Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet
 

Gratis webinarer:

Online education for entrepreneurship - the unexplored possibilities

Er du blevet grebet af mulighederne for at drive digital undervisning, men i tvivl om værdien for dine entreprenørskabsstuderende. Kan du se potentialet, men mangler konkret inspiration og nye værktøjer, og savner du viden og forskning om værdi, evidens og effekt?  
 
Tilmeld dig vores 2-timers webinar på engelsk, som har fokus på kompetenceudvikling og undervisning inden for online entreprenørskab, og er målrettet undervisere på de videregående uddannelsesinstitutioner. 
 
Webinaret er torsdag den 11. juni kl. 14-16.
Læs mere og tilmeld dig her

Bliv klogere på bæredygtigt entreprenørskab

Klima, grøn omstilling og FN’s verdensmål står højt på dagsordenen, og entreprenørskab og iværksætteri kan være med til at sikre en bæredygtig udvikling. Derfor har Fonden for Entreprenørskab fokus på, hvordan man kan styrke undervisningen i bæredygtigt entreprenørskab på de videregående uddannelsesinstitutioner i dette 2-timers webinar.
 
Mød bl.a. Anne-Louise Thon-Jensen fra investeringsfonden SDG Invest og få konkrete eksempler fra andre undervisere.
 
Webinaret er tirsdag den 23. juni kl. 10-12. 
Læs mere og tilmeld dig her
 

Vil du kigge med til de Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab?

Onsdag den 29. april og tirsdag den 5. maj afholder uddannelsesprogrammet Start Up Programme de Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab for studerende på korte og mellemlange uddannelser. Covid19-omstændighederne har ikke kunne stoppe de innovationsivrige studerende. Vi har i år knap 70 teams tilmeldt, der er klar til at pitche deres ideer og forretningsmodeller inden for fire kategorier; GreenTech, LifeTech, Social Entreprenuership og Service Innovation og der kan vindes 10.000 kr. støttet af EY.
 
De to events vil foregå digitalt, og du har mulighed for at kigge med hjemmefra, når de studerende pitcher, og vinderne kåres. Følg linket, gå helt ned i bunden og tilmeld dig, så sender vi yderligere information!
 
Pitchsessionen starter kl. 11 og præmieoverrækkelsen finder sted 14.30.  
Vi håber, vi ses til to sjove og inspirerende dage! Følg eventet på Facebook her.
 
Alle vindere på scenen til Danish Entrepreneurship Award

Next Level Danmarksmesterskabet går online!

Den 26. maj åbner de virtuelle døre og finalisterne i Next Level sidder klar til Danmarksmesterskabet i entreprenørskab for grundskoler. Next Level-forløbet kører i samarbejde med PS I Love You og Hempel Fonden.
 
I år er der skoler med fra både Danmark, Grønland og Færøerne, og til Danmarksmesterskabet skal de 24 finalisthold dyste i fire forskellige kategorier, hvor eleverne præsenterer deres ideer og forløb i virtuelle rum. Her vil tre dommere være klar til at bedømme ideerne og give eleverne konstruktiv feedback. Sidst på dagen kåres de tre bedst placeret hold samt vinderen af videopitchkonkurrencen til en festlig online-finale. 
 
Læs mere om Next Level-forløbet her og husk at følge med på vores sociale medier for liveopdatering på dagen.  
 
Deltag i en eksklusiv online masterclass

Vil du hjælpe med at vidensdele det gode virtuelle undervisningsforløb?

Da undervisningen på mange institutioner skal fortsætte virtuelt i hvert fald frem til sommerferien, ønsker Fonden for Entreprenørskab at støtte og medvirke til vidensdeling blandt underviserne med undervisningsforløb, som er brugt i praksis.  
 
Vil du bidrage til dette, så send en beskrivelse af dine virtuelle undervisningsforløb til: 
 
Peter@ffefonden.dk (Grundskoler) 
Lars@ffefonden.dk (STX, HTX, HHX, HF)  
Beate@ffefonden.dk (EUD og EUX)  
 
I beskrivelsen skal gerne indgå: 
  • Uddannelsesniveau 
  • Fag og klassetrin 
  • Overordnet ide og beskrivelse 
  • Tips til læreren 
  • Innovative og entreprenørielle elementer 
  • Materialer og lektionsplan 
 

Kender du en studerende med en iværksætterdrøm?

Husk at minde dem om, at de kan søge et Mikrolegat eller et Verdensmålsmikrolegat hos Fonden for Entreprenørskab til opstart af deres virksomhed. Der kan søges op til 50.000 kr.  
 
Både etablerede virksomheder såvel som gode idéer, der ikke er ført ud i livet endnu, er kvalificerede til et Mikrolegat. Verdensmålsmikrolegater uddeles i samarbejde med Tuborgfondet.
 
Deadline er den 11. maj kl. 23.59. 
Læs mere her
 

Elever opfandt samtale-server til børn med ADHD og blev danmarksmestre i entreprenørskab!

En innovativ ide, mange måneders forberedelse og et knivskarpt pitch. Det var opskriften, der onsdag den 22. april sikrede gruppen “Bubbles” titlen som Danmarksmester i Entreprenørskab for Company Programme.
 
Selvom hele mesterskabet i år var rykket online, så var konkurrencen ikke mindre intens, da vinderen skulle findes blandt de mange innovative ideer. 
Læs hele historien og se alle vinderne her
 

Berkeley Entrepreneurship masterclasses udskydes

De to 2-dages masterclasses var planlagt til maj i Århus og København, men er blevet aflyst pga. Coronavirus og rejserestriktioner for de amerikanske undervisere fra Berkeley University. Det er planen at afvikle de to samme entrepreneurship masterclasses til efteråret; tilmeldte deltagere vil få mere information når en ny, mulig dato er fundet. 
 
Platinpartnere