hinanden i en finale på tværs af uddannelserne.
 
Skal din skole nå at være med, eller vil du vide mere om Kickstart Programme? Så send os en mail til beate@ffefonden.dk eller læs mere på linket nedenfor. Og vil du vide mere, inden du tilmelder dig, så deltag i et webinar i slutningen af juni eller begyndelsen af august. Tilmeld dig her
 
Udviklingen af Kickstart Programme er støttet af midler fra Nordea-fonden. 
Læs mere her
 
Alle vindere på scenen til Danish Entrepreneurship Award

Lær hemmelighederne bag en succesfuld bæredygtig startup

Det har aldrig været mere relevant at styrke vækst og beskæftigelse i vores land.
 
Med støtte fra Tuborgfondet vil MOOT og Mikrolegat med live-talkshowet "Iværksæt med omtanke - en live guide" inspirere unge, der går med en iværksætterdrøm i maven, til at skabe en bæredygtig virksomhed og hjælpe dem, der allerede har en idé eller en startup, til gøre bæredygtighed til en kerneværdi i deres virksomhed.  
Find alle episoderne af talkshowet her
 
Alle vindere på scenen til Danish Entrepreneurship Award

NEIS-konferencen 2020 - reserver datoerne!

Entreprenørskab med formål – hvordan forstår vi det, og hvad omfatter det?
 
Unge er i stigende grad motiveret til at arbejde med formål, værdi og samfundsrelevans og har også et andet syn på sig selv som entreprenører. Hvad betyder det for entreprenørskab og iværksætteri? Hvilke udfordringer er der? Hvordan skal uddannelserne gribe bolden? Hvad kan entreprenørskabsundervisning bidrage med? Og skal vi have en særlig klima-, omstillings-, bæredygtigheds- og verdensmålskompetence?
Læs mere
 
Deltag i en eksklusiv online masterclass

Blog: Sådan motiverer vi flere kvinder til at vælge iværksætteri

Langt flere mænd end kvinder starter egen virksomhed, og ser vi på Fonden for Entreprenørskabs egne Mikrolegater til unge med iværksætterambitioner, så er 70 % af ansøgerne mænd.

Men hvordan skaber vi en bedre kønsbalance, når det kommer til iværksætteri?

Læs med i blogindlægget her, hvor Liva Echwald- Tijsen, stifter af nonprofit-organisationen Female Founders of The Future, og Emilie Normann, chef for Forskning, Analyse og Videregående Uddannelser i Fonden for Entreprenørskab giver konkrete anbefalinger og viden til eftertanke.
 
Læs blogindlægget her
 
Platinpartnere